Μια ανύπαρκτη αποβολή και ένα ματς που το χάρισε

Μια ανύπαρκτη αποβολή και ένα ματς που το χάρισε

Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο μιας εκνευριστικής διαιτησίας εναντίον του Παναθηναϊκού. Ούτε και μιας... τσάμπα ήττας εκτός έδρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα από την αντιμετώπιση των διαιτητών σε φετινά του παιχνίδια. Πρόχειρα θυμάμαι το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ένα βράδυ στη Λεωφόρο που ο Παναθηναϊκός πήρε μια εύκολη νίκη και όλα θα κυλούσαν ομαλά, ο Τζήλος «τίναξε» στον αέρα το γήπεδο. Και παραλίγο να τινάξει και το παιχνίδι.

Άφησε τους Ηπειρώτες να κλωτσούν όποιον βρουν, άφησε τον Περέα να παίζει θέατρο και να ανοίγει κουβέντα με την εξέδρα, του ξέφυγε ένα παιχνίδι που ένας σοβαρός διαιτητής θα το είχε βγάλει… περίπατο. Τα ίδια περίπου έκανε και ο Φωτιάς στο παιχνίδι με τον Άρη. Σε ένα παιχνίδι που ήταν θεωρητικά εύκολο έτσι όπως εξελίχθηκε, έκανε ακόμα και τον Γιοβάνοβιτς να εκραγεί. Μετά απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια άρχισαν στον Παναθηναϊκό να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον Κλάτενμπεργκ.

Το αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του Σάντσες στον Βόλο από τον Ολλανδό διαιτητή. Όσα κι αν λένε οι πρώην διαιτητές στα κανάλια και στα ραδιόφωνα περί σωστής απόφασης, για μένα δεν υπάρχει απευθείας κόκκινη στη φάση. Εξαντλεί την αυστηρότητα του ο Ολλανδός σε μια φάση που ο Σάντσες έχει κατοχή μπάλας, κάνει ανοιχτό κοντρόλ και μετά βλέπουμε δύο παίκτες να διεκδικούν την μπάλα. Πάνε και οι δύο δυνατά, πάνε και οι δύο άτσαλα και ο διαιτητής «πιάνεται» από το ότι ο Σάντσες πατάει (άθελά του) τον αντίπαλό του. Δεν υπάρχει κόκκινη εδώ.

Περισσότερο κόκκινη είναι η σκαριά του Παλάσιος λίγο αργότερα σε αντίπαλό του, παρά αυτή του Σάντσες. Ο Παναθηναϊκός «πληγώθηκε» και από το VAR για το οποίο ακόμα και σήμερα κάνει… αγώνα. Θυμίζω πως σε όλες τις φάσεις του Κυπέλλου έχει προσφερθεί να πληρώσει από το δικό του ταμείο για να υπάρξει VAR. Και βλέπει σε ένα κρίσιμο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος τον διαιτητή που είναι εκεί να κλείνει τα μάτια και να μην καλεί καν τον πρώτο ρέφερι για να το δει.

Ακούω πολλούς να λένε πως δεν επηρεάστηκε το αποτέλεσμα απ’ αυτό, αφού ο Βόλος είχε ήδη προηγηθεί. Δεν έχει καμία λογική. Ας έβγαιναν 11 εναντίον 11 στο δεύτερο ημίχρονο και μετά ας κάναμε κουβέντα για το αν θα μπορούσε να ανατραπεί η κατάσταση. Σαφέστατα επηρεάστηκε όλο το ματς από την αποβολή του Σάντσες, τον οποίο χάνει και για το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός. Και είναι σημαντική η απουσία του αν δούμε και την εικόνα που εξακολουθεί να έχει ο Κώτσιρας στο γήπεδο.

Πλήρωσε και τα δικά του λάθη ο Παναθηναϊκός στον Βόλο και στάθηκε πολύ σ’ αυτά και ο Γιοβάνοβιτς. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει με ομάδα που δεν πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει μακριά από τη Λεωφόρο. Το έκανε μόνο στο ματς με τη Λαμία σε ουδέτερο γήπεδο. Με τον Βόλο μπήκε στο ματς με… φόρα, επιβλήθηκε αγωνιστικά, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε το γκολ για να «ξεκλειδώσει» το παιχνίδι.

Κι όταν σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βρίσκεις ένα γκολ στο καλό σου διάστημα, μετά μπορείς να την πατήσεις εύκολα. Ιδιαίτερα αν σου στραβώσουν όλα στο ματς όπως έγινε μέσα σε ένα δεκάλεπτο με το γκολ που δέχτηκε έπειτα από σοβαρό λάθος και με την ανύπαρκτη αποβολή, που έφερε και έξτρα εκνευρισμό.

Το έχουμε δει να συμβαίνει με πολλές ομάδες. Η ΑΕΚ στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα δεν καθάρισε το ματς μετά το 0-1 και είδε τον αντίπαλό της να σκοράρει σε δύο φάσεις που έφτιαξε. Εν τέλει «γκέλαρε» με το 2-2. Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο με τον ίδιο αντίπαλο και όσο περνούσε ο χρόνος αγχωνόταν περισσότερο. Εν τέλει «γκέλαρε» με το τελικό 0-0. Ο ΠΑΟΚ δεν καθάρισε το ματς στη Νεάπολη με τον Ιωνικό όταν μπορούσε να το κάνει, μετά δηλαδή το 0-1 και εν τέλει το έχασε με 3-2. Συμβαίνει παντού αυτό, δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που μπορεί να την «πατήσει». Απλά οι πράσινοι συνεχίζουν να την πατάνε μακριά από το γήπεδό τους. Και αυτό τους στερεί βαθμούς, τους πληγώνει την ψυχολογία και τους βάζει σε διαδικασία συνεχόμενης πίεσης και αποδείξεων.

Τσάμπα ήττα ήταν αυτή στον Βόλο. Τη… χάρισε ο Παναθηναϊκός στον αντίπαλο. Βοήθησε και ο διαιτητής, δεν ήθελε και πολύ να γίνει η ζημιά. Ακολουθεί ένα ντέρμπι πολύ σημαντικό, με τον Παναθηναϊκό να έχει επιστροφές σημαντικές: τον Ρούμπεν, τον Μαουρίτσιο, τον Καρλίτος. Ένα ντέρμπι που έρχεται αμέσως μετά από μια… τσάμπα ήττα μπορεί να κάνει καλό σε μια ομάδα. Την κρατάει σε εγρήγορση. Και οι παίκτες θέλουν να παίζουν τέτοια ματς για να δίνουν απαντήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ