O Αγκιμπού και η «αλυσίδα» φέρνει «Αγκιμπού»

O Αγκιμπού και η «αλυσίδα» φέρνει «Αγκιμπού»

Ο μεγαλύτερος «κράχτης» για τον Ολυμπιακό είναι ο Αγκιμπού που παράτησε την Λιλ για το μεγάλο λιμάνι. Με την «αλυσίδα» στο λιμάνι να συνεχίζει να αποδίδει...

Θα ακούνε Ολυμπιακό στη Γαλλία και θα… ψάχνονται. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποτελέσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο στην ανεύρεση ταλέντων από την ποδοσφαιρική αγορά της Γαλλίας.

Ο Ολυμπιακός που έχει γίνει και αντικείμενο συζήτησης και αναζήτησης των αιτίων στα γαλλικά ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο βρίσκει στη Γαλλία αυτά που δεν βλέπουν οι υπόλοιπες ομάδες. Η απάντηση βεβαίως στο πως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να «αρπάξει» από τις γαλλικές ομάδες ταλέντα (όχι μόνο από μικρομεσαίες ομάδες και ομάδες β΄ κατηγορίας) έχει ονοματεπώνυμο.

Ο Φρανσουά Μοντεστό κατάφερε να στήσει ένα δίκτυο στη Γαλλία που τα αποτελέσματα του τα βλέπουμε εδώ και χρόνια. Η παρουσία εξίσου του σπουδαίου Κριστιάν Καρεμπέ αποτελεί «μαγνήτη» για νεαρά παιδιά που παίζουν στα γαλλικά γήπεδα.

Όλα αυτά βεβαίως αποδίδουν γιατί ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει συνάμα να μπει σε ένα κλαμπ πανίσχυρων συλλόγων με εξαιρετικές σχέσεις με κορυφαία γραφεία μάνατζερ. Και αυτό του δίνει την δυνατότητα να παίρνει παιδιά όπως ο Μαζουακού, από την β΄ Γαλλίας και να τα οδηγεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μέσα από την συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις τα παιδιά αυτά όπως ο Φαντιγκά που είναι το τελευταίο επίτευγμα της ερυθρόλευκης «μηχανής» στην Γαλλία, αναδεικνύουν, προσφέρουν και παίρνουν πράγματα. Κάνουν το μεγάλο βήμα στον Ολυμπιακό και από εκεί προχωρούν στο όνειρο.

Ο κάθε Φαντιγκά ξέρει πως στον Ολυμπιακό έχει όλες τις ευκαιρίες, την μεγάλη προοπτική. Εξαρτάται από τον ίδιο μέχρι που θα φτάσει, καθώς στην εξίσωση μπαίνει και ο Πέδρο Μαρτίνς που είναι ο ιδανικός προπονητής και σε αυτό τον τομέα.

Η αλυσίδα αυτή έχει φέρει πλέον τον Ολυμπιακό στην κατάσταση αυτή. Το δύσκολο άλλωστε δεν είναι να βρεις το ταλέντο. Το δύσκολο είναι να πείσεις τον κάθε Φαντιγκά που ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν και βρίσκεται σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα να φύγει και να έρθει στην Ελλάδα που το ποδόσφαιρο είναι στη χειρότερη του περίοδο. Και εδώ είναι η διαφορά. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ελληνική ομάδα (και) σε αυτό τον τομέα. Ο Φαντιγκά ξέρει πως ήρθε στον Ολυμπιακό που μπορεί να τον βοηθήσει σε όλους τους τομείς στην καριέρα του. Όχι σε κάποιο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα όπως είναι το δικό μας.

Και μεγαλύτερος «κράχτης» από τον Αγκιμπού δεν υπάρχει για τους «νέους Αγκιμπού». Μπορεί το δίκτυο στη Γαλλία και συνολικά στη λογική «βρίσκω ταλεντάκια και τα αναδεικνύω» να λειτουργεί χρόνια στον Ολυμπιακό με εντυπωσιακά παραδείγματα, με ποδοσφαιριστές που είναι πρωταγωνιστές στην ομάδα και άλλους που έκαναν μέσα από την ομάδα το βήμα παραπάνω, όμως αυτό που έχει συμβεί με τον Αγκιμπού Καμαρά είναι απίθανο.

Ο Αγκιμπού που θυμίζω πως άφησε την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ για να έρθει στον Ολυμπιακό καταφέρνοντας να γίνει βασικότατο μέλος της ομάδας και να τραβήξει τα βλέμματα συλλόγων όπως η Λίβερπουλ.

Ο Αγκιμπού λοιπόν είναι αυτός που διαφημίζει παντού (πόσο δε μάλλον στη Γαλλία) τον Ολυμπιακό και μια «αλυσίδα» που υπάρχει στον σύλλογο και φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάτι που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει την δυνατότητα ούτε να το… σκεφτεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ