Ολυμπιακός – Το +8 είναι ο δεύτερος λόγος…

Ολυμπιακός – Το +8 είναι ο δεύτερος λόγος…

Μια ευκαιρία για να ανοίξει και άλλο η διαφορά στο πρωτάθλημα που έτσι και αλλιώς έχει πολύ δρόμο. Ο βασικός λόγος για νίκη απόψε επί του Άρη είναι άλλος…

Μια στροφή πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε και «διαφημίστηκε» ως… σούπερ συναρπαστικό και όσοι κυλάει τα δεδομένα αλλάζουν. Ένα πρωτάθλημα που έχει ένα μεγάλο φαβορί, τον Ολυμπιακό, και ένα αουτσάιντερ, την ΑΕΚ, που έχει απομείνει μόνη στην προσπάθεια να κυνηγήσει τους Πειραιώτες.

Οι δύο βαθμοί που άφησε η ΑΕΚ στην Τρίπολη, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πέρασε «τρένο» στην αρχή της σεζόν, δίνουν απόψε την δυνατότητα στους πρωταθλητές να ανοίξουν και άλλο την διαφορά και να φτάσουν στο +8.

Διαμορφώνοντας μια κατάσταση ακόμη καλύτερη από ότι ήταν πέρσι ακριβώς στο ίδιο διάστημα του πρωταθλήματος. Και δείχνοντας πως αυτοί που βιάστηκαν να μιλήσουν κάνουν για άλλη μια φορά λάθος.

Ακόμη και στο +8 πάντως η άποψη μου δεν αλλάζει. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μείνει σε επαφή με τον Ολυμπιακό. Το +8 εφόσον διαμορφωθεί το βράδυ στο Καραϊσκάκη με νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη είναι σημαντικό αλλά δεν δημιουργεί τόσο νωρίς καταστάσεις που δεν… γυρίζουν.

Πόσο δε μάλιστα όταν ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει. Στην Κρήτη με τον ΟΦΗ έκανε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνιση, σίγουρα μια από τις καλύτερες, και λίγες μέρες μετά πήγε για… διακοπές στην όμορφη κατά τα άλλα Αμβέρσα.

Μια εμφάνιση που δεν ταιριάζει με τίποτα στην εποχή Μαρτίνς. Μια εμφάνιση που πρέπει να αποτελεί τον βασικό λόγο για να παίξει απόψε απέναντι στον δυνατό Άρη, όσο καλύτερο ποδόσφαιρο μπορεί και βεβαίως να πάρει το «τρίποντο». «Διασκεδάζοντας» έτσι όσο μπορεί τις εντυπώσεις για την αποκαρδιωτική εικόνα που είχε στο Βέλγιο.

Στέλνοντας συνάμα το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το +8, εφόσον διαμορφωθεί, είναι ο δεύτερος λόγος για να πανηγυρίσει μια επικράτηση επί του Άρη.

Πόσο εύκολο μπορεί να είναι όλο αυτό; Καθόλου εύκολο καθώς μιλάμε για ντέρμπι απέναντι από μια ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και έχει ποιότητα στο ρόστερ της.

Θα χρειαστεί δεδομένα άπαντες να είναι στη… τσίτα. Η όποια χαλάρωση θα τιμωρηθεί. Και η αλήθεια είναι πως δεν είναι περίοδος για χαλάρωση και για δεύτερη συνεχόμενη κακή εικόνα.

Όποιος δεν το έχει καταλάβει στο Ρέντη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ