Ο Μασούρας, οι προσαγωγοί, το ματς των 3 ωρών και η ένεση για να αντέξει τον πόνο!

Ο Μασούρας, οι προσαγωγοί, το ματς των 3 ωρών και η ένεση για να αντέξει τον πόνο!

Ο Γιώργος Μασούρας κατέθεσε την ψυχή του και έβαλε το κορμί του και την υγεία του, κάτω από το καλό της ομάδας του. Για ακόμη μία φορά.

Πολλά μπορεί να πει κάποιος για τον Γιώργο Μασούρα. Ότι έχει να σκοράρει από τον περασμένο Μάρτιο. Ότι δεν είναι ο πιο φαντεζί ποδοσφαιριστής. Ότι δεν είναι εξτρέμ-ζογκλέρ, από εκείνους που λατρεύει το κοινό. Ότι πολλές φορές κολλάει το μυαλό του και παίρνει τη λάθος απόφαση. Ότι, ότι, ότι… Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί να πει κανείς για τον 28χρονο επιθετικό του Ολυμπιακού, είναι ότι ο Μασούρας δεν κάνει κατάθεση ψυχής, κάθε λεπτό που φέρει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στον πρόσφατο επαναληπτικό – ροντέο με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είχε αγωνιστεί. Δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να παίξει, έχοντας ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έχοντας εγκαταλείψει την προπόνηση μία ημέρα νωρίτερα από την αναμέτρηση. Ο Μασούρας, όμως, δεν το έκανε. Και για αυτόν τον λόγο ταξίδεψε κανονικά για την Μπρατισλάβα. Και φυσικά έπαιξε.

Για να αγωνιστεί, ωστόσο, σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες με τις καθυστερήσεις, την παράταση και τα πέναλτι, έπρεπε να κάνει κάτι. Γιατί δεν θα άντεχε. Και έκανε. Ενεση. Για να μπορέσει να αντέξει τον πόνο, αλλά και για να είναι στο 100% «μέσα» στο παιχνίδι, χωρίς να σκέφτεται τα «τσιμπήματα».

Ο Μασούρας, λοιπόν, αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού, έπαιξε 120 λεπτά, συν τα 15 λεπτά των καθυστερήσεων, έβαλε γκολ στη διαδικασία των πέναλτι και αποχώρησε από το γήπεδο περιμένοντας να δει εάν θα μπορεί να… περπατήσει την επόμενη ημέρα. Όταν θα είχε φύγει η επήρεια της ένεσης.

Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί σήμερα το απόγευμα καθώς οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά από το χθεσινό ρεπό που έδωσε ο Κάρλος Κορμπεράν. Αλλά γενικότερα, ο Μασούρας είναι από μόνος του μια… ανίατη ιστορία. Ένα παιδί που τόσες και τόσες φορές έχει βάλει το κορμί του, το καλό του, την υγεία του, κάτω από το καλό της ομάδας του. Το έκανε στην Μπρατισλάβα, θα το κάνει ξανά. Και αυτό είναι κάτι που δεν το μαθαίνεις, δεν το προπονείς. Ή είσαι έτσι ή δεν είσαι. Ε, ο «Μάσου», είναι.

Οχι, ο Μασούρας δεν είναι κάποιο είδος… ήρωα. Αλλά πάντα αξίζει λίγη παραπάνω προσοχή και σεβασμός σε παίκτες που ζουν ακόμη στη ρομαντική εποχή της αγάπης για τη φανέλα. Αυτές οι περιπτώσεις, σπανίζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ