Ο Ολυμπιακός Β είναι ο καθρέφτης όλου του συλλόγου…

Ο Ολυμπιακός Β είναι ο καθρέφτης όλου του συλλόγου…

Η δουλειά που γίνεται κάτω από τα φώτα, η ακαδημία, αλλά και οι σωστές επιλογές είναι όλα αυτά που είδαμε το μεσημέρι του Σαββάτου. Κι ακόμη ο Ολυμπιακός Β δεν έχει δείξει τίποτα.

Ταλέντο, δίψα, πάθος, σωστή νοοτροπία, πίστη στο σύνολο. Και κυρίως προοπτική. Και υγεία. Η εικόνα του Ολυμπιακού Β παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β ήταν μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη. Μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 20 ετών, με ποδοσφαιριστές που επί της ουσίας δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και με έναν προπονητή που έκανε ντεμπούτο σε αντίστοιχο επίπεδο, επιβεβαίωσε πόσο καλά έκανε ο Ολυμπιακός που ζητούσε επιτακτικά τη δημιουργία των ομάδων Β εδώ και χρόνια.

Οι νίκες για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι ένα δευτερεύον γεγονός. Αυτό που μετράει είναι η εξέλιξη, η ανάπτυξη, η προετοιμασία αυτών των νεαρών ποδοσφαιριστών για το επόμενο βήμα. Είναι ο χώρος τους για να μπορέσουν να αποδείξουν εάν έχουν την προσωπικότητα, το ταλέντο, την ικανότητα να κάνουν αυτό το βήμα παραπάνω και να μπορέσουν να θέσουν τους εαυτούς τους στη διάθεση του Πέδρο Μάρτινς ως ισάξιοι με τους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Τι αποδείχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου; Ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει χρυσαφί στα χέρια του. Διαθέτει παιδιά που έχουν όλα τα φόντα, όλα τα στοιχεία και την προσωπικότητα να μπορέσουν να φτάσουν στην πόρτα της πρώτης ομάδας. Αποτύπωσε στον αγωνιστικό χώρο της Καλλιθέας τα διαπιστευτήριά του αναφορικά με τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά παράλληλα εμφάνισε και παιδιά που αποκτήθηκαν από άλλες ομάδες και δείχνουν ότι έχουν το ταλέντο και τα χαρακτηριστικά να μπορέσουν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης αποκτήθηκε από τον Άρη και με την εμφάνισή του έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής έτοιμος. Άρχισε το παιχνίδι και ήταν πλέον ηγετική μορφή του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, μόλις 17 ετών, πέτυχε ένα αυτογκόλ και έπαιξε το υπόλοιπο παιχνίδι σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, βγάζοντας στο γήπεδο μία πρωτοφανή προσωπικότητα για παιδί της ηλικίας του και επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται πιθανότατα για το μεγαλύτερο ταλέντο που διαθέτει η Ελλάδα στη συγκεκριμένη θέση.

Οι δύο μπακ ο Νίκολιτς και ο Αποστολόπουλος ο Ολυμπιακός διαθέτει αξιόπιστες και αξιόλογες λύσεις. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης χρειάζεται συστάσεις αλλά είναι σίγουρο ότι χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του και όσες φορές αγωνίστηκε με την ομάδα Β αυτό μόνο καλό θα του κάνει για την προετοιμασία του για το αναπόφευκτο. Διότι είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πάρει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα της πρώτης ομάδας.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Σουρλή. Ο 18χρονος μέσος έκανε τη διαφορά και στο τέλος του αγώνα παραδέχθηκε ότι η Β ομάδα μόνο καλό θα κάνει στην εξέλιξη της καριέρας του. Ο Γιώργος Ξενιτίδης ο αρχηγός και μεγαλύτερος παίκτης αυτής της ομάδας, στα 22 του, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτό που ψάχνει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια που αποτελεί μέρος της Ακαδημίας. Την ευκαιρία. Αυτή που διεκδικεί και ο Ιωάννης Κωστή, για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι έστω και σε επίπεδο Β ομάδας.

Παραπάνω μιλήσαμε για ποιότητα, ταλέντο και προοπτική. Τρεις έννοιες που βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στην τριάδα της επίθεσης που επέλεξε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Γιώργος Μαρίνος στα 21 του είναι πλέον ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής. Εξτρέμ με σπάνια τεχνική, με τρομερή ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, με ταχύτητα, με τρίπλα, με τρομερό ποδοσφαιρικό θράσος, με πάθος να ξεχειλίζει όπως το αίμα από το σκισμένο χείλος του στο οποίο χρειάστηκε να γίνουν πέντε ράμματα μετά το τέλος του αγώνα.

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ Φώτης Κίτσος είναι ένα από τα διαμάντια της Ακαδημίας. Μόνιμος στις κλήσεις του Πέδρο Μάρτινς πρώτη ομάδα έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν στην προπόνηση. Ένα παιδί με τρομερές δυνατότητες με σπουδαία τεχνική, αλλά έχει με ικανότητα να παίξει και αριστερός μπακ.
Όσο για τον Αλγκασίμ Μπα; Και μόνο το γεγονός ότι έκανε δύσκολη τη ζωή του Ινγκασον συνολικά της Άμυνας του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει τα εξαιρετικά λόγια που ακούγονται για την αξία και το ταλέντο του. Μέλος της πρώτης ομάδας που βρίσκει χώρο στα χέρια του Αριέλ Ιμπαγάσα να αναπτύξει τις ικανότητές του, να βρει ρυθμό και να είναι απόλυτα έτοιμος για τη στιγμή που θα χρειαστεί να πάρει το βάπτισμα του πυρός από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Υπάρχουν πράγματα να πεις για όλα τα παιδιά αυτής της ομάδας. Οπως για τον σκόρερ του τρίτου γκολ Αλέξανδρο Βοΐλη, που για να βρει χώρο να παίξει έφτασε ως την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο πριν επιστρέψει στη βάση του για να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό Β. Ένας σέντερ φορ παλαιάς κοπής διψασμένος να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Καθοδηγητής αυτής της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Κάνιο δεν έχει να αποδείξει τίποτα στο ποδόσφαιρο, αλλά στην προπονητική έχει να αποδείξει τα πάντα. Μόλις τώρα ξεκίνησε, ευκαιρία που του έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ευκαιρία ζωής και ο Αργεντινός δείχνει να την εκμεταλλεύεται σωστά και να αξιοποιεί τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις μεταδίδοντάς τες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του.

Δεν ξέρω αν ο Κάνιο θα γίνει σπουδαίος προπονητής. Ξέρω σίγουρα ότι έχει την προσωπικότητα και τις γνώσεις στο αντικείμενο που αν δουλέψει σωστά μπορεί να εξελιχθεί σε τέτοιο. Το πρώτο δείγμα γραφής αν μη τι άλλο είναι θετικό και προδιαθέτει για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Και για να μην μπερδευόμαστε. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό Β δεν είναι τα αποτελέσματα. Ξεκάθαρη προτεραιότητα είναι να βγουν ποδοσφαιριστές, είτε για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού είτε παίκτες που θα κάνουν πορεία και καριέρα στο ποδόσφαιρο αναδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου. Η καλή αρχή έγινε. Αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Ερυθρόλευκους. Έχουν αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο απαιτήσεις και δυσκολίες, απέναντι σε ποδοσφαιριστές με εμπειρία και παραστάσεις που θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν ένα σκληρό μάθημα στους «μικρούς».

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, δε, ακόμη και παίκτες που είχαν δεύτερες σκέψεις για τη συγκεκριμένη ομάδα, πλέον αντιλήφθηκαν ότι δημιουργήθηκε μόνο για το καλό τους και για τη σωστή εξέλιξή τους. Πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ