Παναθηναϊκός : Αν δεν θες να σωθείς…

Παναθηναϊκός : Αν δεν θες να σωθείς…

Με την εικόνα αυτή ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολα βράδια και θα πρέπει όλοι οι παίκτες να αντιληφθούν πως πάνω από όλα στην προετοιμασία για ένα παιχνίδι είναι η πνευματική. Αν δεν θες να σωθείς, δεν σώζεσαι από κανέναν…

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από το Μιλάνο έχοντας βέβαια προηγουμένως «φλερτάρει» με τη συντριβή και πλέον έχεις τα χέρια του την κατάσταση με τα σενάρια.

Το ποιόν θα αντιμετωπίσει και αν θα έχει το πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ δεν το ξέρει ακόμα, αφού λόγω της εξαιρετικής διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει θα πρέπει να περιμένει τι θα αποφασίσουν άλλοι γι αυτόν.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου έβλεπε τη Μπασκόνια για μια ακόμα χρονιά την τελευταία αγωνιστική να χάνει στην έδρα της από αδιάφορη ομάδα και εξαιτίας του αποτελέσματος αυτού να αλλάζουν σχεδόν όλα τα σενάρια.

Τώρα στις 12 Απριλίου στη ΓΣ, που συγκάλεσε με βασική ατζέντα… άλλα ζητήματα σχετικά με το Instagram, ας κάνει και μια ερωτησούλα στον Κερεχέτα, έτσι, από περιέργεια πως και έχασε η ομάδα του;

Μετά να κάνει την κλασική «νερόβραστη» δήλωση: «Ετσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός» και να προχωρήσει στα υπόλοιπα θέματα.

Ή τουλάχιστον να ρωτήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί ο Κοζέρ ρωτούσε στο τηλέφωνο τον Τιλί αν στον Ολυμπιακό θα παίξουν στα ίσα το ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Γυρνάμε όμως στον Παναθηναϊκό και την εξοργιστικά άθλια εικόνα του για περίπου τρία δεκάλεπτα. Με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά είναι ανώφελο να σκέφτεται κανείς στο «τριφύλλι» ποιόν θα αντιμετωπίσει στα πλέι όφ και αν θα έχει πλεονέκτημα έδρας.

Για εάν ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι οι «πράσινοι» είναι άφαντοι στο πρώτο μέρος του αγώνα και στη συνέχεια παλεύουν να γυρίσουν την κατάσταση «αγκομαχώντας».

Ο Πασκουάλ ξεκίνησε με τον Πέιν στην πρώτη πεντάδα για να μην χρεωθεί με φάουλ στην αρχή ο Γκιστ, αλλά ο Αμερικανός όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις βέβαια δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν.

Οι «πράσινοι» χωρίς μυαλό, χωρίς συγκέντρωση, μονίμως εκτός θέσης άμυνας, έγιναν «παιχνιδάκι» στα χέρια των Ιταλών, που με μισό πικ εντ ρολ άνοιγαν την άμυνα σαν βεντάλια και έφταναν στο καλάθι.

Κι αν μπορεί να δικαιολογηθεί το οτιδήποτε, εκείνο που είναι και ανεξήγητο και αδιανόητο και απαράδεκτο, είναι να σουτάρουν τρίποντα σε όλο το ματς ο Γκιστ με τον Πέιν.

Είχαν τέτοια εντολή από τον πάγκο; Δεν είχαν και έκαναν του κεφαλιού τους; Λίγα ματς πιο πριν ήταν ο Αντετοκούνμπο που έκανε μπασίματα τρακάροντας πάνω στους αντιπάλους του, πάλι προφανώς χωρίς προπονητική εντολή.
Και στις δυο περιπτώσεις ο Τσάβι Πασκουάλ φέρει ευθύνη…

Όταν άρχισε να λειτουργεί ως ομάδα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός, όταν ο Καλάθης ανέκτησε στα χέρια του τον έλεγχο της πεντάδας, με τρεις κοντούς (Τζέιμς, Ντένμον, Καλάθη) έβαλε τις βάσεις από την άμυνά του για να κάνει την ανατροπή.

Δεν ήταν δύσκολο να το καταφέρει, αλλά η άθλια εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έκανε την προσπάθεια ακόμα δυσκολότερη. Κι όμως ο «παίκτης κλειδί» ήταν ο Γκιστ, ο οποίος έτρεξε παντού, πήρε ριμπάουντ, αλλοίωσε πάσες και έβαλε κρίσιμα καλάθια.

Στο μεταξύ ο Κρις Σίνγκλετον έδειξε πως ήταν ανέτοιμος πνευματικά για το παιχνίδι (ένα ακόμα) στη φάση με το φάουλ στον Μπέρτανς. Έχει χάσει τον παίκτη του ακόμα και από την τοποθέτηση για την επαναφορά, πάει αργά πάνω του και ενώ έχει χρόνο να του κάνει φάουλ για δυο βολές, κάνει το χειρότερο πάνω στο σουτ.

Η «μπούκα» του Τζέιμς με τη βοήθεια και του Εμπαγιέ δικαίωσε τον Αμερικανό στο τέλος της παράτασης και ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής.

Με την εικόνα αυτή ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολα βράδια στα πλέι όφ και θα πρέπει όλοι οι παίκτες να αντιληφθούν πως πάνω από όλα στην προετοιμασία για ένα παιχνίδι είναι η πνευματική. Αν δεν θες να σωθείς, δεν σώζεσαι από κανέναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ