Παναθηναϊκός: Να ζητήσει ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς, οι Έλληνες τον έχουν διαλύσει

Παναθηναϊκός: Να ζητήσει ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς, οι Έλληνες τον έχουν διαλύσει

Ο Καραντώνης έριξε... πιστολιά στον Παναθηναϊκό βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου

Είναι πάντα προτιμότερο να μιλάς για ποδόσφαιρο. Είναι πάντα προτιμότερο να ψάχνεις να βρεις τι πήγε καλά και τι λάθος, τι δεν έγινε σωστά και ήρθε μια ήττα ή ποια τακτική υπήρξε για να έρθει μια νίκη. Όμως σ’ αυτή τη χώρα θέλεις ν’ αγιάσεις και δε σ’ αφήνουν. Οι Καραντώνηδες, οι Φωτιάδες και οι Σιδηρόπουλοι.

Ο Παναθηναϊκός έχει στοχοποιηθεί από τη διαιτησία όσο κανείς άλλος εδώ και 1,5 μήνα. Από το παιχνίδι στον Βόλο είδαμε τις διαθέσεις. Και την αποβολή στον Σάντσες. Είδαμε παιχνίδια που οι διαιτητές έκαναν τα πάντα για να εκνευρίσουν τους παίκτες του, όπως αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη στη Λεωφόρο. Που το… ξύλο πήγαινε σύννεφο, αλλά οι κάρτες είχαν ξεχαστεί. Βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά σε φάσεις ίδιες.

Για παράδειγμα, στο ματς με τον Αστέρα στη Λεωφόρο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα παίζεται έξω από την περιοχή του Αστέρα, έχει εκπνεύσει ο χρόνος των καθυστερήσεων και ο Σιδηρόπουλος πηγαίνει by the book. Σφυρίζει ενώ παίκτης του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να σεντράρει. Με τον ΟΦΗ έχει εκπνεύσει ο χρόνος των καθυστερήσεων του αγώνα, η μπάλα είναι… πλάγιο άουτ, αλλά ο Καραντώνης δεν σφυρίζει λήξη. Αφήνει τον ΟΦΗ να σεντράρει και να βρει το γκολ νίκης. Ενώ δεν είχε προκύψει η παραμικρή επιπλέον καθυστέρηση, άφησε σε… νεκρό χρόνο να κριθεί ένα ματς. Ολοκληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά εγκλήματα των τελευταίων ετών.

Δεν ξέρω για ποιον μπορεί να… δούλευε ο Καραντώνης στο Ηράκλειο. Δεν ξέρω ποιοι είναι εκείνοι που δε θέλουν τον Παναθηναϊκό μέσα στην τετράδα και πόσα εμπόδια θα του βάλουν ακόμα. Πιθανόν να του βάλουν εμπόδια και στο Κύπελλο, στα παιχνίδια με τη Λαμία. Είναι βέβαιο όμως πως όσα είδαμε στο Ηράκλειο δεν είναι τυχαία. Ο Καραντώνης έκανε ένα σωρό λάθη και όλα ήταν εις βάρος του Παναθηναϊκού. Αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα.

Το πρώτο γκολ του ΟΦΗ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Ντουρμισάι κρύβει το οπτικό πεδίο στον Μπρινιόλι και είναι οφσάιντ. Από το VAR προφανώς και το είδαν και γι’ αυτό κάλεσαν τον Καραντώνη να το δει κι εκείνος. Από τη στιγμή που το βλέπει, σημαίνει πως ή δεν ξέρει τους κανονισμούς ή θέλει επίτηδες να αδικήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο ό,τι κι αν ισχύει. Για τη φάση που αυτός ο γίγαντας ο επόπτης σηκώνει τη σημαία και καταλογίζει οφσάιντ τον Παλάσιος που σκοράρει η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τι είχε στο μυαλό του αυτός ο άνθρωπος εκείνη την ώρα! Πιθανότατα δεν ξέρει τους κανονισμούς του οφσάιντ…

Ο Καραντώνης συνέχισε το ρεσιτάλ σε όλο το παιχνίδι. Δεν έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Βιτάλ, που θα γινόταν το 1-3 και θα τελείωνε η υπόθεση. Άφησε με δέκα παίκτες τον Παναθηναϊκό σε φάση που ο Βιγιαφάνιες δεν έχει βρει καν τον Τσιλιανίδη, του οποίου τα πόδια χτυπούν το ένα πάνω στο άλλο και πέφτει μόνος του. Στερώντας από τον Παναθηναϊκό και την παρουσία του Βίγια από το ντέρμπι της Τούμπας. Και στο τέλος αφήνει το ματς ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ να εξελιχθεί και έρχεται το 3-2. Καραμπινάτη αλλοίωση αποτελέσματος. Μία διαιτησία βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια διαιτησία ντροπή για το άθλημα, μόλις δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του Κλάτενμπεργκ που αναρωτιόταν πως οι διαιτητές κάνουν λάθη ενώ έχουν το όπλο του VAR στα χέρια τους.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να απαιτήσει ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του από εδώ και στο εξής. Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αν θέλει να ελπίζει πως θα πετύχει τους στόχους του και δεν θα πάει στράφι η δουλειά που έχουν κάνει ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του. Αν στα ματς με τη Λαμία εμφανιστεί κανένας Καραντώνης, Φωτιάς, Σιδηρόπουλος ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, θα έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στην προσπάθειά του να πάει στον τελικό. Οφείλει να ζητήσει ξένους διαιτητές. Και στο πρωτάθλημα σε κάθε παιχνίδι, τώρα που τον έμπλεξαν για την είσοδο στην εξάδα. Αλλιώς θα τον… πιστολιάζουν σε κάθε αγωνιστική και θα ψάχνει μέσα στην αμηχανία του να βρει τι πήγε στραβά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ