Πόσο να το…ψειρίσει κανείς όταν το κοντέρ λέει την αλήθεια

Πόσο να το…ψειρίσει κανείς όταν το κοντέρ λέει την αλήθεια

Στα πέντε τελευταία ματς, εκ των οποίων τα τρία με την Λαμία, η ομάδα του Μάντζιου δεν έχει καταφέρει να βάλει ένα γκολ. Ούτε με πέναλτι δεν μπορεί πια.

Σε 18 ματς πρωταθλήματος ο Αρης έχει πετύχει μόλις δέκα εφτά γκολ. Ο βασικός και ακριβοπληρωμένος του φορ (Καμαρά) έχει βάλει μόλις τρία. Αυτή είναι η παραγωγή του Αρη και με τέτοια παραγωγή δεν είσαι για να διεκδικείς έξοδο στην Ευρώπη αλλά παραμονή στην κατηγορία.

Στα πέντε τελευταία ματς εκ των οποίων τα τρία με την Λαμία η ομάδα του Μάντζιου δεν έχει καταφέρει να βάλει ένα γκολ. Ούτε με πέναλτι δεν μπορεί πια. Δυο έχασε στη Λαμία και αποκλείστηκε.

Ομάδα με διακηρυγμένο στόχο την κατάκτηση του κυπέλλουαποκλείστηκε από την Λαμίαχωρίς να σκοράρει. Αν σκόραρε θα περνούσε και δεν το κατάφερε ούτε με πέναλτι. Δεν φτάνει να μιλήσει κανείς για απίστευτη γκίνια ώστε με αυτή να εξηγήσει την κατάσταση.

Θα υπάρχουν προφανώς και πιο… ποδοσφαιρικές εξηγήσεις. Το πρώτο με το οποίο οφείλει να καταπιαστεί ο Ακης Μάντζιος είναι η κατάσταση της ομάδας του. Πέρα από τις χαμένες ευκαιρίες, ο Αρης δεν είναι η ομάδα που ήταν. Φλυαρεί πολύ με την μπάλα στα πόδια και δεν βρίσκει τρόπους να την περάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Στους παίκτες του δημιουργείται άγχος που χειροτερεύει τα πράγματα όταν έρχεται η ώρα της τελικής προσπάθειας. Βουτηγμένο στο άγχος πήγε στην άσπρη Βούλα ο πολύπειρος Μπρούνο Γκάμα και τον σταμάτησε ο Σαράνοφ. Βουτηγμένος στο άγχος εμφανίζεται ο ΑμπουμπακάρΚαμαρά που έχει βάλει μόλις τρία γκολ με την φανέλα του Αρη.

Υπάρχουν κι άλλα όμως που βοηθούν νακαταλάβουμε τι συμβαίνει φέτος στον Αρη. Ο Μπερτόγλιο δεν είναι ο περσινός. Παίρνει λιγότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι κι έχει χάσει την επαφή του με το αντίπαλο τέρμα. Ο Ματέο Γκαρσία που ήρθε για να δώσει λύσεις στο ένας εναντίον ενός και να κάνει όσα έκανε στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα είναι άνευρος και αναποτελεσματικός. Ετσι εξηγείται που ο Αρης έχει ακόμα μεγάλα ποσοστά κατοχώναλλά καλή ευκαιρία από αυτές που λέμε κλασσικές δύσκολα δημιουργεί πια. Και το άγχος μεγαλώνει.

Πολλοί λένε ότι αφού η χρονιά χάθηκε ας την αφήσουν να κυλήσει και από το καλοκαίρι βλέπουμε. Θα ήταν τεράστιο λάθος αν αφεθεί η ομάδα στην τύχη της. Με καθαρό στόχο τη συμμετοχή στα πλέι-οφ ο Αρης θα πρέπει να μην παραδώσει οπλισμό και να συνεχίσει την μάχη. Αν η ομάδα καταφέρει να βγει στην Ευρώπη (δεν είναι καθόλου εύκολο) έχει από κάπου να πιαστεί το καλοκαίρι.

Αν αφεθεί, θα μείνει ο Καρυπίδης με τα βαριά συμβόλαια που και να θέλει τώρα είναι δύσκολο να ξεφορτωθεί. Βλέπετε το πατατράκ ήρθε λίγες μόνο μέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ