Παναθηναϊκός – Τα «8+2» συμβόλαια που ζητούν απαντήσεις

Παναθηναϊκός – Τα «8+2» συμβόλαια που ζητούν απαντήσεις

Ο διψήφιος αριθμός συμβολαίων που λήγουν στον Παναθηναϊκό, οι... σίγουροι, τα ερωτηματικά και οι φευγάτοι. To10.gr δίνει απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά μέτωπα του πράσινου ρόστερ.

Άνοιξε η κουβέντα στον Παναθηναϊκό για τις ανανεώσεις. Και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να φουντώσει για τα καλά. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους «πράσινους», μιας και ούτε λίγο ούτε πολύ το ερχόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνονται οχτώ συμβόλαια. Συν δύο δανεικών.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2022 εκπνέουν οι συμφωνίες με τους Χουάνκαρ, Σάντσες, Μαουρίσιο, Μπουζούκη, Βιγαφάνιες, Χατζηγιοβάνη, Ενγκμπακοτό και Μπεκ. Σε αυτούς προσθέστε και τους Βιτάλ και Λούντκβιστ, οι οποίοι αγωνίζονται δανεικοί με ρήτρα αγοράς από πλευράς Παναθηναϊκού. Δέκα υποθέσεις, άλλες πιο δύσκολες και άλλες όχι, άλλες πιο σημαντικές και άλλες όχι.

Για παράδειγμα δεν θα γίνει καν προσπάθεια να μείνουν οι Ενγκμπακοτό και Μπεκ. Αντίθετα, θα ήταν προτιμότερο για τον Παναθηναϊκό να… απαλλαγεί από τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές τον ερχόμενο Ιανουάριο και να μη φτάσουμε καν στο καλοκαίρι. Είναι δύο θέματα που δεν απασχολούν τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα και κυρίως με εκείνα που οι «πράσινοι» θέλουν να τα λύσουν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μην κινδυνεύσουν να χάσουν παίκτες από τον Γενάρη.

Οι… αστερίσκοι έχουν μπει πλάι στα ονόματα του Χουάνκαρ και του Χατζηγιοβάνη. Ο Γιοβάνοβιτς έχει εισηγηθεί την παραμονή και των δύο ποδοσφαιριστών στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να μπει σύντομα σε συζητήσεις μαζί τους, με την περίπτωση του Ισπανού ακραίου μπακ να μοιάζει περισσότερο εύκολη. Υπό την έννοια πως ο Ισπανός θα κοστίσει λιγότερο από τον Χατζηγιοβάνη και ήδη υπάρχει η θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν μαζί και μετά το καλοκαίρι. Υπάρχει μεν διαφορά στο οικονομικό, πλην όμως όταν οι δύο πλευρές θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι αναμένεται να καλυφθεί.

Κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα γίνει με τον Χατζηγιοβάνη. Και για τον Έλληνα εξτρέμ υπάρχει θετική εισήγηση από τον Γιοβάνοβιτς, αλλά υπάρχουν και… Σειρήνες από το εξωτερικό. Με πληροφορίες να κάνουν λόγο για διάθεση ξένων συλλόγων να δελεάσουν τον Χατζηγιοβάνη με ένα μεγάλο συμβόλαιο. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη πρόταση που θα κάνει ο Παναθηναϊκός στον παίκτη για να δούμε πόσο μακριά ή πόσο κοντά θα βρεθούν οι δύο πλευρές.

Από τη νέα χρονιά αναμένεται να ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός με τις περιπτώσεις των Μαουρίσιο, Σάντσες και Βιγιαφάνιες. Για τον Βραζιλιάνο μέσο σίγουρα υπάρχει θετική διάθεση και η εικόνα που βγάζει μέσα στο γήπεδο κάνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ. Πλην όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ο Μαουρίσιο θα έχει στα χέρια του μια πρόταση ανάλογη με εκείνη του καλοκαιριού. Μια πρόταση για ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο από τα Εμιράτα, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο.

Ο Βιγιαφάνιες αρχίζει να γυρίζει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί για εκείνον πριν από λίγο καιρό. Η αγωνιστική του παρουσία στα δύο τελευταία παιχνίδια είναι εξαιρετική, γενικά βγάζει μια διαφορετική εικόνα και σε επίπεδο συμπεριφοράς, πλην όμως για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να δεχτεί – γενναία – μείωση αποδοχών. Δεν αποκλείεται να το κάνει, αφού περνάει καλά στην Ελλάδα και θέλει να μείνει στη χώρα μας.

Όσο για τον συμπατριώτη του, τον Φακούντο Σάντσες, ο Αργεντινός δεν είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του, ενώ εισήγηση από τον Γιοβάνοβιτς δεν έχει υπάρξει ακόμα. Μείωση αποδοχών δεν πρόκειται να δεχτεί και αυτή την ώρα περισσότερο κοντά στην έξοδο βρίσκεται, παρά στην παραμονή.

Όσο για τον Μπουζούκη; Πριν από μερικούς μήνες ο Παναθηναϊκός έδειχνε διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται «στον αέρα». Και ίσως για πρώτη φορά πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρησή του. Δεν είναι ικανοποιημένος ο Γιοβάνοβιτς από την έως τώρα απόδοσή του στις ευκαιρίες που πήρε, πλην όμως θα πρέπει να αποφασίσει στη συγκεκριμένη περίπτωση και το κλαμπ για το τι θέλει να κάνει με το πρότζεκτ του Μπουζούκη.

Για το τέλος αφήσαμε τους Βιτάλ και Λούντκβιστ, που είναι δανεικοί. Ο Βραζιλιάνος κοστίζει ακριβά, τέσσερα εκατομμύρια ευρώ είναι η ρήτρα του και ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το αν θα αποφασίσει ο Παναθηναϊκός να τα δώσει ή όχι. Ή αν θα έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Η περίπτωση του Λούντκβιστ είναι σαφώς πιο προσιτή, αλλά ο Σουηδός πρέπει να δείξει σταθερότητα στην απόδοσή του για να κερδίσει πόντους. Ο Γιοβάνοβιτς, πάντως, τον εκτιμά πολύ ποδοσφαιρικά. Και αυτό δίνει προβάδισμα για την παραμονή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ