Παίξτε μπάλα, ρεεε;

Παίξτε μπάλα, ρεεε;

Το γράφω ορθά κοφτά. Θα προτιμούσα έναν Σύνδεσμο Αμοιβόμενων Ποδοσφαιριστών από εκείνους του παρελθόντος. Να μπει στο γραφείο του υφυπουργού και να απαιτήσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Να σηκώσει την φωνή του και να καταδικάσει την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη αλλά και τις ανάρμοστες πρακτικές κάθε μεγαλοπαράγοντα που θέλει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ενεργούμενά του χωρίς […]

Το γράφω ορθά κοφτά. Θα προτιμούσα έναν Σύνδεσμο Αμοιβόμενων Ποδοσφαιριστών από εκείνους του παρελθόντος. Να μπει στο γραφείο του υφυπουργού και να απαιτήσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Να σηκώσει την φωνή του και να καταδικάσει την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη αλλά και τις ανάρμοστες πρακτικές κάθε μεγαλοπαράγοντα που θέλει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ενεργούμενά του χωρίς την δική τους αυτόνομη φωνή.

Αντιλαμβάνομαι πως αυτό είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο να γίνει. Δεν γίνεται και πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ότι ο Παναγιώτης Κόρμπος κατάφερε να μαζέψει τους αρχηγούς των ομάδων στην Αθήνα και να ζητήσουν από κοινού να αρχίσει το πρωτάθλημα είναι επιτυχία στους καιρούς που ζούμε. Ότι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό και του έθεσαν το ζήτημα επιτυχία είναι επίσης. Το αναφέρω γιατί ξεχάσαμε ότι υποκείμενο όλης αυτής της θλιβερής κατάστασης είναι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο πρώτος που ζημιώνεται από αυτές τις καταστάσεις που υποβαθμίζουν το παραγόμενο προϊόν είναι εκείνος που το παράγει και ζει από αυτό.

Όταν τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι τόσο αντικρουόμενα και η θέση των ποδοσφαιριστών γίνεται πιο δύσκολη. Γιατί το αφεντικό, ο μεγαλοεπιχειρηματίας δεν ζητά από τον εργοδοτούμενο ποδοσφαιριστή να μείνει σιωπηλός. Του ζητά άμεσα ή έμμεσα να πάρει θέση και να στηρίξει την επιχειρηματολογία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που εργάζεται.

Με λίγα λόγια δεν του ζητά να είναι καλός και παραγωγικός εργαζόμενος. Του ζητά να παραδώσει την κριτική σκέψη και τις γενικότερες απόψεις του στην πόρτα του γραφείου της ΠΑΕ. Τον ελέγχει μέχρι και για τις αναρτήσεις που κάνει στο διαδίκτυο. Από τις εξέδρες των γηπέδων και τις οθόνες των τηλεοράσεων βλέπουμε απλά κάποιον να παίζει μπάλα. Κάποιον που σε γενικές γραμμές βγάζει πολύ περισσότερα από κάθε άλλο εργαζόμενο. Δεν βλέπουμε ή δεν θέλουμε να δούμε κάποιον που αντί να «παντρεύεται» την ομάδα μέσα στο γήπεδο, παντρεύεται τον ιδιοκτήτη της. Αναγκάζεται να πίνει νερό στο όνομά του, να βάζει τα στήθη του μπροστά για να τον… προστατεύσει από όσους θέλουν το κακό του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ΠΣΑΤ έκανε ήδη πολλά βγάζοντας την καθαρή θέση για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος. Τα μέλη του δεν περιορίζονται στους παίκτες των μεγάλων ομάδων. Η πλειοψηφία τους αγωνίζεται σε ομάδες που συναρτούν τα έσοδά τους από την παρουσία τους στο γήπεδο και το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο κίνδυνος να μην πληρωθούν παραμένει ορατός.

Ας τον λάβει σοβαρά υπόψη του ο κ. Βασιλειάδης και όσοι με μεγάλη ευκολία αντί να εφαρμόζουν τους κανονισμούς διακόπτουν το πρωτάθλημα για να τους κάνουν αυστηρότερους απαξιώνοντας το ίδιο το προϊόν που υποτίθεται επιχειρούν να προστατεύσουν και αδικώντας τους πραγματικούς εργαζόμενους για την παραγωγή του προϊόντος που είναι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ