Ο Τσιμίκας, ο Τσιτσιπάς, ο Αντετοκούνμπο, η Λίβερπουλ και η… Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Τσιμίκας, ο Τσιτσιπάς, ο Αντετοκούνμπο, η Λίβερπουλ και η… Ατλέτικο Μαδρίτης

Η ποδοσφαιρική ελίτ άνοιξε την αγκαλιά της στον Κώστα Τσιμίκα και ο ίδιος μπήκε με φόρα και τα φρένα σπασμένα. Κατέστησε τον εαυτό του σημαντικό σε μία από τις 4-5 καλύτερες ομάδες στον κόσμο, κάνει θραύση και παράλληλα... αρέσει.

Η Ελλάδα είναι χώρα που αυτόν τον καιρό απογράφεται, με σκοπό να μάθει πόσοι κατοικούν εντός των συνόρων της. Να είναι 11-12 εκατομμύρια; Όπως και να έχει, όσοι κι αν προκύψουν από τα επίσημα αποτελέσματα που θα προκύψουν σε λίγες ημέρες, δεν αλλάζει επί της ουσίας το γεγονός ότι πρόκειται για μια κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη. Μια κουκίδα, ωστόσο, που γράφει τη δική της ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Καθώς δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει αντίστοιχο παράδειγμα τόσο μικρής χώρας, που να έχει βγάλει έναν εν ενεργεία πρωταθλητή και MVP του ΝΒΑ (Γιάννης Αντετοκούνμπο), δύο τενίστες στο παγκόσμιο Top 10 ανδρών και γυναικών (Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη), έναν χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα (Μίλτος Τεντόγλου), έναν στην κωπηλασία (Στέφανος Ντούσκος), έναν παγκόσμιο πρωταθλητή στην πυγμαχία (Γιώργος Καμπόσος), αθλητές-φαινόμενα όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, μια ομάδα κυρίαρχη, όπως η Εθνική Πόλο.

Αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που πλέον αποτελεί μέλος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ελίτ. Τον λένε Κώστα Τσιμίκα. Και «κυκλοφορεί» στο Λίβερπουλ, με το παρατσούκλι Greek Scouser (σ.σ. Ελληνας κάτοικος του Λίβερπουλ). Και κάνει θραύση. Κυριολεκτικά.

Ο Τσιμίκας δεν παίζει οπουδήποτε. Παίζει σε μία από τις 4-5 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και παίζει. Δεν κοιτάζει, είναι σημαντικός. Και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ στον πλανήτη. Για την ακρίβεια, είναι τόσο καλός, που πλέον απειλεί ανοιχτά τον εκ των κορυφαίων στον κόσμο στη συγκεκριμένη θέση, Αντι Ρόμπερτσον. Δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο αγωνιστικό δίλημμα στον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Ελληνας αμυντικός είναι σε τέτοιο επίπεδο, πλέον, που όταν μένει εκτός 11άδας, υπάρχουν ακόμη και αντιδράσεις από οπαδούς των Reds που θεωρούν ότι αξίζει να είναι το πρώτο βιολί! Και όλα αυτά σε μια ομάδα που είναι 2η στην Premier League και μόλις αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη αγγλική στην ιστορία του Champions League, που πέρασε τον όμιλο με 6 νίκες! Με τον «Τσίμι» βασικό, βεβαίως…

Οι Αγγλοι, πέρα από λάτρεις του ποδοσφαίρου, είναι και μανιώδεις με τους αριθμούς και τις μικρές ιστορίες που αυτές δημιουργούν. Και από όσα προκύπτουν από αυτές τις ιστορίες, γίνονται προληπτικοί, βαθιά δεισιδαίμονες γαρ. Στην περίπτωση του Τσιμίκα οι αριθμοί είναι αποστομωτικοί. Στα 11 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος, η Λίβερπουλ έχει 10 νίκες και μία ισοπαλία (1-1 με την Τσέλσι), με γκολ 29-2! Αυτό το εκπληκτικό σερί αποτελεί τεράστιο θέμα συζήτησης στην Αγγλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι Reds στα 9 παιχνίδια που ο «Τσίμι» ξεκίνησε βασικός, ήταν στην πρόσφατη εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Μίλαν. Με τον ίδιο να αποθεώνεται από τους Βρετανούς για την απόδοσή του, αλλά και για τον εκρηκτικό τρόπο παιχνιδιού του.

Στα 25 του χρόνια, ο Τσιμίκας όχι απλά ζει το όνειρό του, αλλά οδεύει σταθερά στο να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους Ελληνες παίκτες όλων των εποχών. Διότι ποτέ η Ελλάδα δεν είχε παίκτη βασικό, σε σύλλογο του top 10. Και αυτή τη στιγμή ο «Τσίμι», εξελίσσεται τόσο εντυπωσιακά, που είναι απλά θέμα χρόνου να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Αντί επιλόγου, μια είδηση. Η Λίβερπουλ δέχθηκε κρούση για τον Τσιμίκα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά η απάντηση ήταν πως «δεν πωλείται». Κάτι που η μεταγραφική αγορά μεταφράζει ως ένα ποσό κοντά στα 40.000.000 € αυτή τη στιγμή. Ποσό που δεν μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή η ισπανική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ