Παναθηναϊκός : Εξετάσεις και στο Τελ Αβίβ

Παναθηναϊκός : Εξετάσεις και στο Τελ Αβίβ

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, συνεπής στο πλάνο του, είχε καλή ψυχολογία από τη νίκη του επί της Μάλαγα και κατάφερε να κερδίσει χωρίς πολλά «καρδιοχτύπια» τον αδύναμο Ερυθρό Αστέρα. Ήταν ένα από τα παιχνίδια στα οποία το φαβορί έχει το μεγαλύτερο βάρος και την πίεση να κάνει τα προβλεπόμενα ώστε να ξεμπερδέψει και να πάει […]

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, συνεπής στο πλάνο του, είχε καλή ψυχολογία από τη νίκη του επί της Μάλαγα και κατάφερε να κερδίσει χωρίς πολλά «καρδιοχτύπια» τον αδύναμο Ερυθρό Αστέρα.

Ήταν ένα από τα παιχνίδια στα οποία το φαβορί έχει το μεγαλύτερο βάρος και την πίεση να κάνει τα προβλεπόμενα ώστε να ξεμπερδέψει και να πάει παρακάτω.

Έτσι κι έγινε. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, καθώς οι «πράσινοι» έχοντας καλή ψυχολογία και ενθουσιασμό πίεσαν στην άμυνα, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και έβαλαν το παιχνίδι στους δικούς τους κανόνες.

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι καταλυτικός. Αποτελούσε τον «εγκέφαλο» της ομάδα, το φρένο και το γκάζι της, εκείνος που έδινε το ρυθμό και τις πάσες στους υπόλοιπους τέσσερις.

Κι όμως ο «εργάτης» της νίκης, ο αφανής ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα μπήκε σαν λυσσασμένος και βρισκόταν παντού.

Εξω στην περιφέρεια να «τσεκάρει» κοντούς, μέσα στη ρακέτα να σπρώχνει τους ψηλούς, να κλέβει μπάλες, να κερδίζει επιθετικά φάουλ, να κατεβάζει ριμπάουντ.

Ηταν ο «πυρηνικός αντιδραστήρας» της πεντάδας για να βγάλει παιχνίδι στην επίθεση. Εκεί όπου ο Ελληνας φόργουορντ δεν έκανε περιττές ενέργειες, πράγματα που δεν είναι στο ρεπερτοριό του, όπως στη Μάλαγα

Πολύ σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του Κρις Σίνγκλετον. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, με ποιότητα, που μπορεί να κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Εχει όμως κακή νοοτροπία θεωρώντας πως μόνο από την επίθεση μπορεί να «φτιάξει» τα νούμερά του και να αναζητήσει την επόμενη ομάδα του.

Την Τρίτη όμως ήταν ουσιαστικός, μόχθησε στην άμυνα, ήταν μέρος της ομάδας και στα δυο μέρη του γηπέδου και βοήθησε σημαντικά για να «χτίσει» ο Παναθηναϊκός την διαφορά.

Πρέπει όμως να σημειωθεί πως οι Σέρβοι δεν είναι το «μεγαθήριο» της Ευρωλίγκας. Η εφετινή «συνταγή» δεν έχει πετύχει και σε τίποτε δεν θυμίζει την σούπερ ανταγωνιστική ομάδα των περασμένων ετών.

Αυτό βέβαια το εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» στο έπακρο και απέφυγαν την λακκούβα.

Τώρα πλέον με το «δώρο» της Βαλένθια και τη νίκη της επί της Ρεάλ Μαδρίτης, το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι τελειωμένη υπόθεση για το «τριφύλλι», που ωστόσο πρέπει να κάνει το 3/3 ως το τέλος, αλλά και να χάσει ένα ακόμα ματς η «βασίλισσα». Δύσκολο…

Απόψε στο Τελ Αβίβ οι «πράσινοι» δίνουν και πάλι εξετάσεις, αφού έχει μπει ξανά το μεγάλο «πρέπει» μπροστά. Στο θρυλικό «Γιαντ Ελιάου» έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που παίρνει τεράστια δύναμη από τις εξέδρες, που παίζει περισσότερο με το ένστικτο και λιγότερο με το μυαλό.

Είναι συνεπώς επιβεβλημένη η παρουσία δυο ποϊντ γκαρντ στην πεντάδα για να κοντρολαριστεί ο ρυθμός, γρήγορα πόδια στην άμυνα και γερά μπλοκ άουτ στα ριμπάουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ