Ολυμπιακός: Τρία ναι κι ένα όχι…

Ολυμπιακός: Τρία ναι κι ένα όχι…

Ο Ολυμπιακός για να νικήσει την ΑΕΚ θα πρέπει να μοχθήσει…

Ναι, η ΑΕΚ είναι ο καλύτερος πελάτης του Ολυμπιακού στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα στο Καραϊσκάκη, ενώ ούτε στο ΟΑΚΑ δεν καταφέρνει να τον κερδίζει.

Ναι, η ΑΕΚ βρίσκεται στα τάρταρα μετά τις τελευταίες αποτυχίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο που την έχουν καταρρακώσει ψυχολογικά, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παίξει και χωρίς τον Αραούχο.

Ναι, ο Ολυμπιακός δείχνει να ξεπέρασε την αγωνιστική κοιλιά του και να επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Όλα αυτά, όμως, σημαίνουν ότι θα πάρει για πλάκα το ντέρμπι της Κυριακής; Η απάντηση είναι πένα τεράστιο ΟΧΙ…

Φαβορί σαφώς και είναι ο Ολυμπιακός, για πολλούς και διάφορους λόγους, με βασικότερο όλων ότι διαθέτει καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Για να πάρει όμως τη νίκη που τόσο χρειάζεται, θα πρέπει να μοχθήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως να μην μπει στο γήπεδο πιστεύοντας πως ότι και να γίνει θα νικήσει.

Ο Μαρτίνς δεν δήλωσε τυχαία πως περιμένει δύσκολο ματς. Δεν το είπε ως ένα συνηθισμένο κλισέ που χρησιμοποιούν οι προπονητές. Το είπε, διότι απλά το πιστεύει…

Η ΑΕΚ μπορεί μέσα στο ΟΑΚΑ να παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης τον τελευταίο καιρό, αλλά εκτός έδρας έχει χάσει μόνο από τον Άρη τους τελευταίους πέντε μήνες, με γκολ στις βαθιές καθυστερήσεις.

Είχε χάσει και στην Τούμπα στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, σ’ ένα ματς που βάσει εμφάνισης άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία, ενώ και στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Τούμπα για το κύπελλο, λόγω ατυχίας και… χιλιοστών που διέκρινε o VAR στο γκολ του Τσούμπερ έμεινε στο μηδέν.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη επίσης έχει σκοράρει σ’ όλα τα εκτός έδρας ματς που έδωσε για το πρωτάθλημα, με μοναδική εξαίρεση ένα 0-0 στην Τρίπολη, το οποίο είχε γίνει υπό καταρρακτώδη βροχή και σ’ ένα γήπεδο που ήταν δύσκολο να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο…

Όλα αυτά δεν τα επισημαίνω, διότι θέλω να κινδυνολογήσω, αλλά επειδή πολύ απλά είναι η πραγματικότητα. Η ΑΕΚ θα έρθει πληγωμένη στο Καραϊσκάκη, αλλά ο Ολυμπιακός το τονίζω και πάλι θα πρέπει να μοχθήσει για να την κερδίσει.

Μπορεί να το κάνει και εύκολα τελικά, αλλά αν μπει στο γήπεδο πιστεύοντας ότι θα το κάνει εύκολα θα έχει πρόβλημα. Επειδή έχω εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς, θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα αντιμετωπίσει το ντέρμπι με σωστή νοοτροπία.

Σε διαφορετική περίπτωση το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε διαφορετικά δεδομένα στη βαθμολογία και στο πρωτάθλημα γενικότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ