Τελικά να μείνει ή να φύγει ο Φαν Σιπ;

Τελικά να μείνει ή να φύγει ο Φαν Σιπ;

Στο δίλημμα για τον πρώην ή τον επόμενο όλοι συζητούν για τον πρώην. Κανείς δεν αναρωτιέται πως θα προκύψει ο επόμενος

Δεν είναι ωραίο να αφήνεις μικρές λεπτομέρειες να χαλάνε μια ωραία ιστορία. Και ίσως δεν είναι και σωστό κάποιες φορές να μην διατηρείς την «ατμόσφαιρα». Με δεδομένο όμως ότι από το βράδυ της Κυριακής ξαφνικά έχει ανοίξει μια ολόκληρη συζήτηση αναφορικά με τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας; Καλό θα ήταν όσοι έχουν σκοπό να συμμετάσχουν (έστω και νοητά) να γνωρίζουν κάποια βασικά πράγματα. Από εκείνα που θεωρητικά όλοι αποδέχονται στο ποδόσφαιρο, αλλά ελάχιστοι μιλούν για αυτά.

Διότι δεν γίνεται να χαθείς, αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις.

Να μείνει λοιπόν ο Φαν Σιπ ή να φύγει; Να το κουβεντιάσουμε, αλλά πριν να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στις «σημειώσεις». Και σε όσα προηγήθηκαν που με έναν τρόπο έχουν βαλθεί να… δείξουν το μέλλον.

Τον προηγούμενο προπονητή της εθνικής, λένε εκείνοι που ξέρουν, πως τον διάλεξαν «οι φίλοι ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ». Κάποιοι με τις καλύτερες προθέσεις που είχαν καημό να δουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με έδρα την Τούμπα και στην γωνιά του πάγκου αγέρωχο τον Άγγελο.

Για τον νυν, οι ιστορίες είναι δύο: Μπορεί διαφορετικές. Μπορεί και συμπληρωματικές. Η μια αναφέρει πως ο Φαν Σιπ βρέθηκε στο διάβα μας τυχαία όταν ένας άλλος ισχυρός παράγοντας της Ομοσπονδίας αναζητούσε ισχυρό μάνατζερ από το εξωτερικό για τον (ταλαντούχο) γιό του. Η άλλη πως ο Ολλανδός αποτελεί θερμή εισήγηση κάποιου που τότε ήταν στην ποδοσφαιρική παραμεθόριο αλλά σήμερα είναι στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ.

Και όσο για τον επόμενο, αν όντως η ΕΠΟ το πάρει απόφαση υπό την πίεση του «Ελλάδα-Κόσοβο 1-1» να γυρίσει σελίδα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Εδώ το πράγμα μπερδεύεται. Διότι δεδομένα ούτε τον τεχνικό διευθυντή της εθνικής θα ρωτήσουν, ούτε τον αθλητικό διευθυντή θα συμβουλευθούν. Ο Κωνσταντινίδης και ο Φύσσας έχουν νέα συμβόλαια με την Ομοσπονδία -διότι όπως φαίνεται το δικό τους έργο κρίνεται πετυχημένο, αντίθετα με του υφιστάμενου τους προπονητή- και η άποψη τους είναι συγκεκριμένη: να μείνει ο Φαν Σιπ.

Όπερ σημαίνει πως αν ο Ολλανδός αναχωρήσει την υπόθεση θα την έχει πάρει πάνω του άλλος. Ποιος θα έχει την τιμή και την ευθύνη;

Τυπική η Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή συμπαθείς κύριοι που κάποιος έχει χρωματοπωλείο στη Σάμο, άλλος εστιατόριο στην Πάτρα, άλλος είναι άνεργος κλπ: Εκείνοι που οι ΕΠΣ επέλεξαν να στείλουν στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας αντί του Άγγελου Χαριστέα και των άλλων παιδιών της Εθνικής ομάδας του 2004 που «πάτωσε» στις πρόσφατες εκλογές.

Τις ίδιες εκλογές που ανέδειξαν πανηγυρικά πρόεδρο τον –κοινής αποδοχής- Ζαγοράκη, αλλά κατοχύρωσαν ως σημαντικότερο πρόσωπο στο πάρκο Γουδή τον «εκτελεστικό γραμματέα» Φιλιππούση που εν το μεταξύ έφτιαξε και ένα ολοκαίνουργιο οργανόγραμμα για την λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Αυτή η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής σύμφωνα με το ρεπορτάζ (που δεν διαψεύδεται) δίνει ελαφρύ –αριθμητικό- προβάδισμα (αλλά προβάδισμα) στους «φίλους της ΑΕΚ στην ΕΠΟ». Η επόμενη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να δώσει προβάδισμα ξανά στους «φίλους ΠΑΟΚ» που παρότι εδώ και μήνες κάθονται ήσυχα σε μια γωνιά σχεδόν συμβιβασμένοι με τη μοίρα τους, μπορεί ξαφνικά να αυγατίσουν έτσι όπως τα κατάφερε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων με το σκάνδαλο των παράνομων αδειοδοτήσεων.

Την υπόθεση που μετά την αναψηλάφηση που κάποια στιγμή θα γίνει (με άλλο εισηγητή, διότι ο προηγούμενος μόλις παραιτήθηκε έπειτα από μια ημέρα που βγήκε από την πόρτα του σπιτιού του και είδε το αμάξι του καλοκαιρινό), πιθανότατα θα φέρει τους πρωταγωνιστές ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας με την απειλή της έκπτωσης από το αξίωμα τους.

Αν δηλαδή η Εθνική ομάδα αλλάξει προπονητή μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί την τελική έγκριση να την δώσει άλλη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Και εκείνη η «άλλη» να βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Μπορεί πάλι και όχι. Αλλά τι σημασία έχει;

Μακάρι όλα τα παραπάνω να μην ισχύουν και όσοι τα υποστηρίζουν ως «δεδομένα» να είναι απλά κάποιοι που δεν είναι καλά πληροφορημένοι. Ή έστω που δεν καταλαβαίνουν τις τεχνοκρατικές αντιλήψεις μιας σύγχρονης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως δεν καταλαβαίνει τη σημερινή ΕΠΟ η Κυβέρνηση, οι συνομοσπονδίες (που ακόμη περιμένουν την εναρμόνιση με την «ολιστική μελέτη»), οι δικαστές που συχνά πυκνά ακυρώνουν αποφάσεις των διοικούντων ως παράνομες, και των μίντια που η Ομοσπονδία «έδειξε με το δάχτυλο» σε πρόσφατη ανακοίνωση της.

Μακάρι, πραγματικά. Διότι αν ισχύουν όλα τα παραπάνω; Τότε απλούστατα δεν έχει σημασία αν ο νυν προπονητής είναι ο Φαν Σιπ και αν ο επόμενος θα είναι κάποιος άλλος. Δεν έχει σημασία, διότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τον ποδόσφαιρο. Αν είναι αυτοί οι άνθρωποι να διαλέξουν τον προπονητή χίλιες φορές να μείνει ο Ολλανδός. Και την επόμενη φορά που θα παίξουμε με το Κόσοβο, να φροντίσουμε όλοι να εξηγήσουμε ότι το συμπαθές αυτό συγκρότημα που διατηρεί το 113 του παγκόσμιου ranking κρύβει μυστικές δυνάμεις για αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ