Η Ευρώπη του δίνει το πρωτάθλημα – Ο ΠΑΟΚ λύγισε εκεί που ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και έφτασε στο +13

Η Ευρώπη του δίνει το πρωτάθλημα – Ο ΠΑΟΚ λύγισε εκεί που ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και έφτασε στο +13

Ο Ολυμπιακός δεν γονάτισε από το εξοντωτικό πρόγραμμα Κυριακή - Πέμπτη της Ευρώπης επιβεβαιώνοντας τις διαφορές σε επίπεδο ρόστερ, προσωπικότητας, μενταλιτέ.

Ο Ολυμπιακός στο +13. Και επί της ουσίας με τα δύο χέρια στο τρόπαιο του πρωταθλήματος του 47ου στην ιστορία του. Ένα πρωτάθλημα που κατακτάται με κόπο, ιδρώτα και μέσα από έναν κυκεώνα προβλημάτων. Τόσο σοβαρών και κομβικών, που επί της ουσίας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό και τη συνολική εικόνα των Πειραιωτών. Αλλά δεν τον εμπόδισαν να είναι και φέτος το απόλυτο κουμάντο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ναι, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει το ποδόσφαιρο που επιτάσσει το βάθος και η ποιότητα του ρόστερ του. Το ότι δεν αποδίδουν κάποιοι παίκτες, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές ή πάσχουν από… έλλειψη ταλέντου. Τουναντίον. Αλλά είναι εξίσου σαφές πως το επίτευγμα του +13, δεν έχει να κάνει μόνο με τους αντιπάλους. Αυτή την καραμέλα που ξαφνικά άρχισα να πηγαίνει από στόμα σε στόμα. Στο κάτω κάτω, δεν είναι πρόβλημα του Ολυμπιακού εάν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε έναν απαιτητικό μαραθώνιο όπως το πρωτάθλημα. Είναι δικό τους πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός, ανταποκρίθηκε.

Και μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι ανταποκρίθηκαν σε συνθήκες πολύ ιδιαίτερες. Με παιχνίδια από μέσα Ιουλίου, με απίστευτες περιπέτειες με τραυματισμούς και με τον covid-19. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ, ο δεύτερος της βαθμολογίας, σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα, με αγώνες Κυριακή – Πέμπτη, καταποντίστηκε. Και αυτό το -13, είναι η επιβεβαίωση της διαφοράς που χωρίζει τις δύο ομάδες και σε επίπεδο ρόστερ, προσωπικότητας, μενταλιτέ, ευελιξίας και απαιτητικότητας.

Εάν αναλύσεις κάποιος προσεκτικά τη διαμόρφωση της διαφοράς, θα καταλήξει πολύ εύκολα στο συμπέρασμα πως η μεγάλη, η χαοτική διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, είναι η αντιμετώπιση αυτού του βάναυσου Κυριακή – Πέμπτη, μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Τι προκύπτει από τη μελέτη αυτών των δεδομένων; Ότι ο Ολυμπιακός σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολούθησαν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, κατάφερε να μαζέψει 23 βαθμούς, έχοντας 7 νίκες (1-2 τη Λαμία, 2-1 τον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Ιωνικό, 2-1 τον Βόλο, 1-0 τον Αρη, 0-1 τον Βόλο, 2-0 τον ΟΦΗ) και 2 ισοπαλίες (0-0 με Ατρόμητο, 0-0 με τον Παναθηναϊκό).

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ ακριβώς στο ίδιο διάστημα, από τη στιγμή που συνέπιπταν τα παιχνίδια του με του Ολυμπιακού κάθε Πέμπτη, κατάφερε να έχει ρεκόρ 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Μάζεψε δηλαδή 13 από τους συνολικά 27 βαθμούς που θα μπορούσε να κατακτήσει  κι αν υπολογίσουμε ότι στις ήττες υπάρχει και εκείνη από τον Ολυμπιακό, αυτομάτως προκύπτει το σημερινό -13.

Επί της ουσίας, λοιπόν, ο Ολυμπιακός κερδίζει το πρωτάθλημα από την… Ευρώπη. Παίζοντας με πολύ υψηλότερου επιπέδου αντιπάλους από ότι ο ΠΑΟΚ, έδειξε σθένος, ποιότητα, και χαρακτήρα και πήρε πολύ σημαντικές και δύσκολες νίκες στη Super Leaguer. Ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες, παρά το έξτρα επιβαρυντικό γεγονός ότι ως ρόστερ, ως σύνολο είναι παρασάγγας πιο κουρασμένοι οι ποδοσφαιριστές του, μετά από όσα έχουν γίνει την τελευταία διετία και τα συνεχόμενα παιχνίδια.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ