Ο Λουτσέσκου και οι μνήμες του παρελθόντος…

Ο Λουτσέσκου και οι μνήμες του παρελθόντος…

Ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήρθε ξεθυμασμένος, κουρασμένος και απελπιστικά αργός...

Αγωνιστικά να το πάρουμε και να το δούμε με τη σειρά. Το θέμα κυρίως αφορά τον ΠΑΟΚ. Αυτός είναι που κατέβηκε στον τελικό με την τεχνογνωσία στις κατακτήσεις των κυπέλλων με παίκτες υψηλής εμπειρίας και την εντύπωση ότι η ομάδα του είναι και πιο έμπειρη και καλύτερη από τον Παναθηναϊκό.

Τι είδαμε όμως το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ; Είδαμε έναν ΠΑΟΚ περίπου κοιμισμένο για μισή ώρα, είδαμε μία ομάδα χωρίς τρεξίματα, με μεγάλη δυσκολία να κατεβάσει την μπάλα και να την προωθήσει στην επίθεση. Η ομάδα του Λουτσέσκου φαινόταν να κατέβηκε στο γήπεδο κουρασμένη.

 Η έμπνευση του Ρουμάνου προπονητή να τοποθετήσει τον Μπίσεσβαρ αριστερό εξτρέμ δίνοντας ρόλο οργανωτή στο Φελίπε Σοάρες ήταν αποτυχημένη. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς και η επιλογή του να βάλει στο γήπεδο τον Βιερίνια ήταν περισσότερο σαν να ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής παρά να λύσει το πρόβλημά του στη θέση του αριστερού μπακ. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Λουτσέσκου παρέμεινε άλυτο.

Ο Κούρτιτς δεν λέει να συνέλθει και να πιάσει απόδοση ανάλογη με αυτή που είχε πριν από περίπου δύο μήνες. Μοιάζει να έχει χάσει τις δυνάμεις του. την εκρηκτικότητά του ακόμα και τις επινοήσεις του. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να φτάσει σε αξιόλογα επίπεδα απόδοσης, κράτησε την μπάλα στην κατοχή του και ευτύχησε να προηγηθεί με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Από κει και πέρα είτε από επιλογή είτε από φόβο πάντως όχι από ανάγκη, γύρισε πίσω και άφησε το γήπεδο στον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς έμοιαζαν να ήθελαν και να μην μπορούν. Το ότι σε συνθήκες υψηλού ποσοστού κατοχής μπάλας δημιούργησαν δύο τρεις ευκαιρίες δεν διασκεδάζει τις εντυπώσεις που άφησαν ως μία ομάδα κουρασμένη γερασμένη χωρίς εμπνεύσεις και ξεκάθαρο σχέδιο. Αν θεωρήσουμε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση αγωνιστικής ανασύνταξης από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τότε ο ΠΑΟΚ Ρασβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σε φάση αγωνιστικής αποσύνθεσης.

Κι αν ο Παναθηναϊκός θέλει τρεις-τέσσερις μεταγραφές για να διεκδικήσει επιτέλους μετά από χρόνια το πρωτάθλημα τότε ο ΠΑΟΚ θέλει πολύ περισσότερες για να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα ικανή να διεκδικήσει την επάνοδο της στην κορυφή. Αυτά που είδαμε στο ΟΑΚΑ είναι εντελώς προβληματικά για μία ομάδα που ο προπονητής της έλεγε ότι είναι ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ που είδαμε στον τελικό χρειάζεται γενική επισκευή. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο ματς. Πρόκειται για μια κατάσταση που σέρνεται πάνω από δύο μήνες. Δεν είναι δυνατόν με μπακ σαν τον Σίντκλεϊ και χαφ σαν τον Σοάρες να αντιστοιχούν στο επιπεδο ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Πίσω από τις φωνές για τη διαιτησία και τις χαμένες ευκαιρίες, φαίνεται καθαρά όσο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα περισσότερο του παρελθόντος και λιγότερο του μέλλοντος.

Το τι θα κάνει τελικά ο Μπότο και πόσο Βαθιά θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο Σαββίδης δεν το γνωρίζουμε. Αν όμως ο Λουτσέσκου νομίζει πως αυτός ο ΠΑΟΚ θέλει απλά ένα μεταγραφικό μακιγιάρισμα τότε όσα είδαμε τους τελευταίους δυο-τρεις μήνες θα τα δούμε να επαναλαμβάνονται και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ