Η ευκαιρία για καλά… ΑΕΚούγεννα, σερί κι όπου βγει

Η ευκαιρία για καλά… ΑΕΚούγεννα, σερί κι όπου βγει

Κόντρα στον ΟΦΗ η ΑΕΚ θέλει να σπάσει την «κατάρα» των Χριστουγέννων και να βάλει τις βάσεις για ένα σερί που μπορεί να την φέρει πιο κοντά στον Ολυμπιακό.

Ούτε μία ούτε δύο αλλά δέκα σερί σεζόν στη Super League η ΑΕΚ κάνει… μαύρα Χριστούγεννα έχοντας χτίσει μία πολύ άσχημη παράδοση που θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε κατάρα. Λες και το κάνει επίτηδες κάθε χρόνο, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος να τα κάνει μαντάρα και να πικραίνει τον κόσμο της. Αυτή την κάκιστη παράδοση θέλει να τερματίσει τη Δευτέρα η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη που θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (20/12, 19:30) με στόχο να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Ιωνικού.

Με μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις η ΑΕΚ έφυγε με διπλό από τη Νίκαια το βράδυ της Πέμπτης και διατήρησε έστω αυτό το -8 από τον Ολυμπιακό, αλλά και την απόσταση που τη χωρίζει από τις ομάδες που την ακολουθούν. Μία νίκη σημαντική, σε ένα γήπεδο όπου Άρης και ΠΑΟΚ ηττήθηκαν, κι απ’ ότι φαίνεται δύσκολα θα περάσουν πολλές ομάδες. Και τώρα μπροστά τους οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τους Κρητικούς που στον πρώτο γύρο τους προκάλεσαν μεγάλο σοκ με εκείνο το 3-3 από 0-3.

Είναι μία ευκαιρία για την ΑΕΚ να κάνει δύο συνεχόμενες νίκες, να κλείσει ήρεμα το 2021 και να βάλει τις βάσεις για ένα σερί που δεν είναι απίθανο – εφόσον το πετύχει – να τη φέρει λίγο πιο κοντά στην κορυφή. Μετά τον ΟΦΗ η Ένωση αντιμετωπίζει κατά σειρά Λαμία (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Παναιτωλικό (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και Βόλο (εντός), σε μία πεντάδα αγώνων που είναι ικανή να εκτοξεύσει τον Δικέφαλο σε περίπτωση που γίνει το απόλυτο.

Δεν θα είναι εύκολο φυσικά. Πρόκειται όμως για μια σειρά αγώνων με προοπτική για κάτι καλό που μπορεί να φτιάξει την ψυχολογία και να αλλάξει προς το καλύτερο όλη τη χρονιά της ΑΕΚ. Θα είναι πολύ σημαντικό για την Ένωση αν σε αυτή τη σεζόν που έκανε ολικό λίφτινγκ και αλλαγή στην αλλαγή προπονητή, καταφέρει να είναι ανταγωνιστική στην υπόθεση τίτλος μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Γιατί κακά τα ψέματα, άλλη μία χρονία με -20 και -30 από την κορυφή δεν μπορεί να την αντέξει ο ΑΕΚτζής μετά τα όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη καταστροφική τριετία, ενώ μετράμε μάλιστα και αντίστροφα για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είναι άλλωστε και η εικόνα της ομάδας τέτοια, ώστε δικαιολογεί τέτοια απόσταση στη βαθμολογία. Θα πρέπει να αδικήσει πολύ η ίδια η ΑΕΚ τον εαυτό της για να συμβεί αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ