Ολυμπιακός – Μια σύγχρονη μπασκετική Λερναία Ύδρα

Ολυμπιακός – Μια σύγχρονη μπασκετική Λερναία Ύδρα

Αν αναζητήσει κανείς το… μυστικό όπλο του Ολυμπιακού είναι πως πρόκειται για σύγχρονη ομάδα, που είναι πολύ δύσκολο να τη διαβάσεις και να τη σταματήσεις.

Η Λερναία Ύδρα είναι μυθικό ον με εννέα κεφάλια, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής στον δεύτερο από τους δώδεκα άθλους του. Στην μπασκετική εκδοχή του… μύθου, ο Ηρακλής δεν επανέλαβε τον άθλο του, παρότι έφτασε στα όρια της την «πορτοκαλί» Λερναία Ύδρα.

Αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι δεν έκανε ο Ηρακλής, αλλά τι κάνει ο Ολυμπιακός και κερδίζει. Ο Μπαρτζώκας έφτιαξε μια σύγχρονη ομάδα κι αυτό φαίνεται από τους αριθμούς.

Αν ο αντίπαλος προπονητής επιχειρήσει να… σημαδέψει έναν παίκτη, δύσκολα θα πετύχει τον στόχο του. Ακόμα και δύο να στοχεύσει, και τρεις, ο Ολυμπιακός έχει… απόθεμα. Φάνηκε και στον αγώνα με την Άλμπα, όπου ο Παπανικολάου έκανε «παπάδες» στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Βεζένκοβ άφαντος στο πρώτο μισό, μπήκε αφηνιασμένος στο δεύτερο. Ο Ντόρσεϊ έδωσε και πάλι λύσεις και πόντους. Το δίδυμο των πόιντ γκαρντ πρόσφερε υπηρεσίες. Ο Φαλ γέμισε τη ρακέτα. Ο ΜακΚίσικ έβγαλε ενέργεια. Βοήθησαν Λαρεντζάκης και Ζαν-Σαρλ. Καθένας πρόσφερε κάτι.

Έτυχε; Όχι βέβαια. Ο Ολυμπιακός έχει (για την ώρα) τρεις παίκτες με +10 πόντους. Ο Ντόρσεϊ ηγείται της επίθεσης με 13.8 πόντους ακολουθούν ο Βεζένκοφ με 11.8 κι ο Σλούκας με 10.3 πόντους. Διαθέτει παίκτες με χέρι αλφάδι. Ο Ντόρσεϊ σουτάρει με 50% από το τρίποντο, ο Παπανικολάου (πώς είπατε) με 47.4%, ο Λαρεντζάκης με 39.1%, ο ΜακΚίσικ (αλήθεια τώρα;) με 36.4% κι ο Σλούκας με 33.3%.

Οι ψηλοί εκτελούν με επίσης πολύ καλή αναλογία. Ο Πρίντεζης με 76.5%, ο Φαλ με 70.8%, ο Ζαν-Σαρλ με 645.7%, ο Παπανικολάου με 61.5%, ο Βεζένκοφ με 60% στο δίποντο. Στις βολές ο Ζαν Σαρλ είναι άχαστος (με πολύ λίγες προσπάθειες), ο Μάρτιν στο 87.5%, ο Ντόρσεϊ στο 81.8%, πάνω από 70% Σλούκας, Βεζένκοφ, Ουόκαπ.

Κάπου εδώ να σταματήσουμε με τους αριθμούς, αν και μπορούμε να γράφουμε όλο το… βράδυ. Γιατί όταν οι δύο πόιντ γκαρντ έχουν 4.2 (Ουόκαπ) και 3.2 (Σλούκας) ασίστ κι ο τρίτος χειριστής (Ντόρσεϊ) 2.3, οι συμπαίκτες του είναι ευτυχισμένοι. Την ίδια ώρα, για να δούμε και τον συντελεστή έχουν 1.8 λάθη ο Ντόρσεϊ κι από 1.3 οι άλλοι δύο.

Αυτό είναι (για την ώρα) το μυστικό του Ολυμπιακού. Πολυφωνία, δίχως να έχει 15 παίκτες στο ρόστερ. Καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει κι έχει κάτι να προσφέρει. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην πρώτη 5άδα (νωρίς είναι ακόμα) με συντελεστή νικών 4-2. Δεν έχει πετύχει τίποτα, αφήνει όμως υποσχέσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ