Ολυμπιακός : Οι απουσίες πάντα τον «ατσαλώνουν»

Ολυμπιακός : Οι απουσίες πάντα τον «ατσαλώνουν»

Χωρίς έξι στο ροτέισον του στην Αμαλιάδα ο Ολυμπιακός, με την εικόνα του πάντως να είναι υπέρ του δέοντος θετική και να αποδεικνύει ότι όσοι έμειναν πίσω είχαν μπόλικη όρεξη για να προσφέρουν ακόμα και απέναντι στον Κόροιβο.

Τον έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. Τον Ολυμπιακό να τον φοβάσαι όταν έχει… απαρτία. Για ένα παιχνίδι, είναι ακόμα πιο επικίνδυνος, καθώς όλοι συσπειρώνονται και παίζουν και για τους απόντες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος άφησε στην Αθήνα τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι θα παλέψουν για να προλάβουν τα παιχνίδι με την Μάλαγα στην Ανδαλουσία.

Ταυτόχρονα, εκτός έμεινε και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έχει βάλει ως στόχο την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις εντός έδρας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πόσοι έμειναν λοιπόν για τον Σφαιρόπουλο; 10 παίκτες αν σκεφτεί κανείς πως εκτός Α1 είναι οι Τόμπσον και Ουίλτζερ, ενώ ο Αγραβάνης είναι.. παρκαρισμένος ελέω τραυματισμού και τον περιμένουμε του χρόνου πια.

Αυτοί οι 10 λοιπόν, όπως έδειξε και το παιχνίδι στην Αμαλιάδα, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του αναμενομένου.

Τι μου έκανε εντύπωση; Πως για άλλη μία φορά είδα συσπείρωση μετά από προβλήματα. Εντυπωσιακός ο Βαγγέλης Μάντζαρης που πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, αλάνθαστος και έδωσε πράγματα που τα αναζητάει από το βασικό του πλέι μέικερ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο 28χρονος γκαρντ προσπαθεί μία καλή να αφήσει πίσω την άσχημη περίοδο που τον «στοίχειωσε» και να κάνει μία καινούρια αρχή. Η συνέχεια ήταν το ζητούμενο, ειδικά μετά την… αναλαμπή με την Εφές. Και δείχνει πως έχει μπει ξανά σε σωστό δρόμο.

Ουσιαστικός και επιθετικός ο Μπόμπι Μπράουν. Είναι πολυτέλεια να τον έχεις στο ρόστερ σου και να μην του δίνεις ρυθμό. Εάν πάρει μπρος δεν σταματάει και οφείλουν οι «ερυθρόλευκοι» να τον εντάξουν στο ροτέισόν τους.

Ανεβασμένο και με καλύτερη ψυχολογία τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Εντάξει δεν είχε απέναντί του τον Νέντοβιτς, αλλά ο Λετονός ήταν και είναι κομμάτι του Ολυμπιακού που είναι αναγκαίος για την περίοδο που διανύουμε, ειδικά με τον Παπανικολάου εκτός.

Τέλος ο Κιμ Τιλί ήταν γεμάτος σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού του. Πάλεψε σε κάθε φάση, έμπαινε με τα… μπούνια στις διεκδικήσεις και πατούσε καλά, ως βασικός της ομάδας του.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι οι Πειραιώτες έδειξαν πως δεν «μάσησαν» από τις απουσίες παικτών που είναι οι κολώνες της ομάδας. Όλοι βγήκαν μπροστά και σκόραραν και οι 10 που πάτησαν παρκέ.

ΥΓ1 Φοβερό το 75% στα δίποντα για τους «ερυθρόλευκους» που είναι προϊόν της καλής κυκλοφορίας και των ορθών αποφάσεων που έπαιρναν οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού.

ΥΓ2 Για τον Παπαπέτρου δεν πρόκειται να ξαναγράψω. Και ο λόγος είναι απλός. Είναι σε σούπερ κατάσταση, πλέον δείχνει πως είναι έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και «χτίζει» το παιχνίδι του. Παντού παίζει. Από την περιφέρεια μέχρι και το «4» . Πολυθεσίτης ο Πάπι.. Εξάλλου τα είχα γράψει και στο θέμα εδώ στο 10.gr. Τον πιστεύω απόλυτα…

ΥΓ3 Πήρε τις ευκαιρίες του και ο Μπόγρης και ο Τολιόπουλος (έκανε ένεση και έπαιξε κανονικά παρά το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε). Τελικά τους… έχασε ο Σφαιρόπουλος μετά την Εφές έτσι; Αυτά έβλεπα αριστερά και δεξιά. Όπως και τον Μακλίν.

ΥΓ4 Θεωρώ δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει ο Ουίλτζερ στον Ολυμπιακό. Εκτός αν αλλάξει κάτι στο ματς με τη Μάλαγα. Ποτέ δεν ξέρεις και καμία φορά ένα παιχνίδι μπορεί να διαφοροποιήσει καταστάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ