Πρέπει να έχεις μηχανή (Αγκιμπού) για να κόψεις κιμά (τον ΠΑΟΚ)

Πρέπει να έχεις μηχανή (Αγκιμπού) για να κόψεις κιμά (τον ΠΑΟΚ)

Μυαλό μπαρουτοκαπνισμένου τριαντάρη σε κορμί εικοσάχρονου. Αυτός ήταν που έριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ με ένα γκολ και μια ασίστ.

Δεν τον πιάνει το μάτι σου. Ενας δαίμονας που τρέχει ακατάπαυστα και βρίσκεται παντού. Καμιά εξεζητημένη ενέργεια . Όλα όσα κάνει είναι τα απολύτως απαραίτητα. Πολύ περίεργο πράγμα για ένα παιδί είκοσι ετών που δεν έχει παίξει παρά εάν μόλις παιχνίδι ως επαγγελματίας πριν φορέσει τα ερυθρόλευκα. Θα… έπρεπε λογικά παρασυρμένος από την μονιμοποίηση του στην εντεκάδα να κάνει και κάτι παραπάνω. Κάτι περιττό. Αυτός δεν κάνει τίποτα. Παίζει με την αυστηρότητα που παίζει ο Εμβιλά.

Μυαλό μπαρουτοκαπνισμένου τριαντάρη σε κορμί εικοσάχρονου. Αυτός ήταν που έριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ με ένα γκολ και μια ασίστ. Ένα παιδί που ακόμα μαθαίνει έδειξε τον δρόμο και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Μη μου πείτε ότι δεν είναι εντυπωσιακό να παρακολουθούμε ένα παιδί να κατευθύνει το παιχνίδι της ομάδας του. Και μην παρασυρθείτε. Ο Αgκιμπού δεν παίζει σαν δεκάρι. Όχι. Παίζει σαν ένας πυραυλοκίνητος νεαρός που κινείται σε όλο το πλάτος του γηπέδου πίσω από τον σέντερ φορ.

Χώνεται στη περιοχή για να πάρει το ριμπάουντ. Κλέβει πέφτοντας πάνω στην μπάλα και πασάρει την κατάλληλη στιγμή για να βγάλει τον Μασούρα φάτσα με το τέρμα. Ξεμαρκάρεται με προσποιήσεις για να σουτάρει. Ετσι συνεχίζοντας και θα προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες αγωνιζόμενος και θα φέρει έσοδα όταν θα φύγει. Υγεία να έχει. Οπως αναγνώρισε και ο Λουτσέσκου η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Διότι οι ερυθρόλευκοι ήταν παραγωγικοί επιθετικά και στο πρώτο ημίχρονο έβγαλαν φάσεις για γκολ, πέτυχαν δυο και είχαν άλλα τόσα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο έχασαν από την σβελτάδα τους στην επίθεση κι αυτό μάλλον δεν είναι άσχετο από την αντικατάστασή του ταχύτητα του και διεμβολιστή Ροντρίγκες που έβγαλε πετυχημένες συνεργασίες με τον λαλά. Ο ΠΑΟΚ φλυάρησε έξω από την περιοχή των ερυθρόλευκων , δύσκολα έμπαινε σε αυτή κι ίσως να μην είχε σκοράρει αν ο Γερμανός διαιτητής δεν έδινε το φάουλ πάνω στον Μπουχαλάκη.

Ο Μαρτίνς σωστά διάβασε την αδυναμία του ΠΑΟΚ στις γρήγορές αντεπιθέσεις και τον χτύπησε εκεί που πονούσε. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού αποτυπώνει αυτή την κατάσταση. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να ασχοληθεί με την μείωση της έντασης στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς από την καταπόνηση. Ωστόσο μετά το παιχνίδι με την Αιντραχτ ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μια νίκη και μια πειστική εμφάνιση. Τα είχε και τα δύο. Είχε και τον Ροντρίγκες να πείθει πως μπορεί να σηκώσει τις ευθύνες βασικού παίκτη στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ