Ένα δοκάρι, ένα τετ α τετ, ένας – ακόμα – διαιτητής…

Ένα δοκάρι, ένα τετ α τετ, ένας – ακόμα – διαιτητής…

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε και γι' αυτό ο αποκλεισμός πονάει περισσότερο. Η στήριξη του κόσμου του από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 τη νύχτα του δείχνει τον δρόμο για το μέλλον.

Αν έμπαινε το δοκάρι του Σπόραρ στο 2’ θα μιλούσαμε διαφορετικά. Αν έμπαινε το τετ α τετ του Σλοβένου λίγο αργότερα, πάλι θα μιλούσαμε διαφορετικά. Αν δινόταν το ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ πέναλτι στον Σένκεφελντ, πιθανότατα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Τίποτα απ’ αυτά δε συνέβη στη Λεωφόρο το βράδυ της Πέμπτης. Και με τα «αν» δεν γράφεις ιστορία.

Όμως είναι φανερό πως αυτός ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που… έρχεται. Έρχεται για να μείνει. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» βρήκαν το… ρημάδι το 1-0 όχι πολύ αργά. Στο 57’ σηκώθηκε η Λεωφόρος στο πόδι για να πανηγυρίσει το γκολ του Σπόραρ. Τρίτη και φαρμακερή για τον Σλοβένο. Εκεί έπρεπε να βρει και ένα δεύτερο. Στο διάστημα 57’-75’.

Γιατί γνώριζε όπως γνωρίζαμε και όλοι μας ότι αυτή την περίοδο δεν έχει αντοχές να πάει στα… κόκκινα μέχρι το φινάλε. Όπως δεν έχει και εναλλακτικές λύσεις. Φάνηκε αυτό στη διάρκεια του αγώνα. Ο Καμπετσής μπήκε και ήταν σαν να έπαιζε με τη Σλάβια, δεν είναι γι’ αυτό το επίπεδο. Ο Ιωαννίδης δεν… ενόχλησε. Γενικά οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου τους πράσινους σε ένα σημείο που όφειλαν να τους βοηθήσουν. Εκεί που χρειαζόταν φρεσκάδα, οξυδέρκεια, καθαρό μυαλό. Δεν υπήρχε.

Διαβάστε επίσης: «Βράζουν» στον Παναθηναϊκό: «Έχουν στερέψει τα λόγια πια με τους διαιτητές» (pic & vid)

Τροφή για σκέψη και για το… μέλλον. Την επόμενη φορά ο Παναθηναϊκός ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει εναλλακτικές λύσεις σε τέτοια περίοδο. Άργησε τις μεταγραφές του και το πλήρωσε, μη έχοντας να βάλει άλλον εξτρέμ, ένα χαφ που θα δώσει ανάσες, έναν σέντερ μπακ που να εμπιστεύεται, ώστε να περάσει τον Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή.

Είναι πολλά τα κενά αν θέλει να είναι ανταγωνιστικός. Και πρέπει να τα καλύψει. Σε δέκα μέρες αρχίζει το πρωτάθλημα… Το άλλο Σαββατοκύριακο. Είναι ΤΟΣΟ κοντά!

Είναι μεγάλη η κουβέντα για τη διαιτησία σε αυτά τα 180 λεπτά των αγώνων με τη Σλάβια. Αν υπήρχε VAR ο Παναθηναϊκός θα ήταν στα Playoffs. Και θα διεκδικούσε τους ομίλους. Δε θα είχε δει κόκκινη ο Παλάσιος και δύσκολα θα τελείωνε 2-0 το πρώτο ματς.

Θα είχε δοθεί πέναλτι στον Σένκεφελντ σήμερα, σε φάση που έβγαζε μάτια. Και θα μιλούσαμε διαφορετικά αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε δύο εχθρικές διαιτησίες και δεν θα μπορούσε να τα βάλει με όλους.

Η στήριξη του κόσμου δείχνει τον δρόμο για το – άμεσο – μέλλον. Ας μην κρυβόμαστε: ο κόσμος έχει «ψηθεί» στην ιδέα του πρωταθλητισμού. Του έλειψε, βλέπει πως η ομάδα του είναι καλή, πως οι αντίπαλοι δεν φοβίζουν. Τι θέλει; 2-3 κινήσεις για να «γεμίσει» το ρόστερ και να μην πάει στράφι η προσπάθεια. Ας τις κάνουν και ας κυνηγήσουν με λύσσα το πρωτάθλημα. Για όλα όσα έζησαν σήμερα από τις 6 το απόγευμα στο Caravel έως τις 11 τη νύχτα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ