Βάζει ο Πάνος τη στολή του

Βάζει ο Πάνος τη στολή του

Ο Πάνος Καμμένος ο Τουρκοφάγος κι ο Κώστας Πρέκας. Οι Υπουργοί του Σύριζα κι ο Θανάσης Βέγγος. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει γιά το Δελφινάριο της πολιτικής.

ΜΕΤΑ τον Ιβάν Σαββίδη, το φιλοθεάμων κοινό, πληροφορήθηκε ότι οπλοφορεί και ο Στέφανος Χίος. Με τον διαπρεπή δημοσιογράφο μάλιστα, να ρίχνει και μία στον αέρα. Έτσι πάει. Ο άντρας ο πολλά βαρύς, έτσι και το κουβαλάει απάνω του, το χρησιμοποιεί. Δεν το έχει για μόστρα. Και μιας και το έφερε η κουβέντα σε άντρουκλες, βάζει ο Πάνος τη στολή του. Η Σοφία Βέμπο που τραγούδαγε, «βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», μας έχει αφήσει, προ πολλού, χρόνους. Τον Μουσολίνι τον κρεμάσανε ανάποδα. Αυτός που βάζει τη στολή του, ογδόντα χρόνια μετά, έτοιμος να πολεμήσει υπέρ βωμών και εστιών και να χύσει το αίμα του για τη πατρίδα, είναι ο Πάνος Καμμένος ο Τουρκοφάγος. Η ασυγκράτητη υπερκινητικότητά του, παραπέμπει σε Βέγγο σε ελληνική ταινία. Κατά τα πρότυπα του «Θανάση πάρε όπλο σου», ο υπερήφανος Πάνος, έχει σχεδόν κηρύξει τον πόλεμο. Όχι αρπακολατζίδικα. Αλλά βάσει σχεδίου. Τη Μεγάλη Δευτέρα, αφού αποκάλεσε τον Ερντογάν τρελό, λέει τη μεγάλη κουβέντα: «Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια, για να γυρίσουν πίσω οι δύο στρατιωτικοί». Και γιατί 15 χρόνια κι όχι δώδεκα, η δεκαοκτώ; Πόθεν προκύπτει αυτή η βεβαιότητα; Έχει το κληρονομικό χάρισμα, ο Πάνος να προβλέπει το μέλλον; Το είδε στο φλυτζάνι; Έριξε τα χαρτιά; Έχει κονέ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Χορταρέα; Ή με τον Πιτ Παπαδάκο;

ΞΕΡΕΙ όμως τι κάνει ο δαιμόνιος Πάνος. Αφού το έκανε δύσκολο και προσδιόρισε την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών από το 2033 και βάλε, στη συνέχεια το έκανε εύκολο. Σε δύο μέρες, βάζει τη στολή του, πάει στην Ικαρία και το βροντοφωνάζει: «Δεν μας φοβίζουν, δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις και οι απειλές. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα τους φέρουμε πίσω». Το ξαναλέμε για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση. Δεν πρόκειται περί κινηματογράφου. Δεν τα λέει αυτά ο Κώστας Πρέκας, σε ταινία του Φώσκολου. Περί του Υπουργού Εθνικής Αμύνης πρόκειται. Για να έχουμε καλό ρώτημα όμως, πώς θα τους απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς, ο υπερήφανος Πάνος; Πώς θα τους φέρει πίσω; Θα κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία; Θα στείλει κομάντο στις φυλακές της Ανδριανούπολης που κρατούνται; Με ποιον τρόπο θα γίνει η απελευθέρωση;

ΝΑ το ξαναπούμε για μία ακόμα φορά. Δεν πρόκειται περί του Δήμου Βερύκιου. Του νάμπερ ένα στρατιωτικού συντάκτη. Να λέει σαχλαμάρες για να κάνει ντόρο. Την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης φέρει, ο εν λόγω Καμμένος. Υπεύθυνα και σοβαρά λέγονται αυτά. Σ’ αυτή τη χώρα ζούμε κυρίες και κύριοι. Με Υπουργούς, που παραπέμπουν σε Δελφινάριο. Κι αν ο μαχητικός Πάνος, σχεδιάζει την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, Τόσκας και Κοντονής, δίνουν συμβουλές στα υποψήφια θύματα ληστειών. Ο επί της Δημοσίας Τάξεως Υπουργός, συστήνει στους πολίτες, αν μπουκάρουν ληστές στο σπίτι τους, να κάνουν τον ψόφιο κοριό. Να παριστάνουν τους κοιμισμένους. Εν ανάγκη να ρίχνουνε κι ένα παραπλανητικό ροχαλητό. Ο επί της Δικαιοσύνης Υπουργός, ωστόσο, ο διάσημος Χαραλάλαμπος Σταύρος, έχει αντίθετη γνώμη: «Βεβαίως πρέπει να αμυνθείτε». Ποιόν από τους δύο ακούς; Το παίζεις κορώνα γράμματα; Και το γλυκό δένει με την εφεύρεση που ακούει στο όνομα Δημήτρης Καμμένος, επιφανούς μέλους του θιάσου των ΑΝΕΛ: «Οι ηλικιωμένοι, να μαθαίνουν αυτοάμυνα στα ΚΑΠΗ». Να διδάσκονται δηλαδή, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες, καράτε και ζίου ζίτσου. Αντί να το ρίχνουνε στο τάβλι και στην πρέφα, να κάνουνε κάθε πρωί Σουηδική γυμναστική. Ποιο Δελφινάριο; Θανάσης Βέγγος, στα καλύτερά του: «Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ κι οι καλοί της μαθητές δεν ξεκουράζονταν ποτές».

ΝΑ σου κάνει η σαχλαμάρα, τέτοιο στενό μαρκάρισμα, που να μην μπορείς να πάρεις ανάσα. Να σου κόβεται η αναπνοή. Για τέτοιο πρέσινγκ μιλάμε. Κι ενώ η Εφορία πίνει το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί της σόμπας, τα καϊνάρια του Σύριζα το έχουνε ρίξει στην τρελή. «Δεν κάνουμε κατασχέσεις λογαριασμών. Απλώς αφαιρούμε χρήματα»,  αποφάνθηκε ένας βουλευτής Δημήτρης Γάκης. Στο ίδιο μοτίβο κι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Τσιρώνης: «Άλλο παίρνει χρήματα εφορία κι άλλο η κατάσχεση». Ο κοσμάκης έχει γονατίσει κι αυτοί παίζουνε με τις λέξεις. Οι οφειλέτες στους οποίους, έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Με τις κατασχέσεις να ξεκινάνε με το που χρωστάς πεντακόσια ευρώ. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τρέχουν από τη μία ρύθμιση στην άλλη. Κι αυτοί να χασκογελάνε και να κάνουνε λογοπαίγνια. Η κουβέντα δεν γίνεται για αυτή καθαυτή τη φορολογία, που έχει ρημάξει τον κοσμάκη, αλλά αν πρόκειται για κατάσχεση ή αφαίρεση χρημάτων. Δεν σε πηδάνε δηλαδή. Αλμυρό φιστίκι σου ξηγιούνται.

Στη μουσική επιλογή, Junior Brown-Surf Medley:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ