H AEK «βελτιώνεται», οι οπαδοί την αποδοκιμάζουν…

H AEK «βελτιώνεται», οι οπαδοί την αποδοκιμάζουν…

Στο… νερόβραστο ντέρμπι η ΑΕΚ ήταν ασπόνδυλη στο κέντρο και αναιμική στην επίθεση…

Ο,τι και να κάνει ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος λύση δεν μπορεί να βρει. Τα αγωνιστικά προβλήματα της Ενωσης είναι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Ένα κόβεις δυο εμφανίζονται.

Αν πριν από το ματς έλεγε κάποιος στον προπονητή της ΑΕΚ ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να δεχτεί γκολ θα το πανηγύριζε. Να όμως που η ΑΕΚ δεν δέχτηκε γκολ αλλά δεν μπόρεσε να βάλει. Κι ούτε έκανε σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει. Το ματς πήγε στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες. Τεντώθηκαν τα νεύρα και οι συνδυασμοί ήταν είδος σε ανεπάρκεια.

Το αποτέλεσμα ευνοεί τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό αλλά δεν καταδικάζει της Ενωση κι αυτό γιατί ο Αρης έχασε στην έδρα του από τον Ολυμπιακό. Διαφορετικά θα υπήρχαν μεγάλα προβλήματα και το φάσμα του αποκλεισμού από την Ευρώπη ορατό. Όχι ότι τώρα έχει δεμένο τον γάιδαρό της. Κάθε άλλο. Η Ενωση δεν μπορεί να πάρει νίκη σε ντέρμπι κι αυτό την καταδικάζει. Δεν τα κατάφερνε σε παιχνίδια που είχε την σαφή υπεροχή δεν τα κατάφερε και την Κυριακή το βράδυ που η υπεροχή ήταν μοιρασμένη σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο ήταν καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι. Συνολικά όμως από μπάλα είδαμε λίγα πράγματα. Κι αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο οι οπαδοί της ΑΕΚ γιούχαραν τους παίκτες της ομάδας του μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ενός διαιτητή που σύμφωνα με τις καταγγελίες του Παναθηναϊκού δέχτηκε εκδηλώσεις αβροφροσύνης στη διάρκεια του ημιχρόνου.

Η αδυναμία της Ενωσης θα κάνει παιχνίδι από την μεσαία γραμμή τα ήταν χαρακτηριστική. Ούτε ο Κριχόβιακ ούτε ο Μάνταλος που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να περάσουν κάθετες πάσες. Ο Πολωνός ήταν απογοήτευση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Γενικά οι χαφ της Ενωσης ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Όπως ήταν και ο Τσούμπερ με τον Λιβάι Γκαρσία. Οι δυο εξτρέμ προβλημάτισαν ελάχιστα την άμυνα του Παναθηναϊκού και παρά το γεγονός ότι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους δεν μπόρεσαν αν δημιουργήσουν καταστάσεις υπεραριθμίας.

Οι πράσινοι πήραν σχεδόν άκοπα ένα καλό αποτέλεσμα και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τη νίκη. Η απουσία του Γκατσίνοβιτς είχε ως αποτέλεσμα να λείψουν κάποιοι αυτοματισμοί και η προώθηση της μπάλας ειδικά από τα δεξιά. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει έντεκα ματς στη σειρά χωρίς ήττα, έχει κτίσει αυτοπεποίθηση και πέρασε αλώβητος από την έδρα της ΑΕΚ ενώ έχει και τον τελικό του κυπέλλου που μπορεί να του δώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν δεν εκνευριζόταν ο Βιγιαφάνες ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν ακόμα καλύτερα για το τριφύλλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ