Ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο, χαρακτήρα και ηγέτη

Ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο, χαρακτήρα και ηγέτη

Κράτησε το αήττητο στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός χάρη στο buzzer του ηγέτη του, Κώστα Σλούκα. Εξαιρετικός ο Φαλ, «καμίνι» το ΣΕΦ.

Ήταν αρχές Μαρτίου του 2020 όταν σε αυτό εδώ το σάιτ αποκαλύψαμε ότι ο Ολυμπιακός σκοπεύει να επαναπατρίσει τον Κώστα Σλούκα. Τότε πολλοί θεώρησαν ότι δεν θα μπορούσε να πετύχει τέτοιο deal η ομάδα του Πειραιά. Η Φενέρμπαχτσε έμοιαζε ικανή να τον κρατήσει αλλά η πρόταση των ερυθρόλευκων είχε ένα δελεαστικό στοιχείο: ο Κώστας θα γίνονταν ηγέτης του Ολυμπιακού.

Πέρασε μια χρονιά μπερδεμένη. Κάτι η πανδημία, η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη και η… πρεμιέρα αναβλήθηκε δεν ματαιώθηκε. Ο Σλούκας ήρθε για να μείνει και να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Πριν λίγη ώρα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε απέδειξε ότι ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο ίδιος έκαναν λάθος. Δεν είναι τόσο το ότι πέτυχε το buzzer beater, είναι ο τρόπος με τον οποίο συνέβη αυτό. Είχε κάνει ένα φάουλ, το οποίο δεν γίνεται ούτε σε παιδικό πρωτάθλημα. Στην επαναφορά της μπάλας δεν κατόρθωσε να τη συγκρατήσει με αποτέλεσμα να αλλάξει κατοχή. Είχε όλο το βάρος στην πλάτη του. Και μην ξεχνάμε ότι στη Βαρκελώνη ήταν αυτός που έχασε το τελευταίο σουτ…

Αυτό σημαίνει ηγέτης. Ο ηγέτης δεν κοιτάζει πίσω, κοιτάζει μόνο μπροστά. Ο ηγέτης ξέρει ότι πρέπει να πάρει τη μπάλα και μαζί να πάρει όλη την ομάδα στην πλάτη του. Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο ότι θα γίνει -μετά την αποχώρηση Σπανούλη- η ομάδα του Σλούκα.

Την ώρα που ο αξεπέραστος Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του ένα ερώτημα άρχισε να πλανάται πάνω από το ΣΕΦ. Υπάρχει άνθρωπος να μπει στα παπούτσια του; Η απάντηση είναι απλή: Κανείς ποτέ δεν θα γίνει Σπανούλης. Όμως ο Ολυμπιακός έχει τον ηγέτη του.

Για κάθε ομάδα το μοίρασμα των ρόλων είναι βασικό συστατικό. Ο Ολυμπιακός έχει ρόλους. Ο Φαλ ξέρει ότι θα βγάλει το ψωμί του από την άμυνα και θα… χαρεί από τη δημιουργία των συμπαικτών του.

Ο Ντόρσεϊ με τον Βεζένκοφ προσφέρουν το εύκολο καλάθι, Παπανικολάου, Μακίσικ και Λαρεντζάκης οφείλουν να εξαντλούν τα ενεργειακά τους αποθέματα. Ουόκαπ και Ζαν Σαρλ είναι παίκτες ομάδας και ο αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης κάνει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει.

Το αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε έχοντας πετύχει όλους και όλους 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Μετρά μόλις δύο ήττες εκ των οποίων η μία στην παράταση, που κρίθηκε στο σουτ. Όπως έχασε από τη Μπαρτσελόνα νίκησε τη Φενέρμπαχτσε και αυτό είναι λογικό.

Στην ουσία μόνο ένα ματς έχει χάσει από τα εφτά που έδωσε (στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ) και ήταν το μοναδικό παιχνίδι που δεν έπαιξε καλή άμυνα. Με ρόλους, ηγέτη, άμυνα που… πνίγει τον αντίπαλο και το ΣΕΦ να μοιάζει με «καμίνι» ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στη φετινή Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ