Από τα 30+ γκολ του Ελ Αραμπί τον χρόνο θα έχει και για την Μακάμπι…

Από τα 30+ γκολ του Ελ Αραμπί τον χρόνο θα έχει και για την Μακάμπι…

Η… παράδοση δεν παίζει μπάλα. Ο Γιουσέφ θα παίζει για τον Θρύλο στην πρώτη σπουδαία «μεταγραφή» της σεζόν και θα έχει και για τους Ισραηλινούς «κεράσματα»…

78 γκολ και 19 ασίστ σε 151 συμμετοχές. Με απλά μαθηματικά; Στα τρία χρόνια που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα έχει συμμετοχή σε σχεδόν 100 γκολ του Ολυμπιακού! 97 για την ακρίβεια, κάτι που μεταφράζεται σε 32 γκολ τον χρόνο μέσο όρο. 25+ αν μιλήσουμε μόνο για αυτό που στέλνει ο ίδιος την μπάλα στο πλεκτό.

Από μόνος του είναι μια επίθεση και βάλε. Ένας από τους κορυφαίους στράικερ της ιστορίας του Ολυμπιακού αναμφίβολα που φουλάρει για μια «χρυσή» πενταετία μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε έως το 2024. Μια εξέλιξη που ουσιαστικά είχε δρομολογηθεί από την στιγμή που αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος είχε την συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έπραξε για άλλη μια φορά ως όφειλε αποδεικνύοντας πως θέλει τον Ολυμπιακό πανίσχυρο για να πετυχαίνει τους στόχους του. Και με ποδοσφαιριστές του επιπέδου Ελ Αραμπί έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και μια ομάδα που χτίζεται σε σωστές βάσεις για να βρεθεί εκεί που ανήκει στην Ευρώπη και να συνεχίσει να… ταλαιπωρεί τους εγχώριους αντιπάλους της μαζεύοντας το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο.

Και κάπως έτσι η μέρα που ξεκίνησε με την κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και την… επιστροφή των Ισραηλινών στη ζωή μας, συνεχίστηκε με την επισφράγιση μιας σπουδαίας παραμονής που χαρίζει στον Μαρτίνς και την ομάδα του την ευχέρεια των 30+ γκολ που αλλάζουν τα δεδομένα με το… καλημέρα.

Ο Ελ Αραμπί που έκλεισε την σεζόν με το χατ-τρικ επί της ΑΕΚ και θα ανοίξει με το καλό την σεζόν απέναντι στην Μακάμπι στη Χάιφα στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς σε 34 ή 35 μέρες από τώρα.

Ένα διάστημα σημαντικό για τον Ολυμπιακό που χρειάζεται να συμπληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το «παζλ» της νέας ομάδας που δημιουργεί και να είναι πανέτοιμος για το δύσκολο εμπόδιο των Ισραηλινών.

Η κλήρωση που προφανώς ήταν η χειρότερη δυνατή όχι λόγω παράδοσης, δεν παίζει μπάλα η παράδοση, αλλά λόγω δυναμικότητας των υποψηφίων αντιπάλων. Η κλήρωση όμως αποδεικνύεται καλή ή κακή μετά το τέλος της ρεβάνς…

Οι άσχημες αναμνήσεις που έχει ο Ολυμπιακός τόσο από την ίδια την Μακάμπι Χάιφα όσο και συνολικά από τις αναμετρήσεις του με ομάδες του Ισραήλ είναι για τους… ιστορικούς. Και στην τελική οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, και η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό είναι σημαντική σε μια περίοδο που ξέρει πως θα πρέπει να μοχθήσει για να πετύχει την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μπάλα είναι στα πόδια του και σε παίκτες επιπέδου Ελ Αραμπί που υπάρχουν και θα συνεχίσουν (γρήγορα κιόλας) να έρχονται στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Ελ Αραμπί που κάποιο ή κάποια από τα 30+ γκολ της χρονιάς που βάζει ή προσφέρει θα έχει και για την Μακάμπι Χάιφα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ