Ολυμπιακός – Το -1 που έγινε +3 με το 4Χ4. Και το αλλά…

Ολυμπιακός – Το -1 που έγινε +3 με το 4Χ4. Και το αλλά…

Μπορεί και απέναντι στον Ιωνικό ο Ολυμπιακός να μην εντυπωσίασε όμως το πρόσημο από διακοπή σε διακοπή δεν μπορεί παρά να είναι θετικό.

Ένα γκολ, τρεις αναγκαστικές αλλαγές, πέντε τραυματισμοί και στο τέλος +3 στη βαθμολογία. Ένα δύσκολο ματς μετά από μια σκληρή ήττα στην Ευρώπη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε δυνατά (έως πολύ δυνατά) και που γενικότερα στο φετινό πρωτάθλημα έχει αποδειχτεί «σκληρό καρύδι».

Με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί ακόμη να βρει μια σταθερότητα στην απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός που και πάλι έχασε τις ευκαιρίες που δημιούργησε μετά το 1-0 και παρότι δεν κινδύνεψε στιγμή με ισοφάριση δεν «καθάρισε» ως όφειλε το ματς και πήγε με «σβηστές μηχανές» μέχρι το φινάλε, επηρεασμένος σίγουρα και από τις αναγκαστικές αλλαγές.

Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα άλλωστε, ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν θα έβγαινε αν δεν χτύπαγε. Ο Γκάρι που για δεύτερο συνεχόμενο ματς που αγωνίζεται στο βασικό σχήμα απέδειξε πόσο πολύτιμος μπορεί να γίνει. Η εκρηκτικότητα και η ταχύτητα που δίνει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Κάτι που έως τώρα δεν το έχει κάνει κανείς, με εξαίρεση τον Ονιεκούρου στο ματς με την Αιντραχτ. Το ζητούμενο πάντως τώρα είναι να μην τον αφήσει πίσω ο τραυματισμός του, καθώς ο Μαρτίνς είναι δεδομένο πως ποντάρει πάνω στον Γκάρι και για την συνέχεια. Και πως η λογική του Πορτογάλου είναι το δίδυμο Γκάρι-Μασούρας ως το βασικό και μετά οι υπόλοιποι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν σε αυτές τις 9 αγωνιστικές, και συνολικά θα έλεγα σε αυτή τη σεζόν έως τώρα δεν έχει καταφέρει να δείξει το πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Με εξαιρέσεις βεβαίως αλλά η ουσία είναι πως στο κομμάτι της σταθερότητας πάσχει. Και σίγουρα στην συνέχεια θα πρέπει να βρει καλύτερο ρυθμό. Στην ουσία πάντως, στη… σούμα, μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση του σε αυτά τα 4 ματς που έπαιξε από την προηγούμενη διακοπή έως αυτή που ήρθε όμως το «ταμείο» είναι συν και με το παραπάνω.

Θυμίζω λοιπόν πως στις 3 Οκτωβρίου μετά το τέλος του ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη με το 0-0 η βαθμολογία είχε διαμορφωθεί ως εξής: ΠΑΟΚ 12, Βόλος, 12, Ολυμπιακός 11, ΑΕΚ 10. Στο -1 από την κορυφή ήταν ο Ολυμπιακός που νίκησε στα Γιάννενα (1-2), τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (2-1), στο Αγρίνιο (1-2) και τον Ιωνικό (1-0) κάνοντας το 4Χ4.

Το απόλυτο που τον έφερε στο +3 από τον ΑΕΚ και το +4 από τον ΠΑΟΚ μετά από 9 αγωνιστικές και τον βάζει με μεγαλύτερη ηρεμία και σιγουριά εν όψει της επιστροφής που θα πάει μέχρι την διακοπή των εορτών.

Με τον Ολυμπιακό να ξεκινά από το ΟΑΚΑ και το ντέρμπι με την ΑΕΚ έχοντας προφανώς ως στόχο όχι μόνο να νικάει αλλά και να αποδίδει καλύτερα. Όσο νικάει όμως υπάρχει ηρεμία για να έρθει και το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ