Μεγάλη μεταγραφή ο Ατρόμητος

Μεγάλη μεταγραφή ο Ατρόμητος

Αν ισχύει ότι οι ομάδες φτιάχνονται κυρίως από τους προπονητές, τότε ο Ατρόμητος μπορεί να κοιμάται ήσυχος και για τη νέα χρονιά. 

Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Ατρόμητος ανανέωσε την συνεργασία του με τον αυστριακό προπονητή Νταμίρ Κάναντι.

Ο πιο πετυχημένος προπονητής (μαζί με τον Σάββα Παντελίδη) της χρονιάς που φεύγει θα παραμείνει στα Δυτικά Προάστια. Η επιτυχία του Γιώργου Σπανού που χειρίστηκε προσωπικά το θέμα είναι μεγάλη.

Μερίδιο ανήκει ασφαλώς και στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Γιάννη Αγγελόπουλο. Αν ισχύει ότι οι ομάδες φτιάχνονται κυρίως από τους προπονητές, τότε ο Ατρόμητος μπορεί να κοιμάται ήσυχος και για τη νέα χρονιά.

Ο Κάναντι αποδείχτηκε προπονητής με σχέδιο και πλάνο που το εφάρμοσε στο Περιστέρι σε πλαίσιο διοικητικής σταθερότητας και εξασφαλισμένης ηρεμίας στα αποδυτήρια. Το αναφέρω γιατί είναι προϋπόθεση της επιτυχίας και η σταθερότητα που την προσφέρει η παρουσία του Γιώργου Σπανού και η ηρεμία στα αποδυτήρια που είναι δουλειά του Αγγελόπουλου και του Λαζαρίδη που μέχρι πέρσι φορούσε την φανέλα της ομάδας.

Ο Κάναντι βρήκε συνθήκες για να δουλέψει αλλά συνθήκες σε γενικές γραμμές έβρισκαν και άλλοι προπονητές που ήρθαν στο Περιστέρι αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Αυστριακός τεχνικός -κι αυτό πρέπει όλοι να του το αναγνωρίσουν- έφτιαξε μια ομάδα από την αρχή αν και δεν δούλεψε μαζί της από την αρχή.

Όταν ήρθε βρήκε σκάρτους δεκαπέντε ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι άρχισαν να έρχονται στην πορεία. Στον δρόμο ήρθαν στο Περιστέρι παίκτες όπως ο Βασιλακάκης , ο Μάντσον, ο Γιαννιώτης, ο Ρισβάνης, οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ Γιαννούλης, Χατζηισαίας, Ουάρντα.

Στον δρόμο έφτιαχνε την ομάδα ο Κάναντι ενώ στα φιλικά έπεφταν κάτι ξεγυρισμένες εξάρες κι οι δημοσιογράφοι δικαιολογημένα έφτασαν να ρωτάνε αν η διοίκηση σκέφτεται να ξαποστείλει τον Αυστριακό.

Παρά τις λευκές ισοπαλίες των πρώτων αγωνιστικών ο Κάναντι δημιούργησε σβέλτα μια συμπαγή ομάδα που στην αρχή έπαιζε για το αποτέλεσμα και στη συνέχεια άρχισε να δείχνει τις αρετές της προσφέροντας και θέαμα. Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ατρόμητος παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται κι ακόμα παραπάνω.

Αν βάλουμε τα πράγματα κάτω θα διαπιστώσουμε ότι η ομάδα του Κάναντι έχει αδικηθεί κατάφορα δυο φορές στην Τούμπα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ και σε άλλα παιχνίδια όπως με τα Γιάννενα και τη Λάρισα οι διαιτητές της στέρησαν βαθμούς. Αν έλειπαν τα φαλτσοσφυρίγματα ο Ατρόμητος θα ήταν πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Ωστόσο η ουσία παραμένει: Ένας προπονητής σε ένα άγνωστο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, προσαρμόστηκε με εξαιρετική ταχύτητα και δημιούργησε ταχύτατα μια συμπαγή ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτά σε σύγκριση με άλλους που άργησαν εξαιρετικά να προσαρμοστούν και άλλους που, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να προσαρμοστούν ποτέ.

Έχει όμως και ένα επιπλέον νόημα η παραμονή του Κάναντι στον πάγκο του Περιστερίου: Ο κόουτς ξέρει πολύ καλά ότι του χρόνου παίκτες όπως ο Γιαννούλης, ο Χατζηισαίας, ο Ουάρντα, ο Ρισβάνης και ο Γιαννιώτης δεν θα είναι στο ρόστερ.

Μιλάμε για πέντε στους έντεκα βασικούς. Προφανώς θα γίνει προσπάθεια να αντικατασταθούν αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ο Κάναντι έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στον τρόπο που δουλεύει η ομάδα έβαλε υπογραφή παραμονής που σπάει μόνο αν καταβληθούν σημαντικά ποσά στον Ατρόμητο και μάλιστα μέσα σε ορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Ο Κάναντι είναι προπονητής προοπτικής. Η παραμονή του στον Ατρόμητο είναι κέρδος για την ομάδα αλλά και για το καθημαγμένο πρωτάθλημά μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ