Η φυσική πορεία μιας σκευωρίας και η ανησυχία των εμπνευστών της

Η φυσική πορεία μιας σκευωρίας και η ανησυχία των εμπνευστών της

Για όσους δεν το αντιλήφθηκαν, ο Αρειος Πάγος δικαίωσε επί της ουσίας τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θεωρώντας απαράδεκτη την παραπομπή του ΓΙΑ ΟΛΑ τα (σκηνοθετημένα) αδικήματα. Και τώρα ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που μεθόδευσαν, έστησαν και διέσυραν προσωπικότητες, ομάδες και υπολήψεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στόχος. Κυβέρνηση, παρακράτος, επιχειρηματίες και «επιχειρηματίες», εδώ και 7 χρόνια τον έχουν στο κάδρο. Ξεκάθαρα, ξεδιάντροπα. Κι όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε τέτοιους είδους και τέτοιας ποσότητας και ποιότητας εχθρούς πριν ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι ο Μαρινάκης ως μονάδα. Το πρόβλημα είναι ο Μαρινάκης σε συνδυασμό με τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι «πρόβλημα» για τα κυβερνητικά-πολιτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Και αυτό το πρόβλημα αποφάσισαν να το «διευθετήσουν» οι πρόθυμοι του πολιτικού, mediaκού, επιχειρηματικού συστήματος. Και η αλήθεια είναι ότι πέτυχαν για πολλά χρόνια τον στόχο τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους. Σπιλώνουν με εντυπωσιακή συνέπεια τον Ολυμπιακό, κυνηγούν με κάθε μέσο τον Μαρινάκη, βιάζουν την κοινή λογική και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τον διασύρουν σε διεθνές επίπεδο. Δεν τους νοιάζει να έχουν δίκιο, δεν τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη, τους ενδιαφέρει το στίγμα. Να μείνει «κάτι» από τον οχετό που έχουν εξαπολύσει όλα αυτά τα χρόνια.

Τι έμεινε; Αυτό που μένει είναι ότι ο Αρειος Πάγος πήρε μία απόφαση που επιβεβαιώνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε ό,τι προηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ότι κάποιοι είχαν αποφασίσει να κρατούν «όμηρο» τον Μαρινάκη ακόμη και χωρίς στοιχεία, μόνο και μόνο «δεν εξυπηρετεί τη δουλειά μας». Αλλά η πραγματική Δικαιοσύνη δεν (μπορεί να) κινείται βάσει των κάθε μορφής «εξυπηρετήσεων». Και αυτό έκανε ο Αρειος Πάγος. Μετά την πανηγυρική απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού από το περίφημο «Coriopolis», επιβεβαιώνεται η αθωότητα του Μαρινάκη και στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Και παράλληλα δικαιώνονται οι διαμαρτυρίες του για το  ανηλεές και ανήθικο κυνηγητό που δέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Η απόφαση του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ήταν καταπέλτης για όσους δρομολόγησαν τη σπίλωση του ηγέτη του Ολυμπιακού: Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση του εισαγγελέα κ. Βουρλιώτη, ως προς το απαλλακτικό σκέλος του βουλεύματος 2050/2018 του συμβουλίου εφετών, για το κακούργημα της εκβίασης και κατά πλειοψηφία 2-1 για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Παράλληλα αναίρεσε ομόφωνα και το σκέλος του βουλεύματος του συμβουλίου εφετών, που παρέπεμπε τους κατηγορούμενους σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγωνα (άρθρο 13 Ν. 2725/1999) και συνακόλουθα για το πλημμέλημα της συμμορίας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Όπως δήλωσε και ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. ΔΗμακόπουλος, επί της ουσίας αυτό που απομένει, πλέον, είναι να βγει το απαλλακτικό βούλευμα, καθώς η υπόθεση πιθανότατα δεν θα οδηγηθεί καν σε δίκη. Διότι εξ αρχής δεν έπρεπε να τραβήξει τόσο. Και δεν θα είχε τραβήξει, εάν το (ανύπαρκτο) περιεχόμενό της δεν αφορούσε τον Μαρινάκη.

Σε αυτά τα 7 χρόνια λάσπης και επιθέσεων κάθε είδους, μορφής και προέλευσης, είδαμε πολλά. Δημοσιεύματα, εκπομπές, φανφάρες για στημένα παιχνίδια, για εγκληματικές οργανώσεις. Είδαμε αμέτρητα πληρωμένα troll να καταδικάζουν τον Μαρινάκη για την «εγκληματική» και κάθε κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να υπάρχει καν παραπομπή σε δίκη, χωρίς τίποτα απτό και ουσιαστικό. Είδαμε δήθεν εργάτες της ενημέρωσης να μετατρέπονται σε πληρωμένα πιστόλια της προπαγάνδας. Με μοναδικό σκοπό να αποδομήσουν τον Μαρινάκη, πάντα με τον Ολυμπιακό ως πρόχωμα των επιδιώξεών τους.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος. Και πάντα εμφανίζει το δίκαιο. Το κακό είναι ότι έως ότου επέλθει δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο χορός της αλητείας εναντίον του θα συνεχιστεί. Είναι δεδομένο και ο ίδιος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Είναι αναγκασμένος να ζήσει με αυτό. Αλλά είναι επίσης δεδομένο ότι όσοι σπίλωσαν το όνομά του και το όνομα του Ολυμπιακού, τώρα δεν κοιμούνται ήσυχα. Εφτασε η ώρα να λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που μεθόδευσαν, έστησαν και βίασαν προσωπικότητες, ομάδες και υπολείψεις. Και θα λογοδοτήσουν ενώπιον του φυσικού τους δικαστή.

Μπορεί όμως η δεδομένη καταδίκη ενός συκοφάντη ή ενός στημένου να αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη για ένα τέτοιο κυνηγητό; Ποιος θα αποζημιώσει επί της ουσίας τον Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό, τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στον σύλλογο; Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει κανέναν εκτός κάδρου. ΟΛΟΙ όσοι σπίλωναν ακατάπαυστα συνειδήσεις, προσωπικότητες θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους (και όχι μόνο).

ΥΓ. ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ: Είναι η τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία δεν υπόκειται πλέον σε κανένα ένδικο μέσο.

ΥΓ2. Ζούμε στην εποχή που για κάποιους είναι φυσιολογικό και νόμιμο να εκδίδονται αποφάσεις μεταμεσονύκτιες ώρες. Αποφάσεις στηριγμένες να… παιχνίδια της ελληνικής γλώσσας, που εκθέτουν τους δικαστικούς λειτουργούς που τις βγάζουν. Δικαστικούς λειτουργούς που πέρυσι αντιλαμβάνονταν διαφορετικά τη γλώσσα και φέτος ξαφνικά άλλαξαν άποψη. Ζούμε την εποχή που με ένα σουλάτσο σε πρόθυμους (ή και υποτακτικούς;) υπουργούς και «μεσάζοντες», οι «εκλεκτοί του κονκλαβίου» καθορίζουν ποινές, αποτελέσματα και γενικώς κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ζούμε στην εποχή που ο τραυματισμός ενός προπονητή από έναν αλητήριο  και η διακοπή ενός αγώνα για αυτόν τον λόγο δεν αποτελεί σοβαρός λόγος αφαίρεσης βαθμών. Αντίθετα, ένας αγώνας που έληξε, χωρίς κανείς να κινδυνεύσει, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό ψεγάδι εναντίον των δύο ομάδων, επιφέρει ποινή αφαίρεσης βαθμών. Από το ίδιο δικαστικό όργανο. Χωρίς «ερμηνεία της ελληνικής».

ΥΓ3. Παρακαλώ να γίνουν πράξη όσα προκύπτουν ως φήμη τις τελευταίες ημέρες για την απόφαση όσων συνέβησαν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με το πιστόλι του στον αγωνιστικό χώρο. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ισχύουν.

ΥΓ4. Κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζουν όλοι. Αλλοι από επιλογή και άλλοι επειδή απλά είναι αδαείς. Ωστόσο, όταν γίνεται μία δίωξη για σοβαρά θέματα, κάτι έχει προηγηθεί. Για τη… συνέχεια του έργου εναντίον του Μαρινάκη δεν χωρούν σχόλια. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε-ακούσετε την ιστορία στα παρακάτω λινκ και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Διαβάστε όσα έχει γράψει-αποκαλύψει όλους αυτούς τους μήνες ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος (με το όνομά του), για μια υπόθεση που πιθανότατα θα γραφτεί στην ιστορία όταν έρθει η ώρα της κρίσης…

http://unfollow.com.gr/web-only/katangelies-gia-emploki-kammenou-kontoni-se-skevoria-gia-to-noor-1/

http://unfollow.com.gr/web-only/makis-giannousakis-o-kammenos-mou-eipe-kapetanie-eimaste-mazi-sou-min-fovasai-tipota/

http://unfollow.com.gr/web-only/otan-o-makis-sintonizei-ipourgous-kai-eisangeleis/

http://unfollow.com.gr/web-only/m-giannousakis-o-k-kammenos-mou-eipe-dose-ton-marinaki/

http://unfollow.com.gr/web-only/anazitontas-ti-sosti-katathesi/

http://unfollow.com.gr/web-only/thimizoun-paradikastiko-kikloma-oi-methodefseis-gia-ti-sosti-katathesi/

http://unfollow.com.gr/web-only/ipothesi-noor-1-to-gaitanaki-ton-kataskevasmenon-afigimaton-sinexizetai/

http://unfollow.com.gr/web-only/alitheia-me-ekeinon-ton-limeniko-panagioti-xristoforidi-ti-ginetai/

http://unfollow.com.gr/reportage/stinetai-xana-to-gaitanaki-tis-skevorias/

http://unfollow.com.gr/articles/i-methodefsi/

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ