Σκέφτεται κανένας τους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη χώρα;

Σκέφτεται κανένας τους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη χώρα;

Ένα σύστημα αναχρονιστικό που μπορεί να αλλοιώσει τις συνθήκες ενός ολόκληρου πρωταθλήματος.

Κυριακή 8 Μαΐου η 7η αγωνιστική των Playoffs. Τετάρτη 11 Μαΐου η 8η. Σάββατο 14 Μαΐου η 9η. Τρίτη 17 Μαΐου η 10η. Και Σάββατο 21 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιζαν στα Playoffs.

Με λίγα λόγια; Σε διάστημα 9 ημερών τέσσερα παιχνίδια για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα. Και σε διάστημα 13 ημερών πέντε παιχνίδια για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο προγραμματισμός της Superleague είναι χειρότερος πιθανότατα από οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα στον πλανήτη. Και μπορεί να αλλοιώσεις τις συνθήκες μιας ολόκληρης σεζόν και μιας προσπάθειας που οι ομάδες κάνουν επί μήνες.

Δεν είναι κακή η σκέψη της διαδικασίας του έξτρα πρωταθλήματος. Κάθε άλλο, αποδεικνύεται στην πράξη ιδιαίτερα φέτος, πως τα Playoffs μπορούν να προσφέρουν πολλά. Αγωνία μέχρι το φινάλε για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αρκετό κόσμο στα γήπεδα, όπως αποδείχτηκε και στα ματς της περασμένης Κυριακής: 25.000 φιλάθλους είχε το ΟΑΚΑ, σχεδόν γεμάτο ήταν το «Βικελίδης», αρκετός κόσμος και πάλι στους «Ζωσιμάδες».

Το πρόβλημα δεν είναι η διεξαγωγή των Playoffs, αλλά ο προγραμματισμός τους. Οι ημερομηνίες που η Superleague αποφάσισε να βάλει τα παιχνίδια. Κυριακή – Τετάρτη – Σάββατο – Τρίτη οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Έπειτα από μια ολόκληρη σεζόν στα πόδια τους, πόση φρεσκάδα να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο.

Από το βράδυ της Κυριακής και μετά άνοιξε μια κουβέντα για το πόσο χαμηλού επιπέδου είναι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αφορμή στάθηκαν τα αποτελέσματα σε Playoffs και Playouts το Σαββατοκύριακο. Πάμε να τα θυμηθούμε.

Απόλλων – Λαμία 0-0, Ατρόμητος – Ιωνικός 0-1, Παναιτωλικός – Βόλος 0-0, ΟΦΗ – Αστέρας 1-0, ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0, Άρης – Ολυμπιακός 0-1.

Μπήκαν, λέει, μόλις τέσσερα γκολ σε εφτά αναμετρήσεις. Είχαμε τρία 0-0 και τέσσερα 1-0. Και τι περιμέναμε, δηλαδή, να γίνει; Να βλέπουμε ποδοσφαιριστές που θα… οργώνουν τα γήπεδα, παίζοντας το ένα παιχνίδι μετά το άλλο μέσα σε λίγα 24ωρα; Περιμένει κανείς θέαμα και μπαλάρα από ομάδες που ήδη έχουν στην πλάτη τους μια γεμάτη σεζόν; Υπάρχει ο χρόνος για να γίνει σωστή αποκατάσταση ώστε ο ποδοσφαιριστής να είναι 100% έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι, όταν αυτό είναι τρεις μέρες μετά το προηγούμενο; Κι όχι… όποιο κι όποιο παιχνίδι. Αλλά αγώνες «τελικοί». ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης παίζουν κάθε τρεις μέρες και ένα ματς δίχως αύριο. Το ίδιο έκαναν μέχρι πρότινος Λαμία και Απόλλων για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Γνωρίζοντας πως κάθε λάθος μπορεί να τους στερήσει την ευρωπαϊκή έξοδο. Υπάρχει, δηλαδή, ανοιχτός ο μεγάλος στόχος που είχαν θέσει στην αρχή της χρονιάς και όλα κρίνονται από μια λεπτομέρεια. Από ένα λάθος, μια φάση, μια κακή ή καλή στιγμή, ένα σφύριγμα, μια… στραβοκλωτσιά. Η οποία μπορεί να έρθει πιο εύκολα όταν το κορμί είναι καταπονημένο. Στην κούραση, τα πόδια μπορεί να μην ακολουθήσουν τη σκέψη του κεφαλιού.

Ο προγραμματισμός της Superleague για το φινάλε της σεζόν είναι για τα σκουπίδια. Και αποδεικνύει πως σε αυτή τη χώρα κανείς δεν σκέφτεται τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, που στην τελική θα είναι κι εκείνοι που θα… πληρώσουν το μάρμαρο αυτού του προγραμματισμού. Θα πρέπει οι ομάδες εν όψει των επόμενων σεζόν να σκεφτούν ότι μπορεί να χάσουν τα πάντα λόγω προγράμματος. Και είναι εντελώς άδικο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ