Για την ΑΕΚ προέχουν οι νίκες, το θέαμα μπορεί να περιμένει…

Για την ΑΕΚ προέχουν οι νίκες, το θέαμα μπορεί να περιμένει…

Μόνο το αποτέλεσμα μετράει για την ΑΕΚ σε αυτή την περίοδο και αυτό είναι που επιδιώκει. Θα έρθει και η ώρα για το όμορφο ποδόσφαιρο.

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ να έχει κάνει 14 μεταγραφές και να έχει νέο προπονητή στον πάγκο, λέγαμε και ήταν απόλυτα λογικό πως θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει αυτό το σύνολο ομάδα. Και σε αυτό το διάστημα θα χρειαστούν τα αποτελέσματα ώστε να κάνουν λίγο πιο εύκολο το έργο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Τελικά ο Σέρβος αποχώρησε και η Ένωση μέσα σε δύο μήνες άλλαξε ξανά προπονητή. Νέα φιλοσοφία, νέος τρόπος προπόνησης και γενικά όλα πάλι από την αρχή για μία ομάδα που έτσι κι αλλιώς ήταν σε φάση αναδόμησης. Όπως καταλαβαίνει κανείς, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι. Σε αυτή τη φάση λοιπόν και για αρκετό καιρό ίσως ακόμα, το ζητούμενο για την ΑΕΚ θα είναι ένα. Οι νίκες ώστε να φτιάχνει ψυχολογία και να βρίσκεται σε τροχιά πρωταθλητισμού. Όλα τα άλλα έπονται.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δείχνει να το έχει εμπεδώσει αυτό καλά. Από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο αυτό που επιδίωξε ήταν να συμμαζέψει την ΑΕΚ αμυντικά και εύκολα ή δύσκολα να την οδηγήσει στη νίκη. Ούτε με τον Ατρόμητο έθελξε η ΑΕΚ, ούτε με τον Βόλο παρά το ότι από ένα σημείο και μετά «καθάρισε» σχετικά εύκολα και τα δύο ματς. Και φυσικά ούτε με τον Άρη. Εκεί όπου στο φινάλε κινδύνεψε σοβαρά έχοντας μείνει και με δέκα παίκτες.

Ο στόχος όμως επιτεύχθηκε. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το 3Χ3 με τον Γιαννίκη στον πάγκο τους, έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες και έχουν την ευκαιρία στην Ριζούπολη να τις κάνουν πέντε. Τέτοιο σερί νικών στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει να δει από το 2018 όταν και κατέκτησε τον τίτλο. Αν στο τέλος της σεζόν πάρει η Ένωση το πρωτάθλημα, κανείς δεν θυμάται ότι δεν έπαιξε καλά με τον Άρη ή ότι δεν κυριάρχησε στον Βόλο.

Πράγματι η εικόνα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν καλή. Όταν για σχεδόν μία ώρα δεν κάνεις σουτ σε παιχνίδι στην έδρα σου, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Δικαιολογίες υπάρχουν αρκετές αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ο Άρης έδειξε στην ΑΕΚ ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Όσο όμως παίρνει τα ματς, κερδίζει και χρόνο για να δουλέψει με ηρεμία ως προς το να γίνει (καλή) ομάδα και να αρχίσει πλέον να συνδυάζει νίκες με όμορφο ποδόσφαιρο.

Και φαίνεται πως αυτό το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος. Αυτός που αποτέλεσε πραγματικά τον 12ο παίκτη της ομάδας όταν μετά το 70′ ο Άρης σφυροκοπούσε και προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Γι’ αυτό και το χειροκρότημα στο τέλος. Γιατί βλέπει προσπάθεια, βλέπει πλάνο, μεγάλες δυνατότητες και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες. Με το πρώτο crash test για ΑΕΚ και Γιαννίκη να πλησιάζει.

Μετά τη διακοπή η Ένωση υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και με 40.000 οπαδούς της στο πλευρό της θα πρέπει να αποδείξει ότι όντως είναι ικανή για πρωταθλητισμό, παίρνοντας την πρώτη της νίκη επί των «ερυθρόλευκων» μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια. Μια νίκη που πιθανότατα θα την φέρει τότε και στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί θα έχουμε και ένα πρώτο πολύ αξιόπιστο δείγμα για το που μπορεί να το πάει φέτος αυτή η ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ