Το τέλος της υπεροψίας και η σιωπή του Μαρτίνς

Το τέλος της υπεροψίας και η σιωπή του Μαρτίνς

Ολυμπιακός και Μαρτίνς εμφανίστηκαν ντεφορμέ στη Ριζούπολη, έδωσαν δικαιώματα, προβλημάτισαν και προβληματίστηκαν, σιώπησαν στα αποδυτήρια και ετοιμάζουν ευρεία συζήτηση στο Ρέντη.

Η ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι ένα αποτέλεσμα κόντρα στη σοβαρότητα του Ολυμπιακού. Ένα αποτέλεσμα που δεν συνάδει με αυτό που προσφέρει ο σύλλογος στους παίκτες, τον προπονητή, σε όλους. Είναι σαφές ότι τα προβλήματα ήταν σοβαρά. Όπως και ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή. Αλλά αυτό δεν υπάρχει ως δικαιολογία. Ο Απόλλων είχε 15 απουσίες. Και είχε να παίξει ποδόσφαιρο από τις 4 Δεκεμβρίου, λόγω κορωνοϊού! Ακριβώς έναν μήνα και μία ημέρα. Τι άλλο να πεις για αυτό; Τι να σχολιάσεις; Πώς να έχεις το δικαίωμα να μιλήσεις για προβλήματα;

Δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι γκέλα. Τεραστίων διαστάσεων. Ο Ολυμπιακός, αυτός ο Ολυμπιακός, με το ρόστερ των 120.000.000 €, δεν μπορεί να αναζητά οποιαδήποτε δικαιολογία. Ο ίδιος ο Μαρτίνς, όφειλε να έχει προετοιμάσει την ομάδα του διαφορετικά. Οφειλε να είναι πιο παρεμβατικός. Η παραγωγή άλλοθι δεν ταιριάζει σε αυτή την ομάδα. Όπως δεν ταιριάζει και το να εμφανίζεται με αυτή την εικόνα μετά το τέλος των διακοπών.

Ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στη Ριζούπολη είναι μια ομάδα που έδωσε δικαιώματα για… αναθάρρηση στους αντιπάλους του. Ο Ολυμπιακός που δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Βέρχουλστ, δημιούργησε… αισιοδοξία στους αντιπάλους του. Αυτό το +11 που έγινε +9 χωρίς κανέναν λόγο, δεν αλλάζει πολλά επί της ουσίας. Αλλά είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους, πως εάν δεν υπάρχει σοβαρότητα, τίποτε δεν θα είναι εύκολο και απλό.

Ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης ήταν μια ομάδα ανέτοιμη. Μια ομάδα που δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο. Που δεν είχε καθαρό μυαλό. Και κυρίως, μια ομάδα που δεν είχε συνεργασίες. Με παίκτες που επέλεγαν την προσωπική ενέργεια, από το καλό της ομάδας. Παίκτες που σούταραν σε περιπτώσεις που μια απλή πάσα θα τελείωνε τη συζήτηση. Παίκτες που νόμιζαν ότι θα νικήσουν… εύκολα έναν προβληματικό αντίπαλο.

Στο τέλος του αγώνα όλοι κατάλαβαν το λάθος. Μηδενός εξαιρουμένου. Από τους παίκτες έως τον Μαρτίνς, όλοι αντιλήφθηκαν πως έσφαλαν. Πως αυτή η στραβοτιμονιά είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Και πως θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα την κακή εικόνα που οι ίδιοι έφτιαξαν. Για αυτό ο Μαρτίνς δεν μίλησε στα αποδυτήρια της Ριζούπολης. Δεν είχε τι να πει. Ή μάλλον είχε και έχει πολλά να πει, αλλά πρώτα θέλει να κάνει την αυτοκριτική του και εν συνεχεία, μαζί με τους παίκτες, να αλλάξουν τα πράγματα.

Ηδη από το βράδυ της Τετάρτης προαναγγέλθηκε ευρεία συζήτηση στο Ρέντη. Όχι για… καταμερισμό ευθυνών, αλλά για να καταστεί σαφές σε όποιον δεν το κατάλαβε, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, δεν έχει κερδίσει τίποτε έως τώρα. Και θα «ματώσει» για να τα καταφέρει. Και πρώτο μέλημα όλων, το τέλος της υπεροψίας. Κανείς αντίπαλος δεν είναι «εύκολος». Τίποτε δεν είναι απλό σε μια περίοδο που τίποτε δεν είναι κανονικό, λόγω του covid. Όλα είναι ρευστά κάθε μέρα. Για αυτό εάν ο Ολυμπιακός δεν είναι 100% συγκεντρωμένος, σοβαρός και κυρίως ταπεινός, θα βάλει εμπόδια στον εαυτό του και την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ