Ολυμπιακός – Άντε και του χρόνου…

Ολυμπιακός – Άντε και του χρόνου…

Ο Ολυμπιακός πήγε ως όφειλε στο +11 από την ΑΕΚ και κρατάει εκτός από τα αυτονόητα και αρκετά ακόμη στοιχεία την ώρα που το «μήνυμα» του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο…

Έγιναν όλα όσα έπρεπε να κάνει για να κλείσει όπως ακριβώς έπρεπε το 2021. Το +11 από την δεύτερη ΑΕΚ που παίζει αύριο με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ ήταν απαραίτητο και ήρθε έστω και αν στο τέλος ζορίστηκε από τη Λαμία που επιβεβαίωσε και στο Καραϊσκάκη πως είναι μια καλή ομάδα που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει περισσότερους βαθμούς από όσους έχει.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πήρε στο όριο ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος και να μην πέρασε ένα εύκολο απόγευμα όπως θα προτιμούσαν όλοι, έκανε όμως αυτό που έπρεπε και τα κέρδη του δεν σταματούν απλά στο «τρίποντο».

Εκτός λοιπόν από τους 41 βαθμούς σε 15 αγώνες στο πρωτάθλημα και την μεγάλη διαφορά από την ΑΕΚ (ακόμη και επιστρέψουμε στο +8) ο Ολυμπιακός έχει να κρατήσει πολλά. Και συνάμα ο Μαρτίνς με την επιλογή του να πάει σε τρίτο συνεχόμενο ματς με την ίδια ακριβώς 11αδα έστειλε μηνύματα παντού μέσα στην ομάδα του.

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Πρώτα από όλα ο Ολυμπιακός παίζει ασταμάτητα, έφτασε τα 11 ματς μετά την διακοπή του Νοεμβρίου και έχει πάρει μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ που παίζει ένα ματς την εβδομάδα καθώς Ευρώπη δεν έχει από το καλοκαίρι.

Ο Ελ Αραμπί συνεχίζει να «πυροβολεί» φτάνοντας τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, τέσσερα μάλιστα συνεχόμενα και δείχνει πως και φέτος κάνει… πλάκα στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Στην άμυνα του ο Ολυμπιακός κατάφερε να συνεχίσει σε ρυθμούς… κανονικού Ολυμπιακού. Για τρίτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος κράτησε το μηδέν στην εστία του. 1-0 με τον Άρη, 3-0 στο Περιστέρι, 1-0 τη Λαμία. Αυτό γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον αν σκεφτούμε πως πριν από το ματς με τον Άρη είχε κρατήσει το μηδέν μόλις σε 4 αγώνες πρωταθλήματος. Τα δύο 0-0 με Ατρόμητο και ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, το 2-0 στην Τρίπολη και το 1-0 με τον Ιωνικό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός να κρατάει το μηδέν στην άμυνα καθώς ακόμη και στην κακή του μέρα ένα γκολ θα το βρει. Και αν κάτσει και δεν το βρει όπως συνέβη στα δύο ματς στην αρχή της σεζόν θα έχει… κοιμηθεί ο Θεός.

Επίσης ο Μαρτίνς επιλέγοντας την ίδια ενδεκάδα βλέπει παίκτες που είναι κομβικοί για το σύνολο να ανεβάζουν στροφές και να σταθεροποιούνται σε ένα καλό επίπεδο. Όπως ο Λαλά και ο Λόπες με τον τελευταίο να έχει πάρει για τα καλά μπροστά και να δείχνει πως μπορεί σύντομα και πολύ καλύτερα από την στιγμή που βρίσκει ρυθμό.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που έχει να κάνει με τους παίκτες που παρακολουθούσαν από τον πάγκο το ματς είναι η επιλογή του Μαρτίνς να πάει για 3ο σερί ματς με τους ίδιους που έπαιξαν με Άρη και Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος επέλεξε παρότι είχαμε εμβόλιμη αγωνιστική να δώσει 3ο σερί ματς μέσα σε μια εβδομάδα στους 11 βασικούς και να αφήσει στον πάγκο Ονιεκούρου, Ροντρίγκες, Τικίνιο, Μαντί και εκτός αποστολής τον Κούντε. Το «μήνυμα» του Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρο, ειδικά από την στιγμή που ο ίδιος μετά το ματς τόνισε πως η κούραση επηρέασε την ομάδα του. Την Τετάρτη με τον Λεβαδειακό θα παίξουν όσοι δεν έπαιζαν στα τελευταία ματς και εκεί θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία να γυρίσουν το χαρτί. Αλλιώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ