Ο Βατσλίκ, ο Αγκιμπού και μια αλλαγή όλα τα λεφτά

Ο Βατσλίκ, ο Αγκιμπού και μια αλλαγή όλα τα λεφτά

Οι πρωταγωνιστές της νίκης στη Νεάπολη και οι πολλές πλάτες ενόψει της πληγωμένης Αταλάντα…

Με κορυφαίο τον Τόμας Βατσλίκ έσπασε ο Ολυμπιακός το μπλόκο της Νεάπολης και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική διάρκεια της σεζόν, που με τις συγκεκριμένες διαφορές στο βαθμολογικό πίνακα θα σημαίνει και την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου…

Και μπορεί να ακούγεται κάπως οξύμωρο να έχει περάσει ο Ολυμπιακός με τρία γκολ από μια δύσκολη έδρα και να έχει κορυφαίο τον γκολκίπερ του, αλλά η αλήθεια αυτή είναι. Ο Τσέχος, που κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της σεζόν θεωρήθηκε… λίγος από διάφορους «ειδικούς», κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο στο α’ ημίχρονο, τόσο στο 0-0, όσο και στο 0-1.

Χωρίς αυτόν κάτω από τα δοκάρια δύσκολα θα είχε πάρει αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός, καθώς οι αποκρούσεις που έκανε ήταν καθοριστικές, αλλά και συνάμα πολύ δύσκολες…

Δεν ήταν φυσικά ο μοναδικός πρωταγωνιστής ο Βατσλίκ. Για μια ακόμα φορά σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Αγκιμπού Καμαρά, που είχε μια γκολάρα και μια ασίστ, ενώ όπως πάντα προσέφερε περίσσια ενέργεια στην ομάδα, από κοντά ήταν και ο Μαντί Καμαρά που επανήλθε στις καλές εμφανίσεις, ενώ στα δικά μου τα μάτια πρωταγωνιστής ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος κατάλαβε ότι το 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε την ομάδα άφηνε επικίνδυνα κενά.

Έβαλε, λοιπόν, τον Μπουχαλάκη με το ξεκίνημα της επανάληψης, το γύρισε σε κλασικό 4-3-3 και ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε ούτε στιγμή στο β’ ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο ο Βατσλίκ έσωσε τουλάχιστον τρία γκολ και στο δεύτερο ο Ιωνικός δεν έκανε ούτε φάση. Μια αλλαγή που ήταν όλα τα λεφτά…

Όλα καλά δεν πήγαν, πάντως, για τον Ολυμπιακό στη Νεάπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν πολλές φορές πλάτες αντιπάλων στο α’ ημίχρονο, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό ενόψει της διπλής κόντρας με την Αταλάντα.

Υπήρξε πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, το οποίο ξεκινούσε από μπροστά, καθώς Ροντρίγκες και Βαλμπουενά δεν βοηθούσαν τα μπακ, στη μεσαία γραμμή υπήρχαν τρύπες, ενώ και η αμυντική τετράδα είχε πολλές λάθος αντιδράσεις.

Με παρόμοια ανασταλτική λειτουργία ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα με την Αταλάντα, η οποία παρεμπιπτόντως μετά τον Ιλισιτς φαίνεται πως χάνει με μυϊκό πρόβλημα και τον σούπερ σταρ Ζαπάτα και το μεσημέρι γνώρισε μια άσχημη εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι (1-2), παίζοντας κακό ποδόσφαιρο στο α’ ημίχρονο και αφελές στο β’.

Θα παίξουν πληγωμένοι οι «μπεργκαμάνσκι» κόντρα στον Ολυμπιακό και έχοντας το μυαλό τους και στο καμπιονάτο, όπου ο στόχος της εξόδου στο Champions League αρχίζει και γίνεται δύσκολος.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει για την πρόκριση και σε καμία περίπτωση δεν τον έχω χαμένο από χέρι, όπως πολλοί και διάφοροι «ειδικοί», αλλά τις πολλές πλάτες θα πρέπει να τις αποφύγει, τόσο στο Μπέργκαμο, όσο και στο Καραϊσκάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ