Ολυμπιακός – Το καύσιμο στο ρεζερβουάρ του Βαλμπουενά και ο Ρόνι Λόπες

Ολυμπιακός – Το καύσιμο στο ρεζερβουάρ του Βαλμπουενά και ο Ρόνι Λόπες

Ο Γιώργος Χελακης αξιολογεί την παρουσία του Ρόνι Λόπες στο Αγρίνιο και αναφέρεται στα... ανεξάντλητα αποθέματα του Βαλμπουενά

Τελειώνει το παιχνίδι στο Αγρίνιο και ρίχνουμε μια ματιά στα στατιστικά. Κατοχή μπάλας για τον Ολυμπιακό στο 72%. Κάποιες στιγμές μάλιστα το ποσοστό έφτανε κοντά στο 80%. Κι όμως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι σου έδιναν την εντύπωση πως έπαιζαν αρκετά αγχωμένοι στην προσπάθεια τους να κρατήσουν το 2-1. Πολλές φορές είναι η τελευταία εντύπωση που μετράει. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή δεν ήταν η καλύτερη. Η τελευταία εντύπωση από το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό μάλλον αδικεί την ομάδα του Μαρτίνς.

Πριν αναφερθούμε αναλυτικότερα αξίζει να αναφερθούμε στο ότι ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα. Αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Πάμε τώρα στο πως επιτυγχανονται αυτές οι νικες. Με τα Γιάννενα, τη Λαμία και τον Παναιτωλικό ήρθαν κάπως αγχωτικά. Με τον Αστέρα πιο άνετα.

Οι αγχωτικές νίκες γίνονται τέτοιες γιατί ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ τα οποία θα μπορούσε να έχει αποφύγει. Στο γκολ της ισοφάρισης του Παναιτωλικό οι αντιδράσεις των δύο στόπερ είναι κατώτερος του αναμενόμενου. Αν μείνουμε όμως μόνο σε αυτό και δεν σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Βατσλικ θα έχουμε μόνο τη μισή εικόνα.

Μισή εικόνα θα έχουμε και αν δεν μετρήσουμε σωστά και την παρουσία του Ρόνι Λόπες στην βασική εντεκάδα. Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Ζήτησε την μπάλα, ανάλαβε πρωτοβουλίες και επιχείρησε διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Έχω την εντύπωση πως στη συνέχεια θα έχει το χρόνο συμμετοχής που του χρειάζεται για να βρει ρυθμό και να βοηθήσει ουσιαστικά. Το απόγευμα του Σαββάτου φάνηκε ότι μπορεί να το κάνει. Όπως φάνηκε ότι υπάρχει ακόμα καύσιμο στο ρεζερβουάρ του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μπήκε και τον σε αμέσως την επιθετικού ήτα της ομάδας του.

Το ίδιο συνέβη και με τον απαραίτητο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός ίσως να μην βρίσκεται ακόμα στα γνωστά αγωνιστικά στάνταρ του. Είναι όμως κίνδυνος θάνατος για την άλλη ομάδα κι έτσι τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι του. Και ο Τικόνιο που σκόραρε από την ασίστ του Ρόνι Λόπες έκανε θετική εμφάνιση. Πριν φτάσει κάνεις λοιπόν στο υπερβολικό άγχος των τελευταίων λεπτών αξίζει να κατά πιαστεί και να αξιολογήσει όσα προηγήθηκαν. Είναι σίγουρο πως ο Μαρτίνς θα το κάνει

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ