Ολυμπιακός – Το προνόμιο να ελέγχεις την κατάσταση

Ολυμπιακός – Το προνόμιο να ελέγχεις την κατάσταση

Ο Ολυμπιακός στα μισά του δρόμου ξέρει πως το «Καραϊσκάκης» λογικά θα αποφασίσει την 1η θέση του γκρουπ. Και αυτό είναι καλό νέο…

O Φίλιπ Κόστιτς στα 28 του, είναι winger των 20 εκατ ευρώ. Και αν η Άιντραχτ –των 200 εκατ ευρώ και βάλε σε χρηματιστηριακή αξία ρόστερ- δεν είχε σκεφτεί να δώσει λάθος e-mail στην Λάτσιο την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών, προφανώς σήμερα δεν θα κουβέντιαζε κανείς για το φαρμακερό αριστερό του πόδι.

«Μηχανή» ο Σέρβος. Έδινε και ξανάδινε πνοή δημιουργίας στους Γερμανούς, από τα τετραγωνικά του Κένι Λαλά που (μάλλον) αναμενόμενα βρήκε τον μπελά του.

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από εκείνον και τις εμπνεύσεις του σε μια νύχτα που ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχθηκε πως «οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι». Από το υψηλό τέμπο της Άιντραχτ –ίσως στο καλύτερο φετινό της παιχνίδι- και την ικανότητα της να πατά στην αντίπαλη περιοχή δίχως… θόρυβο.

Έχασε όμως από μια γλίστρα του Παπ Αμπού Σισέ που έφερε ένα απροσδόκητο πέναλτι.

Από την –ζώνη- της αεροπορίας στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όσο παίζονταν οι καθυστερήσεις των καθυστερήσεων πριν την ανάπαυλα.

Και από μια αναιμική επέμβαση του Τόμας Βατσλίκ που αντί να βγάλει τη μπάλα «πλάγια» στο μακρινό σουτ του Γκονζάλο Πασιένσια, την κράτησε «ζωντανή» στον άξονα του κάνοντας εύκολο το τελικό 3-1 στον Νταϊτσί Καμάντα.

Έχασε επίσης γιατί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ίσως ζαλισμένος από την περιποιημένη αγκωνιά-φάντασμα του Κρίστιαν Γιάκιτς –που δεν την έπιασε το VAR!- καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πασάρει στον Μασούρα στο 40΄όταν απλώθηκε πεδίο για το 1-2 που θα έλεγε την ιστορία της βραδιάς διαφορετικά.

Όπως βεβαίως ίσως έχασε και γιατί στο 56΄ με το σκορ στο 2-1 η καρατιά του Τούτα στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, μες την περιοχή της Άιντραχτ, προσπεράστηκε με χαρακτηριστική ευκολία από διαιτητή και τεχνολογία.

Τι έχασε όμως άραγε; Υπάρχει κάποιος με την απαίτηση των 18 βαθμών σε αυτό το Europa League γκρουπ –δύο ομάδες όλες και όλες στην διοργάνωση έχουν 3Χ3, η Λιόν σε όμιλο με Σπάρτα Πράγας, Ρέιντζερς και Μπρόντμπι και η Γουεστ Χαμ σε γκρουπ με Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ραπίντ Βιέννης και Γκενκ-;

Κάποιος που τέλη Αυγούστου στην κλήρωση δεν θα υπέγραφε με χέρια και πόδια την «+4 από την Φενέρ και +5 από την Αντβέρπ ισορροπία στα μισά του δρόμου, με πλεονέκτημα δύο εντός έδρας ματς που μπορούν να σου δώσουν την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη» κατάσταση;

Είναι καλά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στο Europa League, για να παραμείνει παραπάνω από όσο πρέπει σε μια βραδιά που δεν του ταίριαξε. Και που δεν εναρμονίστηκε με τη συνήθως καλή εικόνα του σε αυτό το επίπεδο, περνώντας ένα 90λεπτο χωρίς ουσιαστικό «διακριθέντα». Βρίσκεται σε μια διοργάνωση που ο όμιλος του είναι για κούρσα αντοχής και όχι ταχύτητας.

Στο ξεκίνημα του γκρουπ οι προσεκτικοί παρατηρητές «σημάδευαν» τις έδρες. Η Φενέρ έκανε τη ζημιά στην Άιντραχτ στην πρεμιέρα και έπειτα έχασε τα αυγά και τα καλάθια στην Πόλη όπου με το ζόρι έχει έναν βαθμό σε δύο ματς.

Η Αντβέρπ που επίσης έχει ισχυρό ατού τα «εντός» πήγε να κάνει ζημιά στο Καραϊσκάκη, αλλά την πάτησε η ίδια από την Άιντραχτ χάνοντας στις καθυστερήσεις.

Το Φάληρο είναι το μόνο που «κρατά». Και «εκεί με τον κόσμο μας είναι αλλιώς» όπως υπενθύμισε και ο μάλλον ο πιο προσαρμοσμένος από όλους στις χθεσινές απαιτήσεις, Σωκράτης.

Η έδρα της Φενέρ φαίνεται πως ήδη αποφάσισε το «1-2» του γκρουπ εκτροχιάζοντας τους Τούρκους.

Η έδρα του Ολυμπιακού θα αποφασίσει το «1» που θα στέλνει απευθείας στους «16» της διοργάνωσης. «Έρχεται ο πρώτος και ο τρίτος» ήταν τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς που πολύ λογικά έχει την υποχρέωση να κοιτάζει και προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω.

Όπως και να χει: Το deal μοιάζει ιδανικό για τον πρωταθλητή Ελλάδας που καλά θα κάνει να θυμηθεί ότι την Κυριακή τον επισκέπτεται ο ΠΑΟΚ. Σε μια αγωνιστική που του δίνει την ευκαιρία να σχηματίσει +4 από τον Δικέφαλο του Βορρά ή που θα μας βάλει να ψάχνουμε πότε άλλοτε οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με μια νίκη σε τέσσερα εντός έδρας στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ