Δίκιο έχουν. Αυτό δεν είναι ΑΕΚ…

Δίκιο έχουν. Αυτό δεν είναι ΑΕΚ…

Αυτός που πρέπει να αλλάξει τα πράγματα είναι ο ίδιος που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό υπόσχεται ότι θα τα αλλάξει αλλά δεν υλοποιεί την υπόσχεση του....

Ποιός να κατηγορήσει τους οπαδούς για όσα φώναζαν το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Ματιά έχουν και βλέπουν. Υπομονή έχουν μόνο που εξαντλείται. Ακόμα κι αυτοί που επικοινωνιακά τα έβλεπαν όλα ρόδινα, δηλαδή κιτρινόμαυρα, ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για να τα ρίξουν όλα πάνω τους. Η ΑΕΚ είναι μια καταθληπτική ομάδα που σέρνει τα βήματα της στα γήπεδα και προκαλεί συναισθήματα που κυμαίνονται από την θλίψη ως τον εκνευρισμό.

Είναι σαφές πως η Ένωση δεν έχει την ποιότητα των παικτών που της έδωσαν το πρωτάθλημα πριν από τέσσερα χρόνια. Ωστόσο δεν είναι και του… πεταματού. Δεν είναι για να ταλαιπωρούν την μπάλα επί εβδομήντα λεπτά και να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω. Ομάδα χωρίς εμπνεύσεις με άξονα δυσλειτουργικό και αμυντικά χαφ που νομίζουν ότι θα… φορολογηθούν έτσι και δεν γυρίσουν την μπάλα πίσω. Τόσο προβλέψιμη που ο Λουτσέσκου δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να την μπλοκάρει μετά το γκολ του Κούρτις και να πάρει σχετικά άνετα τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ένα απίθανο κλωθογύρισμα της μπάλας που δεν οδηγούσε πουθενά. Εξαίρεση δύο καλές επεμβάσεις του Πασχαλάκη κι αυτό ήταν ολο. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε χώρος για να τρέξει ο Λιβαι Γκαρσία η Ένωση, ακυρώθηκε επιθετικά. Κάποιες σέντρες που έγιναν εύκολη λεία για τον Ίνγκασον και η κινητικότητα του Αραούχο είναι ο επιθετικός απολογισμός της ΑΕΚ. Για τον Τσούμπερ ας μη το συζητήσουμε καλύτερα. Εξαφανισμένος.

Το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ μαρτυρά το αγωνιστικό και ψυχολογικό της ξεχαρβάλωμα. Τείχος παιδαριωδες και αντίδραση τερματοφύλακα απαράδεκτη. Ο Οφρυδόπουλος έκανε ο,τι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα του αλλά μάταια. Η ζημιά είναι μεγάλη και ξεφεύγει κατά πολύ από εκείνες που παραδοσιακά έχουν παίκτες και προπονητές. Αυτό είναι που αντιλαμβάνονται οι οπαδοί της και φωνάζουν ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι ΑΕΚ. Καταλαβαίνουν οτι το πρόβλημα πάει πολύ πιο πέρα από το καθαρά αγωνιστικό. Αφορά τα αποδυτήρια, τον τρόπο που διοικείται ομάδα και η ΠΑΕ.

Οι ανακοινώσεις των οργανωμένων οπαδών δείχνουν καθαρά τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το κάνουν μάλιστα με προσβλητικά υπονοούμενα για την ηλικία του και την αντιληπτική του ικανότητα. Ωστόσο οι δικές του επιλογές και οι ολιγωρίες είναι που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Δική του είναι η ευθύνη να ανατάξει την κατάσταση και να ανορθώσει την ομάδα του. Προφανώς δεν είναι και τόσο εύκολο. Ειδικά όταν πρέπει να το κάνει ένας άνθρωπος που το έχει υποσχεθεί δυο-τρεις φορές μέχρι τώρα χωρίς να το πετύχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ