Όταν το ΠΟΚ ενώνεται ξανά και η αντρίκια θέση του ΠΑΟΚ

Όταν το ΠΟΚ ενώνεται ξανά και η αντρίκια θέση του ΠΑΟΚ

Όταν μια ομάδα του κέντρου κινδυνεύει με «αφανισμό», Παναθηναϊκός ,τότε οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες των Αθηνών σπεύδουν να συμπαρασταθούν, όπως έγινε και τώρα. Ο ΠΑΟΚ όμως κι άλλες 6 ομάδες τους χάλασαν τα σχέδια, ενώ για πρώτη φορά ο Δικέφαλος στήριξε τον Ηρακλή.

ΠΟΚ είναι ένας ποδοσφαιρικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει κανείς εν’ συντομία τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες του λεκανοπεδίου Αττικής. Πρόκειται για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που έγινε λόγω μιας διαμάχης που είχε ο Ολυμπιακός με την ΕΠΟ η οποία τον απέκλεισε από το πρωτάθλημα το 1927 και απείλησε με αποκλεισμό τις ομάδες που θα έπαιζαν μαζί του.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ όμως συντάχθηκαν στο πλευρό του Ολυμπιακού δίνοντας φιλικά παιχνίδια μαζί του φτιάχνοντας έναν άτυπο συνδυασμό που ονομάστηκε ΠΟΚ. Τα αρχικά ΠΟΚ προέρχονται από τα ονόματα των τριών ομάδων δηλαδή Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Κωνσταντινούπολη (για την ΑΕΚ). Αυτή η άτυπη συνεργασία μεταξύ των τριών ομάδων αραιά εμφανίστηκε και πάλι. Ο Παναθηναϊκός, κινδυνεύει όχι μόνο με υποβιβασμό, αλλά και με αφανισμό, αν δεν καταθέσει φάκελο αδειοδότησης για την νέα χρονιά.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ στη συνεδρίαση της Λίγκας κατέθεσε πρόταση ν’ αλλάξει αυτή η ποινή του υποβιβασμού για όσους δεν αδειοδοτηθούν. Υπέρ ψήφισαν πλην της Ένωσης, ο Παναθηναϊκός που είχε έννομο συμφέρον, ο Ολυμπιακός, αλλά και οι  Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος. Όμως ο ΠΑΟΚ και άλλες έξι ομάδες τους χάλασαν τα σχέδια καθώς ψήφισαν όχι στην πρόταση της ΑΕΚ με αποτέλεσμα, αν δεν κάνει το θαύμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τότε βλέπω τον Αλαφούζο να γίνεται μόνιμος κάτοικος στον Άγιο Δομίνικο.

Η διοίκηση του Δικεφάλου ήταν ξεκάθαρη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα παίρνοντας θέση, ίσως για πρώτη φορά για μια ομάδα της πόλης τον Ηρακλή, που και αυτός αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα, «Ο ΠΑΟ είναι ιστορικό σωματείο και η θέση του είναι στην 1η κατηγορία. Από κει και πέρα όμως όταν πέρυσι έχει υποβιβαστεί ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ηρακλής για τον ίδιο λόγο, είναι άδικο να μείνει ο ΠΑΟ».

Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι, αυτή η τόλμη που έδειξε ο ΠΑΟΚ, στους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης, αλλά θα ήταν καλό επιτέλους οι τέσσερις ομάδες της πόλης, (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής και Απόλλων Πόντου) τουλάχιστον να δείχνουν μια σύμπνοια σε τέτοιου είδους θέματα για να μπορέσει κάποια στιγμή και η Βόρεια Ελλάδα να ορθοποδήσει ποδοσφαιρικά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ