H γυαλάδα στο μάτι του Τσούμπερ…

H γυαλάδα στο μάτι του Τσούμπερ…

Ο Ελβετός άσος έχει πάρει από το χέρι την ΑΕΚ και δείχνει ικανός να την κουβαλήσει μέχρι τέλους…

H AEK πέρασε και από τον Βόλο. Μια από τις πιο δύσκολες έδρες του φετινού πρωταθλήματος. Μια νίκη που ήρθε κόντρα σε μια οργανωμένη και καλή ομάδα, που μόλις μια εβδομάδα πριν πήρε βαθμό στην Τούμπα παρότι έχανε 4-1. Είναι τεράστιας σημασίας νίκη η χθεσινή για την Ένωση.

Αποτελέσματα σαν και αυτό δείχνουν στόφα πρωταθλητή. Δείχνουν πως ένα σύνολο είναι ικανό να το φτάσει μέχρι τέλους. Και η φετινή ΑΕΚ το μπορεί αυτό. Με αυτόν τον απίστευτο Στίβεν Τσούμπερ να την οδηγεί. Ο Ελβετός άσος είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Ένας απίστευτα ποιοτικός παίκτης, που παράλληλα βγάζει στο γήπεδο και μια ηγετική προσωπικότητα. Η ΑΕΚ διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο ο Τσούμπερ ξεχωρίζει. Συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι μόνο στην ΑΕΚ.

Σε επτά ματς μετρά ήδη πέντε γκολ και δύο ασίστ! Και όλα αυτά παίζοντας είτε στα άκρα, είτε στα χαφ! Η εικόνα που μου έμεινε πιο έντονα από το ματς στον Βόλο είναι η γυαλάδα στα μάτια του, στους πανηγυρισμούς. Το πόσο… φτιαγμένος είναι με το κεφάλαιο ΑΕΚ που άνοιξε για την σπουδαία καριέρα του και φυσικά πόσο αποφασισμένος για τον τελικό στόχο.

Η Ένωση θέλει τον τίτλο και τίποτα λιγότερο. Έχει τα όπλα να το πετύχει. Διαθέτει ένα σύνολο που ξεχειλίζει από ποιότητα, είναι διψασμένη και πλέον αρχίζει και αποκτά και ψυχολογία. Έχει, δηλαδή, όλο το πακέτο για να το πάει μέχρι τέλους και να επιστρέψει στην κορυφή.

Για να το καταφέρει θα πρέπει βεβαίως να βελτιωθεί κι άλλο. Ήδη στην αμυντική λειτουργία τα πράγματα πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Υπάρχουν κενά, αναζητείται ακόμα χημεία, αλλά νομίζω πως ο χρόνος είναι σύμμαχος της ΑΕΚ σε αυτό,

Χθες η ΑΕΚ απέδειξε πολλά. Κατάφερε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Όχι μόνο αγωνιστικά. Αν το ματς στράβωνε χθες, οι Κιτρινόμαυροι θα είχαν κάθε δίκιο να το ρίξουν και στη διαιτησία. Στο κόρνερ του Μάνταλου η μπάλα φαίνεται να περνάει ολόκληρη τη γραμμή. Ενώ είναι να απορεί κανείς πως δεν αποβλήθηκε κανένας παίκτης του Βόλου, μετά τα όσα απίστευτα συνέβησαν έπειτα από το γκολ του Ανσαριφάρντ.

Αυτή η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα να ξεπερνά και αυτά τα εμπόδια. Είναι τέτοια η ποιότητά της, που της το επιτρέπει. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως διαιτησίες σαν και τη χθεσινή, πρέπει να μένουν έτσι. Διότι είναι σαφές πως όσο η Ένωση δυναμώνει, βρίσκει ρυθμό και ανεβαίνει, τόσο τέτοια φαινόμενα θα πυκνώνουν.

Ο στόχος επετεύχθη. Η ΑΕΚ αποκτά μομέντουμ, ο Αργύρης Γιαννίκης κάνει όπως φαίνεται καλά τη δουλειά του και η επόμενη μέρα βρίσκει τον Δικέφαλο με ψυχολογία και χαμόγελα. Αν το κρατήσει αυτό τουλάχιστον μέχρι και το ματς με τον Ολυμπιακό, η σεζόν μπορεί να μπει για τα καλά στις ράγες που θέλουν οι Κιτρινόμαυροι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ