Ο Αλμέιδα, ο Τεν Χαγκ και τα διαρκείας της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα, ο Τεν Χαγκ και τα διαρκείας της ΑΕΚ

Δύο παράλληλες ιστορίες που δείχνουν πόσο πίσω έχει μείνει η ΑΕΚ στα βασικά του σύγχρονου ποδοσφαίρου...

Το ότι η Premier League είναι αστείο να μπει σε οποιαδήποτε κουβέντα και σύγκριση με τη Super League είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι και το να γίνει κάτι αντίστοιχο ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ΑΕΚ. Υπάρχουν όμως κάποιες ιστορίες που σε αναγκάζουν κάποιες φορές να ασχοληθείς και να βάλεις στην ίδια ζυγαριά πράγματα και καταστάσεις παρά το ότι ανάμεσά τους υπάρχει ένα χάος.

Και εξηγούμαστε… Περίπου την ίδια περίοδο μέσα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ΑΕΚ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφώνησαν με τον προπονητή που θα τις οδηγήσει στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η μεν με τον Ματίας Αλμέιδα, η δεν με τον Ερικ Τεν Χαγκ. Και θα αναρωτηθεί κανείς, «ωραία, και τι σύγκριση μπορεί να γίνει εδώ»; Η κουβέντα που μπορεί να γίνει αφορά στο πώς αντιλαμβάνεται ο ένας το ποδόσφαιρο και πώς ο άλλος.

Η Ένωση επέλεξε να μην ανακοινώσει τον προπονητή της παρ’ ότι είχε έρθει στην Ελλάδα και πήγε σε ΟΑΚΑ και Τούμπα για να πάρει μία πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα. Ο λόγος; Να μην αποπροσανατολιστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι παίκτες, σε μία κρίσιμη περίοδο που η ΑΕΚ έπαιζε την Ευρώπη στα πλέι οφ. Ευτυχώς που έμειναν συγκεντρωμένοι δηλαδή…

Από την άλλη, οι… αδαείς στη Γιουνάιτεντ ανακοίνωσαν και παρουσίασαν τον Τεν Χαγκ στις 21 Απριλίου παρά το ότι έπαιζαν κι εκείνοι τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη εκείνες τις μέρες, παρά το γεγονός επίσης πως η πρώην πλέον ομάδα του Ολλανδού τεχνικού, ο Άγιαξ, πάλευε ακόμη για τον τίτλο και δεν τον είχε εξασφαλίσει. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επέλεξαν να προχωρήσουν επίσημα με τον Τεν Χαγκ και να το επικοινωνήσουν στον κόσμο τους όπως κάνει κάθε μεγάλη ομάδα. Όπως κάνει κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και τον κόσμο της.

Όπως κάνει κάθε ομάδα που αντιλαμβάνεται τη σημασία του να κρατάς την επαφή με τον κόσμο σου, να τον κρατάς «ζεστό» και να μην τον αντιμετωπίζεις απλά σαν έναν πελάτη. Στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα ανακοινώθηκε τελικά μετά τη λήξη των πλέι οφ και σχεδόν έναν μήνα από τότε ακόμη δεν έχει γίνει καν η παρουσίασή του. Μία συνέντευξη Τύπου όπου θα μιλήσει στον κόσμο, θα παρουσιάσει το πλάνο του, τους στόχους του, να δώσει τέλος πάντων το στίγμα του.

Κι εκείνος, και ο νέος τεχνικός διευθυντής (Κουχάρσκι), και ο νέος αθλητικός διευθυντής. Με την ομάδα να ετοιμάζεται να μπει στο νέο της γήπεδο, τι πιο λογικό για ένα κλαμπ να κρατάει με όποιον τρόπο μπορεί «ζεστό» τον κόσμο του; Όλα αυτά όμως είναι μάλλον λεπτομέρειες για την ΑΕΚ που αφήνει όλο αυτόν τον καιρό τους οπαδούς της στο σκοτάδι. Αλλά οι τιμές των διαρκείας στον Θεό, εκμεταλλευόμενη (η ΠΑΕ) τη δίψα του κόσμου μετά από 19 χρόνια μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και για όσους έχουν την άποψη ότι ο τελικός αριθμός των διαρκείας που θα πωληθούν θα δείξει και το αν είχε επιτυχία η πολιτική της ΑΕΚ, συγχαρητήρια από τώρα. Και σε εσάς και στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα… δικαιωθείτε, όχι γιατί η πολιτική της ΠΑΕ ήταν σωστή, αλλά γιατί η δίψα και η προσμονή του κόσμου είναι τέτοια που στο τέλος τουλάχιστον 20.000 θα βρεθούν να πάρουν διαρκείας. Κι ας δώσουν ένα… νεφρό. Αυτό δεν θα αποτελεί καμία δικαίωση όμως, εκμετάλλευση του συναισθήματος και της αγάπης προς την ομάδα θα είναι και τίποτα άλλο.

Η ΑΕΚ μπορεί να άλλαξε στελέχη, μπορεί να αλλάξει και άλλα στο μέλλον. Η νοοτροπία όμως του κλαμπ δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει όσο η κεφαλή είναι ίδια. Και κυρίως με αυτά τα μυαλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ