H παραμόρφωση (ακόμη) ενός αποτελέσματος και ενός αστραγάλου

H παραμόρφωση (ακόμη) ενός αποτελέσματος και ενός αστραγάλου

Ο αστράγαλος του Ρέαμπτσιουκ παραμορφώθηκε από το χτύπημα, αλλά ακόμη μία κόκκινη κάρτα δεν βγήκε. Σε δύο αγώνες που αλλοιώθηκε ακόμη και η λογική.

«Να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο». «Μην ασχολείστε με τα άλλα, με την μπαλίτσα να ασχολείστε». Φράσεις τόσο κενές περιεχομένου, που ακόμη και αυτοί που τις λένε, το κάνουν, είτε για να καλύψουν κάτι «παραποδοσφαιρικό» που έγινε μέσα στο παιχνίδι της ομάδας τους ή απλώς δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα, στη μεγάλη εικόνα ενός παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο φορές με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης σε 15 ημέρες. Και τις δύο φορές ηττήθηκε. Δέχθηκε συνολικά 5 γκολ και πέτυχε δύο. Στο χθεσινό παιχνίδι είχε σχεδόν τριπλάσιες τελικές προσπάθειες (13-5), είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (55-45), είχε 4 καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Και είχε και 20 λεπτά χωρίς VAR…

Είναι αυτό το συνολικό 5-2 και η διαφορά των 4 βαθμών, αντιπροσωπευτικά της διαφοράς του Ολυμπιακού με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης; Η απάντηση είναι σύνθετη. Αλλά το συμπέρασμα ξεκάθαρο. Οι Ερυθρόλευκοι αδικούνται κατάφορα. Και με δική τους ευθύνη, ξεκάθαρα, αλλά και διότι σε δύο παιχνίδια, δεν πήραν ούτε τα καν τα προφανή. Αυτά που έβγαζαν μάτι.

Στη Γερμανία ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά εκείνο το 3-1 μπορεί να συνάδει με την αγωνιστική εικόνα, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν συνάδει με όσα αποφάσισαν οι διαιτητές. Η αλλοίωση του αγώνα περιλάμβανε μία κόκκινη κάρτα στο 36′, για εν ψυχρώ αγκωνιά του Γιάκιτς στον Ελ Αραμπί, που γέμισε αίματα το πρόσωπο του Μαροκινού και του… προσέφερε δύο ράμματα. Αλλά και ένα πέναλτι-ορισμό, σε κλοτσιά του ίδιου παίκτη στο κεφάλι του Ρέαμπτσιουκ στο 56′, ο Πορτογάλος διαιτητής Τιάγκο Μαρτίνς, να το κάνει… κόρνερ.

Στο χθεσινό παιχνίδι του Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός είδε έναν άλλο ακεκδιήγητο διαιτητή, αυτή τη φορά τον Λευκορώσο Κουλμπάκοφ, να σφυρίζει κλέφτικα στο παραλίγο σπάσιμο του αστραγάλου του Ρέαμπτσιουκ από το εγκληματικό τάκλιν του Μπαρκόκ. Το φάουλ έγινε στο 29′. Ο Μαροκινός πήρε την κάρτα στο 32′. Σε μια φάση ορισμό αποβολής. Ο Λευκορώσος και ο 4ος, που όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία είναι μπροστά στη φάση και βλέπει ανεμπόδιστα το σακάτεμα του Ρέαμπτσιουκ, έκριναν ότι το μαρκάρισμα ήταν για… κίτρινη!

Τι να το κάνει ο Ολυμπιακός ότι αυτοί οι απίθανοι τύποι ζήτησαν συγνώμη επειδή δεν δούλευε το VAR σε εκείνο το σημείο; Η αλλοίωση έγινε. Το θέμα δεν είναι το VAR, βέβαια, το θέμα είναι η πρόθεση. Και η πρόθεση φάνηκε. Οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να παίζουν με παίκτη παραπάνω από το 30′. Επρεπε. Αλλά για ακόμη μία φορά απέναντι στην Αϊντραχτ, αυτό δεν συνέβη. Δεν πήραν αυτό που άξιζαν.

Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός θα νικούσε εάν είχε πάρει αυτά τα σφυρίγματα. Αλλά ούτε το αντίθετο. Όπως και να το κάνεις, όμως, πάει πολύ, σε δύο παιχνίδια, με την ίδια αντίπαλο, να μην παίρνει δύο αποβολές και ένα πέναλτι. Όχι φάσεις του 50-50, αλλά ξεκάθαρες. Αδιαπραγμάτευτες.

Και για να πάμε και στα αγωνιστικά, ναι, ο Ολυμπιακός άξιζε να πάρει κάτι πολύ περισσότερο από το παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Σε αντίθεση με άλλα ματς της φετινής σεζόν, που δεν ήταν τόσο δημιουργικός, κόντρα στην Αϊντραχτ και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ έκανε. Και εμφανώς ανώτερος από την αντίπαλό του ήταν. Αλλά αυτή τη φορά οι αλλαγές δεν βοήθησαν. Δεν έδωσαν την ώθηση και τη φρεσκάδα που χρειαζόταν.

Ο Βαλμπουενά δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα να μπει στον ρυθμό. Το transition ήταν τόσο έντονο, που δεν ήταν εύκολο για τον ίδιο να ακολουθήσει. Με αποτέλεσμα να μπει στο «σημάδι» των Γερμανών η δεξιά πλευρά. Ο Τικίνιο δεν μπόρεσε να προβληματίσει τους ασταθείς αμυντικούς της Αϊντραχτ όσο ο συγκλονιστικός χθες Ελ Αραμπί. Ενώ ο Ρόνι Λόπες, προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά δεν του βγήκε τίποτα στα 10-15 λεπτά που είχε στη διάθεσή του.

Κλείνοντας, πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν στη διαδικασία να πάρουν θέση, σχετικά με το εάν ο Ολυμπιακός πρέπει να βγει 2ος στον όμιλό του και να συνεχίζει στο Europa League, αντιμετωπίζοντας κάποιον από τους 3ους των ομίλων του Champions League για την πρόκριση στους «1», ή να βγει 3ος και να παίξει στο Europa Conference League. Νομίζω ότι πραγματικό δίλημμα δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει δύο νίκες με Φενέρ και Αντβερπ, διότι πέρα από την ευρωπαϊκή του συνέχεια, παίζει και την ευρωπαϊκή του βαθμολογία. Που μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί πιο σημαντική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ