«Θα γίνεις μπακ, πάει και τελείωσε…» – Καυτό παρασκήνιο από την απόφαση Μαρτίνς για τον Βρουσάι

«Θα γίνεις μπακ, πάει και τελείωσε…» – Καυτό παρασκήνιο από την απόφαση Μαρτίνς για τον Βρουσάι

«To10» αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης του Μαρτίνς για... μετάθεση του Βρουσάι και την κομβική 25η Νοεμβρίου του 2020, όταν γεννήθηκε η ιδέα!

Ακριβώς 463 ημέρες. Τόσες έχουν περάσει από τις 25 Νοεμβρίου 2020. Τι έγινε τότε; Ηταν η ημέρα που ο Πέδρο Μαρτίνς κατάλαβε, που του ήρθε για πρώτη φορά η ιδέα της… μετάθεσης του Μάριου Βρουσάι. Από εάν δυναμικό, τεχνίτη και με έφεση στο ένας εναντίον ενός εξτρέμ, σε έναν ποιοτικό και στα ποιοτικά, αθλητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του επιπέδου του Ολυμπιακού δεξιό μπακ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και αγωνίζεται αποδεκατισμένος, λόγω μεγάλων προβλημάτων τραυματισμών και covid-19.  Ο Μαρτίνς επιλέγει σχήμα 5-4-1, και στο αρχικό σχήμα επιλέγει τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ για δεξιό μπακ. Στο 66ο λεπτό, αποφασίζει να ρίξει στο γήπεδο τον Βρουσάι, αντί του Τυνήσιου. Και πάλι σε θέση μπακ. Ηταν μόλις η 1η συμμετοχή του Βρουσάι τη σεζόν 2020-21! Νοέμβρη μήνα!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Μαρτίνς ήταν τόσο ικανοποιημένος από τον Βρουσάι, που μετά το τέλος εκείνου του αγώνα, του μίλησε. Τον φώναξε στο γραφείο του και τον ρώτησε εάν θα τον ενδιέφερε να δουλέψει περισσότερο στη θέση του δεξιού μπακ. Μια θέση που κατά τον Πορτογάλο, θα μπορούσε να εξελιχθεί εντυπωσιακά. Κανείς εξτρέμ δεν ξετρελαίνεται στην ιδέα να γυρίσει στην άμυνα. Η αλεγρία της θέσης, η απόσταση από το γκολ, από τη δημιουργία. Προφανώς η απάντηση ήταν «θα βοηθήσω όπου μου πεις, κόουτς»,

Ο Μαρτίνς όχι μόνο τον χρησιμοποίησε και στη συνέχεια της σεζόν ως μπακ, αλλά τον έβαλε στη συγκεκριμένη θέση ακόμη και σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στην πορεία ο Λαλά κέρδισε τη θέση. Ενώ και το «ξεπέταγμα» του Ανδρούτσου άλλαξαν τα δεδομένα, με τον Μαρτίνς να υπολογίζει ξανά τον Βρουσάι για την εμπροσθοφυλακή του. Αλλά να μην βγάζει από το μυαλό εκείνη την ιδέα που γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, στο εντός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, τον επαναληπτικό της ήττας με 2-1, ο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ξεκίνησε βασικό τον Βρουσάι, δεξιά στην άμυνα. Και όχι μόνο το έκανε, αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, αποκάλυψε ότι πλέον λογίζει τον 23χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή ως μπακ. Αφήνοντας στην άκρη την προσπάθεια αλλαγής του Ανδρούτσου.

Τι συνέβη και πλέον ο Βρουσάι γίνεται προσπάθεια να εξελιχθεί σε ακραίο αμυντικό; Ο Μαρτίνς πιστεύει ότι στη συγκεκριμένη θέση μπορεί η καριέρα του να αλλάξει εντυπωσιακά και ο ίδιος να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο. Καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, για να γίνει ένας σπουδαίος μπακ, ευρωπαϊκού επιπέδου. Τα λόγια, δεν είναι δικά μας, είναι του προπονητή. Ο οποίος ενημέρωσε τον Βρουσάι τα μέσα Φεβρουαρίου, ότι εφεξής, θα πρέπει να μελετάει τους κορυφαίους δεξιούς μπακ του πλανήτη, να μαθαίνει πράγματα από αυτούς και να μάθει καλά τη νέα του θέση. Διότι σε αυτήν θα χρησιμοποιείται ως το φινάλε της σεζόν.

Η δεύτερη… ανακοίνωση του Μαρτίνς στον παίκτη φαίνεται ότι είναι αμετάκλητη. Και αυτό ήδη φαίνεται. Και επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Βρουσάι ήταν πιθανότατα ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού. Αμυντικά έχει «θέματα», αλλά όλα τα άλλα τα έχει. Εάν αυτό θα το δούμε στο γήπεδο, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Εκείνο, πάντως, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είναι ότι είναι ένα από εκείνα τα παιδιά που αξίζουν κάθε λεπρό, κάθε δευτερόλεπτο συμμετοχής.

Πλέον, του αρέσει δεν του αρέσει η νέα του θέση, οφείλει να μην αδικήσει το χάρισμα που του έχει δοθεί. Εάν δουλέψει και μάθει τα μυστικά της νέας του θέσης, το πού μπορεί να φτάσει, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Τα περιθώρια εξέλιξης, είναι εντυπωσιακά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ