Παναθηναϊκός : Και στο… βάθος πάγκος!

Παναθηναϊκός : Και στο… βάθος πάγκος!

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει πλέον 15 παίκτες και μπορεί να κοιτάζει μέχρι την άκρη του πάγκου του για να βρει «φρέσκους» παίκτες και με κίνητρο για να πάρει ξεκούραστα παιχνίδια όπως με τον Αρη.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πανεύκολα τον Αρη και έκανε μια δυνατή προπόνηση ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο τη Μ. Πέμπτη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς του παίκτες και να δώσει «ανάσες» στους Καλάθη, Γκιστ, Σίνγκλετον, ενώ ο Ρίβερς προφυλάχθηκε για να είναι πανέτοιμος να παίξει στο Μιλάνο.

Για να το καταφέρει αυτό όμως χρειάστηκε οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο να παίξουν καλά, να είναι συγκεντρωμένοι και με κάποια κενά διαστήματα να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για όλους.

Ο Καταλανός έχει πλέον 15 παίκτες και μπορεί να κοιτάζει μέχρι την άκρη του πάγκου του για να βρει «φρέσκους» παίκτες και με κίνητρο για να πάρει ξεκούραστα τα ματς όπως με τον Αρη.

Είναι αυτά τα παιχνίδια, όπου ο αντίπαλος δεν έχει τίποτε να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει και έχει 100% κίνητρο για να παίξει καλά και να κάνει η ζωή του φαβορί αφόρητη.

Έτσι λοιπόν ο Καλάθης έπαιξε σχεδόν 17’, ο Γκιστ 16’, ο Σίνγκλετον το ίδιο, ενώ ο χρόνος μοιράστηκε στους υπόλοιπους. Αξιοθαύμαστη είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του Μάρκους Ντένμον.

Ο Αμερικανός είναι ουσιαστικά εκτός πλάνων, έχει περάσει στο δεύτερο ροτέισον και χρησιμοποιείται ως ρεζέρβα μετά την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς.

Παρόλα αυτά όμως είναι συνεπής σε αυτό που του ζητάει ο προπονητής του, κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, ανεξάρτητα εάν αυτό του βγαίνει ή όχι.

Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους, μικρούς και μεγάλους, βασικούς και μη.

Σε τεράστιο πρόβλημα φαίνεται πως έχει αναδειχθεί και η αστοχία στις βολές. Το φαινόμενο ξεκίνησε από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν οι περισσότεροι παίκτες άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Κι αν οι Καλάθης, Ογκαστ, Γκιστ, Αντετοκούνμπο είναι γνωστό πως έχουν «θέμα» με την ευστοχία στις βολές, άρχισαν και οι υπόλοιποι να αστοχούν. Ρίβερς, Γκάμπριελ, Σίνγκλετον, Τζέιμς έχουν αρχίσει και αυτοί να χαλάνε τα ποσοστά τους.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί όμως τον τελευταίο καιρό με τον Παναθηναϊκό να έχει 68% στην Α1 και 67% στην Ευρωλίγκα.

Το «φάρμακο» βέβαια είναι καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και εξάσκηση μέχρι… εξαντλήσεως. Διαφορετικά στα πλέι όφ η κατάσταση θα είναι πολύ κρίσιμη και κάθε πόντος θα μετράει διπλός.

ΥΓ Στο ματς με τον Άρη είχαμε την μεγάλη ευκαιρία να δούμε το σπάνιο φαινόμενο να παίζουν ως αντίπαλοι δυο δίδυμοι παίκτες. Πρόκειται για τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Ο πρώτος πέρασε στο παρκέ στο 33’ και ενώ όλοι ανέμεναν να μπει και ο δεύτερος, ο Βαγγέλης Αγγέλου αποφάσισε να τον κρατήσει στον πάγκο. Με τη διαφορά στους 25 πόντους. Ο προπονητής του Άρη έκανε λάθος.

Στέρησε από έναν πιτσιρικά τη χαρά της συμμετοχής σε ένα ματς Α1 και κυρίως απέναντι στον αδελφό του όταν ο αγώνας είχε κριθεί.

Ο, τι ήταν να δοκιμάσει εξάλλου ενόψει της συνέχειας το είχε δοκιμάσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ