Ο Βαλμπουενά και η διαφορά που κάνει τη… διαφορά!

Ο Βαλμπουενά και η διαφορά που κάνει τη… διαφορά!

Αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, πως η παρουσία του Γάλλου σε παιχνίδια που πάνε να στραβώσουν είναι καταλυτική.

Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς δηλώνει μετά το ματς με τον Βόλο ότι είναι ευτυχής με τους παίκτες που έχει και την μαχητικότητά τους κάτι ξέρει και το δηλώνει. Δεν τον ρώτησαν σχετικά. Μόνος του τοποθετήθηκε κι είχε τους λόγους του. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο κόντρα στον Βόλο. Η καταπόνηση από το ματς με την Φενέρ ήταν φανερή. Η ομάδα έχασε σε ένταση και εκρηκτικότητα. Δεν έχασε σε πάθος και πίστη για το αποτέλεσμα ακόμα κι όταν ισοφαρίστηκε.

Όπως και στο ματς με την Φενέρ έτσι και στο παιχνίδι με τον Βόλο  πήρε τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Τότε με την ωραία ενέργεια του Ρέαμπτσιουκ και το έξοχο πλασέ στην κίνηση από τον Τικίνιο. Τώρα με το φάουλ-ποίημα του Βαλμπουενά. Μια εκτέλεση που δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα του Βόλου. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως η παρουσία του Γάλλου σε παιχνίδια που πάνε να στραβώσουν είναι καταλυτική. Μπήκε στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και κέρδισε το πέναλτι από την εκτέλεση του οποίου ήρθε η νίκη.

Μπήκε με τον Βόλο, προσπάθησε να συμμαζέψει το αμήχανο παιχνίδι των πρωταθλητών και τελικά έλυσε τον γόρδιο δεσμό με το φάουλ που εκτέλεσε. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εξακολουθεί να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό. Φέτος σε σχέση με πέρσι οι συμμετοχές του είναι λιγότερες και χρονικά περιορισμένες αλλά εξακολουθούν να είναι ουσιαστικές. Ο κόουτς του Ολυμπιακού γνωρίζοντας την κούραση βασικών παικτών του έκανε την επιλογή να μην τους δώσει από την αρχή φανέλα βασικού και άλλους να τους αλλάξει στο ημίχρονο.

Η αλήθεια είναι ότι οι τρεις αλλαγές που έγιναν στο ημίχρονο δεν βοήθησαν τους ερυθρόλευκους να βάλουν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους. Αντί να βγάλουν περισσότερες φάσεις έδειξαν να μπερδεύονται και να μην βρίσκουν τρόπους να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες το προσπαθούσαν αλλά δεν τους έβγαινε.  Η διαφορά του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες και κυρίως αυτές που δηλώνουν διεκδικήτριες του τίτλου έγκειται στο ότι ακόμα και σε μέτρια μέρα έχουν τον τρόπο να πάρουν το αποτέλεσμα.

Αυτή η διαφορά είναι που κάνει την… διαφορά! Εδώ είναι που οι ερυθρόλευκοι έχουν καθαρό προβάδισμα από τις άλλες ομάδες. Η πίστη και η μαχητικότητα για την οποία δηλώνει ευτυχισμένος ο προπονητής τους.  Ο Ρόνι Λόπες και ο Γκάρι Ροντρίγκες που ξεκίνησαν στα άκρα ήταν δραστήριοι και μπασμένοι πια στο πνεύμα της ομάδας. Ο Ροντρίγκες μάλιστα θα μπορούσε να πάρει πάνω του δυο φάσεις και να τις τελειώσει αλλά προτίμησε να ψάξει συμπαίκτη του.

Τα λάθη στην άμυνα είναι που παραλίγο να στοιχίσουν στον Ολυμπιακό. Και ίσως να στοίχιζαν αν ο Βατσλίκ δεν έδινε το πέναλτι που αναγκάστηκε να κάνει μετά το πούλημα της μπάλας από τον Σισέ. Ο Μαρτίνς έχει δουλειά να κάνει αλλά αφού δηλώνει ευτυχής από τους παίκτες που έχει στον Ολυμπιακό είναι σαν να δεσμεύεται ότι στο μέλλον οι οπαδοί μπορούν να περιμένουν πολλά περισσότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ