Φρένο και γκάζι

Φρένο και γκάζι

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα και θέλει μόνο νίκη στην προσπάθεια του για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να κάνει απόψε ένα πολύ μεγάλο βήμα για να σιγουρέψει την πρόκρισή του στα πλέι όφ της Ευρωλίγκας. Υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα σε ένα από τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια της σεζόν εφέτος. Κι αυτό διότι οι Σέρβοι δεν έχουν την ίδια δυναμική των περασμένων ετών και εμφανίζουν στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν κακό αγωνιστικό πρόσωπο.

Έχουν ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα πλέι όφ, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πεισματάρηδες, εγωϊστές και μαχητές. Όπως έδειξε όμως και το «πάθημα» του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα την περασμένη εβδομάδα, κανένα παιχνίδι δεν το έχει χάσει κανένας πριν μπει στο παρκέ. Ετσι λοιπόν απόψε οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο και το πλάνο τους. Μόνο που το πλάνο τους θα πρέπει να είναι ορθολογικό, να έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να στηρίζεται στις βασικές αρχές του μπάσκετ.

Διότι η εικόνα του Μαϊκ Τζέιμς να παλεύει να ευστοχήσει σε τρίποντο με τους άλλους τέσσερις να κοιτούν ούτε αρχές έχει, ούτε μπάσκετ είναι. Περισσότερο για 3 on 3 μοιάζει. Προφανώς εάν ο Παναθηναϊκός βάλει τις δικές του αρχές στο παιχνίδι, περιορίσει τα ελεύθερα σουτ στον Φελντέιν και τη δημιουργία του Ρότσεστι θα έχει κάνει πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς. Το υπόλοιπο μέρος θα έχει να κάνει με ώριμες αποφάσεις, καθοδήγηση από τον Καλάθη, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και να μπει φρένο στον Τζέιμς.

Ο Αμερικανός θα πρέπει να ξέρει πότε να πατήσει το γκάζι και να σκοράρει σε τρανζίσιον καταστάσεις, βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει στη διάθεσή του και τους Παππά, Λοτζέσκι και θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξει να τους βάλει στο ροτέισον της ομάδας. Είναι δυο παίκτες που έχουν ρόλο, χρειάζονται παιχνίδια και είναι επιβεβλημένο να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Όπως επίσης είναι επιβεβλημένο να ανεβάσει την απόδοσή του ο Κρις Σίνγκλετον, να μοχθήσει στην άμυνα και να παίξει για την ομάδα, όχι για τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα βέβαια το πλέον κρίσιμο παιχνίδι είναι εκείνο στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι την Πέμπτη και από την έκβασή του θα φανεί σε μεγάλο ποσοστό η θέση στην οποία θα τερματίσουν οι «πράσινοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ