ΠΑΟΚ: Όταν, μετά το πατατράκ, στέκεσαι με τα χέρια σταυρωμένα…

Η απραξία μετά τον αποκλεισμό δημιουργεί ερωτηματικά για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η απόφαση για τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ είχε παρθεί πολύ πριν ολοκληρωθεί η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος. Τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία υπαγόρευαν τα νέα οικονομικά δεδομένα. Ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει σαφή κατεύθυνση για ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων. Η κατεύθυνση αυτή μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους. Οι άσπονδοι φίλοι της ομάδας την συσχετίζουν με μία σχετική δυστοκία να μπουν στους λογαριασμούς της ΠΑΕ λεφτά από το εξωτερικό…

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ έριξε το μπάτζετ και μπήκε σε μία άλλη αγωνιστική λογική που ήρθε να την εξυπηρετήσει ο Αθλητικός διευθυντής Ζοσε Μπότο. Την έβαλε μπροστά και άρχισε να φέρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές με στόχο να εξελιχθούν, να βοηθήσουν την ομάδα και από ένα σημείο και μετά και φυσικά να μεταβληθούν μετά πωληθούν αφήνοντας έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ. Πρόκειται για λογική που ακολουθούν αρκετές ομάδες στο εξωτερικό. Ως προς αυτό δεν μπορεί κάποιος να μη δεχτεί τη συγκεκριμένη φιλοσοφία ούτε φυσικά να περιμένει αποτελέσματα από τη μία στιγμή στην άλλη.

Διαβάστε επίσης: Φορτσάρει και για δεύτερο στόπερ η ΑΕΚ – Τι γίνεται με Πλάνιτς

Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι είναι περίπου φυσιολογικό και αναμενόμενο να αποκλείεται ο ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι Σόφιας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε τους νέους ποδοσφαιριστές που του έφερε ο Μπότο αλλά αυτοί δεν στάθηκαν ικανοί να βοηθήσουν την ομάδα. Μια τέτοια ανάγνωση είναι αληθής αλλά δεν είναι πλήρης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως από τους παλιούς. Αυτοι ήταν που καταδίκασαν την ομάδα με την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Ο Κούρτιτς που έχει το μυαλό του αλλού, ο Ντάγκλας Αουγκούστο που αποβλήθηκε ανόητα και ο Βιερινια που πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μαζί και ο Λύρατζης που έχει ακέραια την ευθύνη για το γκολ που πέτυχε η Λέφσκι στην Τούμπα.

Μετά από αυτό το πατατράκ γεννάται ένα ερώτημα για το τι θέλει να πετύχει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μιας και Ευρώπη δεν υπάρχει πια. Αν ο στόχος του είναι απλά μία καλή πορεία με στόχο να αναδειχτούν ορισμένοι από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι τότε πιθανώς και να μην τρέχει τίποτα Αν όμως στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα τότε θα πρέπει σύντομα κάτι να κάνουν για να διορθώσουν την κατάσταση.

Είναι γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης αργεί να πάρει αποφάσεις. Επειδή ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος έχει σημασία να βλέπουμε τις αντιδράσεις όσο όσων βρέθηκαν αναπάντεχα στα σχοινιά. Ο ΠΑΟΚ αντί να δει πώς θα ενισχυθεί από δω και πέρα περιμένει πώς θα ξεφορτωθεί τον Κούρτιτς αι πώς θα πουλήσει το Ντάγκλας Αουγκούστο προκειμένου να περισσέψουν χρήματα για να έρθουν κάποιοι άλλοι παίκτες. Με αυτή τη λογική μπορεί να εξυπηρετειται η σκοπιμότητα του ισοσκελισμού εσόδων-εξόδων αλλά είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα κοιτάξει στα μάτια τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από