Έβγαλε προσωπικότητα και τώρα… «καλώς να έρθετε στη Λεωφόρο»

Έβγαλε προσωπικότητα και τώρα… «καλώς να έρθετε στη Λεωφόρο»

Ο Παναθηναϊκός έπεισε πως κλείνει τη «μαύρη παρένθεση» των εκτός έδρας, πήρε σπουδαία πρόκριση και την ίδια ώρα έμαθε πως το "κάστρο" του θα είναι ανοιχτό για δύο ακόμα... γιορτές.

Ήταν φανερό το άγχος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, κυρίως στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες είχαν νευρικότητα σε κάθε τους κίνηση και σε κάθε επαφή τους με την μπάλα. Ήταν προφανές πως έχει περάσει και εντός αποδυτηρίων όλο εκείνο το «δεν μπορούν εκτός έδρας» κλίμα που είχε δημιουργηθεί (με ευθύνη φυσικά δική τους) και φοβόντουσαν ακόμα και να πασάρουν στον διπλανό τους.

Κάπως έτσι έδωσαν δικαίωμα στον Ατρόμητο να χάσει σε αυτό το διάστημα την μία και μοναδική ευκαιρία που είχε στο παιχνίδι του: ένα πλασέ του Κωτσόπουλου, που πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι. Όλη αυτή η νευρικότητα και το άγχος εξαφανίστηκε στο 37′. Όταν ο Καρλίτος σκόραρε το 0-1 ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε περίπτωση να την πατήσει όπως στην Τρίπολη. Και γιατί το πάθημα του είχε γίνει μάθημα και γιατί ο Ατρόμητος με την ψυχολογία που έχει από την… κατηφόρα στην οποία βρίσκεται, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσει σε ανατροπή.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο αν μια άξιζε κάποιο γκολ αυτή ήταν του Γιοβάνοβιτς. Με τον Καρλίτος σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή και ηγέτη μέσα στο γήπεδο, οι πράσινοι δημιούργησαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες που ξεκίνησαν όλες από τα πόδια του Ισπανού. Το σουτ του Παλάσιος που έφυγε άουτ, το τετ α τετ του Χατζηγιοβάνη, έπειτα από υπέροχη κάθετη του Ισπανού και την κεφαλιά του Βιτάλ στο φινάλε και πάλι από γλυκιά σέντρα του Καρλίτος. Δεν ξέρω που θα σταματήσει το… κοντέρ να γράφει με την φόρα που έχει πάρει ο Καρλίτος (9ο ματς στη σεζόν χθες), αλλά είναι απολαυστικό να τον παρακολουθείς στο γήπεδο αυτήν την περίοδο. Κάνει τα πάντα σωστά.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πρόκριση που δεν την είχε απλά ανάγκη για να παραμείνει μέσα σε ένα βασικό στόχο όπως το Κύπελλο, αλλά και για να κερδίσει σε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, να βάλει τέλος στην κουβέντα των εκτός έδρας ματς. Πήρε μια νίκη προσωπικότητας. Πήγε σαν μεγάλη ομάδα στο Περιστέρι και… καθάρισε. Όχι μόνο τον Ατρόμητο, αλλά και τον Ευαγγέλου που στο φινάλε πίεζε περισσότερο και από τον Ατρόμητο για την παράταση. Έχασε κι αυτός.

Σχεδόν με τη σέντρα του αγώνα οι πράσινοι έμαθαν πως το γήπεδό τους θα είναι ανοιχτό στα ματς με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ. Αθωώθηκαν στην έφεση που είχαν καταθέσει και πλέον οι συνθήκες μέχρι την επόμενη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες είναι ιδανικές. Έχουν δύο παιχνίδια στο «κάστρο» τους με τον κόσμο στο πλευρό τους. Και πάμε για δύο… πάρτι, για δύο γιορτές όπως μετατρέπονται φέτος τα παιχνίδια στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Δεδομένα αυτή τη φορά με περισσότερους καλεσμένους, αφού και το αποτέλεσμα στο Περιστέρι αλλά και η αίσθηση αδικίας που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες στον κόσμο του Παναθηναϊκού λόγω της τιμωρίας θα φέρουν ένα γεμάτο γήπεδο στα δύο ματς που ακολουθούν.

Και φυσικά υπάρχει πια μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Να κλείσει ένα δεκαήμερο – φωτιά (με Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ) με τρεις νίκες και να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με ηρεμία, ενθουσιασμό σε κόσμο και ομάδα και ανυπομονησία για τις επόμενες προκλήσεις που θα έχει μπροστά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ