Ο καλύτερος Άρης και ο…. ασυναγώνιστος Διαμαντόπουλος!

Ο καλύτερος Άρης και ο…. ασυναγώνιστος Διαμαντόπουλος!

Η στατιστική απεικόνιση του ματς μαρτυρά την υπεροχή της ομάδας του Ακη Μάντζιου επί της Ένωσης αλλά μικρή σημασία είχε τελικά…

Να μιλήσουμε πρώτα αγωνιστικά. Καλό θα ήταν να μιλήσουμε μόνο έτσι αλλά ο Αρης το είχε δει το όνειρο και φώναζε να του ορίσουν ξένο διαιτητή. Δεν τον όρισαν και τώρα φωνάζει δικαιολογημένα. Ότι και να πει όμως έχει συντελεστεί η απομάκρυνση από το ταμείο και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αντε να βγει μεσοβδόμαδα ο Κλάτενμπεργκ και να μας πει ότι το πέναλτι δεν ήταν. Αγωνιστικά λοιπόν ο Αρης ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Η Ενωση έπαιξε περίπου είκοσι λεπτά μπάλα και ο Αρης περίπου εβδομήντα.

Η στατιστική απεικόνιση του ματς μαρτυρά την υπεροχή της ομάδας του Ακη Μάντζιου επί της Ένωσης αλλά αυτό σε τελική ανάλυση μικρή σημασία έχει. Αντιληπτές οι φωνές για την διαιτησία και τα παρατράγουδα στα αποδυτήρια αλλά ο Αρης έχανε ευκαιρίες τη μια μετά την άλλη χωρίς να μπορεί να σπρώξει στην μπάλα στα δίχτυα. Θυμάστε ίσως, πόσο καιρό σας γράφω ότι πρόκειται για την ομάδα με την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Μεγάλο προσόν για μια ομάδα αλλά από μόνο του δεν μπορεί να δώσει νίκες. Χρειάζεται και να μπαίνει η μπάλα στο πλεχτό. Ο Αρης υστερεί σε αυτό τον τομέα.

Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπεσε και πάνω στον Στάνκοβιτς. Ο πορτιέρο της ΑΕΚ τα έβγαλε όλα και ήταν μαζί με τον Μάνταλο ο καλύτερος της ομάδας του. Πάνω του στηρίχτηκε η άμυνα της Ενωσης που ταλαιπωρήθηκε πολύ από το πέρα-δώθε της μπάλας. Ο Αρης κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ με το πλούσιο ταλέντο μεσοεπιθετικά και θα μπορούσε να της κάνει και φέτος την ζημιά στο ΟΑΚΑ. Δεν το κατάφερε γιατί ο Διαμαντόπουλος… εκτίμησε τις φάσεις διαφορετικά και γιατί οι παίκτες του αστοχούσαν στην τελική προσπάθεια ή τους νικούσε στα σουτ εκτός περιοχής ο Στάνκοβιτς.

Η μαζική άμυνα χωρίς τη δυνατότητα να κρατηθεί η μπάλα έστω και ελάχιστα δεν περιποιεί τιμή σε μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και πάει για πρωτάθλημα. Ο Αρης που δεν βρίσκει πέτρα να σταθεί φέτος έδειξε και πάλι πως αν είχε τους έξι βαθμούς θα κουβέντιαζε διαφορετικά για το μέλλον του στην διοργάνωση. Κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει πως θα εξελιχτούν τα πράγματα.

Είναι όμως κρίμα μια ομάδα με ποιότητα, με επενδύσεις να νοιώθει ότι συνεχώς θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ παραπάνω από όσα χρειάζονται για να φτάσει στη νίκη. Κανένας δεν θα ήθελε να είναι τη θέση του Ακη Μάντζιου και των παικτών του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ