Παναθηναϊκός : Το Πάσχα πέρασε, η εβδομάδα των Παθών έρχεται

Παναθηναϊκός : Το Πάσχα πέρασε, η εβδομάδα των Παθών έρχεται

Μπορεί το Θείο Δράμα να κορυφώθηκε με τον εορτασμό της Ανάστασης,το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όμως η περίοδος των παθών του τριφυλλιού, επί της ουσίας, μόλις τώρα αρχίζει.

Η εβδομάδα, που διανύουμε είναι ίσως η πιο δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί το Θείο Δράμα να κορυφώθηκε με τον εορτασμό της Ανάστασης,το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όμως η περίοδος των παθών του τριφυλλιού, επί της ουσίας, μόλις τώρα αρχίζει. Πρακτικά για να μην γελιόμαστε τις αμέσως προσεχείς μέρες κρίνεται το μέλλον των πρασίνων.

Αρχής γενομένης από τη Τετάρτη και το Δ.Σ της Superleague, όπου ο συνεταιρισμός θα αποφασίσει για την αλλαγή του κανονισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια, μετά η 16η Απριλίου, όπου λήγει η παράταση που έχει δώσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για να ρυθμίσουν οι ομάδες τις οφειλές που είχαν μέχρι και το τέλος του προηγούμενου χρόνου και τέλος η πιθανή αποχή που έχουν προαναγγείλει οι παίκτες στην περίπτωση που η διοίκηση δεν τους εξοφλήσει τη δόση που τους έχει υποσχεθεί. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Σε ότι έχει να κάνει με την Superleague τα πράγματα είναι καλύτερα από την τελευταία φορά για τον Παναθηναϊκό. Οι συσχετισμοί σαφέστατα έχουν αλλάξει από το προηγούμενο συμβούλιο και σε αυτό έχει παίξει καταλυτικό ρόλο τα προβλήματα που έχουν οι περισσότερες ομάδες με το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο.

Με βάση το γεγονός ότι οι υπόλοιποι μεγάλοι έχουν ήδη συμφωνήσει, οι μικροί καταλαβαίνουν ότι για να πάρουν κάτι παραπάνω από τα χρήματα που βρίσκουν στην αγορά πρέπει να έχουν μαζί τους πράσινους.

Μπορεί να μην έχουν την δυναμική που πρέπει βάση μεγέθους ή ονόματος, μπορεί να βρίσκονται στη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας τους, αλλά δεν παύει να έχουν τεράστιο κοινό που η τηλεόραση το έχει ανάγκη. Οι δώδεκα ψήφοι που απαιτούνται για να μεταφερθεί το αίτημα στην Ε.Π.Ο, που έχει τη δικαιοδοσία να αλλάξει τον κανονισμό, λογικά θα βρεθούν την Τετάρτη, όποτε όλα καλά.

Τα άσχημα για τον Παναθηναϊκό είναι αλλού. Πρώτον στη διορία της 16ης Απριλίου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προλάβει η διοίκηση να διακανονίσει το σύνολο των οφειλών που είχε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους. Όσο γρήγορα και να τρέξει τις διαδικασίες είναι πρακτικά αδύνατο να τα καταφέρει για δύο τουλάχιστον λόγους.

Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των πιστωτών και δεν είναι καθόλου εύκολο να πείσεις ανθρώπους που τους κοροϊδεύεις εδώ και πολύ καιρό αθετώντας συμφωνίες να δεχτούν νέες πιστεύοντας εκ νέου τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις σου προς αυτούς.

Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε στον αέρα βρίσκονται και υποθέσεις, όπως αυτή του Βέμερ, που κοστίζουν στους πράσινους βαθμούς και τιμωρίες. Αν η κατάσταση εκεί ξεφύγει τότε δεν θα αρκεί κανένα συμβούλιο, καμία Ε.Π.Ο και καμία αλλαγή κανονισμού για να σωθεί η παρτίδα.

Φθάνουμε και στο πιο ανώδυνο για κάποιους, αν και για εμένα είναι το πιο σοβαρό. Οι υπάρχοντες παίκτες του τριφυλλιού, οι άνθρωποι που προσπάθησαν με το προπονητικό τιμ και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ να την κρατήσουν όρθια και με μια σχετική αξιοπρέπεια, έχουν πια φθάσει στα όρια τους. Για την ακρίβεια τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Η κοροϊδία προς το πρόσωπο τους έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Περιμένουν καρτερικά μήνες τώρα να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για εξόφληση δόσεων του περασμένου Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Αλήθεια ποιοι από εμάς θα είχαμε την υπομονή να περιμένουμε τόσο καιρό για να πληρωθούμε από την εργασία μας; Για τους υπαλλήλους καλύτερα να μην μιλήσω. Εκεί δεν τίθεται θέμα κοροϊδίας, αλλά κακοήθειας. Άνθρωποι απλοί, με αμοιβές μικρές σαν δικές μας που μένουν απλήρωτοι για μήνες. Γιατί να ασχοληθεί ο κυρ- Γιάννης με αυτούς όμως; Τι είναι συμμετέχοντες στο Survivor ή παίκτες που θα κοστίσουν απώλεια βαθμών;

Κλείνοντας την σημερινή μας επικοινωνία θα ήθελα να αναφερθώ λίγο και στον μεγαλομέτοχο του Συλλόγου, τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο άνθρωπος αυτός, που εν μια νυκτί αποφάσισε να διαλύσει την ιστορική ομάδα της Αθήνας, που βρέθηκε δυστυχώς στα χέρια του, αντιλαμβανόμενος πια ότι η βόμβα θα σκάσει με το όνομα του πάνω της προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για την ακρίβεια προσπαθεί να διαχειριστεί την καταστροφή. Να κρατήσει με τα χίλια ζόρια την ομάδα στην Superleague ακόμα και αν αυτή είναι του χρόνου πλήρως απαξιωμένη.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκαλεί η μη απάντηση του στο γράμμα Γιαννακόπουλου. Σαν μη θέλει να βρεθεί λύση. Αντί απαντήσεως βγήκαν στην επιφάνεια σενάρια με αρκετή δόση αστειότητας περί Αμερικανών ομογενών και άλλα συναφή. Ας ελπίσουμε ο Θεός των πρασίνων να βάλει το χέρι του γιατί αν περιμένουν φίλοι και οπαδοί της ομάδας από τους διοικούντες ψώνισαν από σβέρκο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ