Κανείς δεν μπορεί να περιμένει…

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει…

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να θέλει να πέσει στο νήμα του τερματισμού με όλη του την ορμή. Γράφει ο Μιχάλης Στεφάνου.

Αναμφίβολα το 2022 για τον Ολυμπιακό θα καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως «η χρονιά των επιστροφών». Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις εγχώριες διοργανώσεις μετά από 2,5 χρόνια, στους εγχώριους τίτλους μετά από 6 χρόνια, στα playoff της Euroleague μετά από 4 χρόνια και στο Final Four μετά από 5 χρόνια. Πλέον επιστρέφουν και στους τελικούς της Basket League έχοντας ως μεγάλο στόχο να κάνουν το πρώτο τους νταμπλ (Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας) εδώ και 25 χρόνια.

Στην ταινία «Matrix» ο Μορφέας είχε προειδοποιήσει τον Νίο ότι αργά ή γρήγορα θα καταλάβει πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να ξέρεις το μονοπάτι και στο να βαδίζεις στο μονοπάτι. Πάντα υπάρχει η επιλογή του μη συμβιβασμού. Ολοι γνωρίζουν ότι η διαδρομή της ρήξης και της απομόνωσης είναι εκεί και τους περιμένει, όμως πόσοι αντέχουν να την ακολουθήσουν; Ο Ολυμπιακός το τόλμησε, το έκανε και το βίωσε μέχρι τέλους. Εχασε, στερήθηκε, χλευάστηκε, περιπλανήθηκε στην ομίχλη, αλλά δεν σταμάτησε να προχωρά και να που τώρα είναι πάλι στο φως, δυνατός και αποφασισμένος.

H σειρά με τον Προμηθέα εξελίχθηκε σε μια παράσταση υψηλού μπασκετικού επιπέδου. Τρεις κατοστάρες σε ισάριθμα ματς από τον Ολυμπιακό που είχε 108 πόντους μ.ο. στο ενεργητικό του και 36,6 πόντους υπέρ του διαφορά στα παιχνίδια απέναντι στους Πατρινούς. Οι οποίοι, όσο κι αν ήθελαν, δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν τον ρυθμό και την ένταση των αντιπάλων τους. Τουλάχιστον έδωσαν εμπειρίες στα νεαρά τους παιδιά, με τον Γιώργο Τανούλη να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του (και τον Δημήτρη Αγραβάνη να τις χάνει με την συμπεριφορά του).

Το ερυθρόλευκο ροτέισον λειτούργησε ιδανικά, ο χρόνος μοιράστηκε, το σκοράρισμα επίσης, ενώ η ομαδικότητα και η διάθεση συνεργασίας θα πρέπει να ικανοποίησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο τεχνικός της χρονιάς στην Euroleague, είδε τους παίκτες του να παίζουν με σοβαρότητα και υψηλό τέμπο παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη των αναμετρήσεων θα μπορούσε μοιραία να προκαλέσει χαλάρωση. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη…

Κανείς δεν έβγαζε το πόδι από το γκάζι, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να περιμένει… Ο Ολυμπιακός θέλει όσο τίποτα αυτό το πρωτάθλημα ώστε να σφραγίσει την ανωτερότητά του εντός των τειχών και κυρίως να κλείσει μια εξαιρετική σεζόν όπως αρμόζει.

Μια ομάδα που κατά γενική ομολογία έπαιξε ένα από τα καλύτερα μπάσκετ στην Ευρώπη και δημιούργησε μαζί με τον κόσμο της εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες σε όλη την Ευρώπη, έχει κάθε λόγο να θέλει να πέσει στο νήμα του τερματισμού με όλη της την ορμή. Να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή έπειτα από μια εξαετία και να γιορτάσει μαζί με τους φίλους της ό,τι τους στέρησε η απειρία, οι λεπτομέρειες κι ένα μεγάλο σουτ στο Βελιγράδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ