Ο Κόροιβος το πάνω χέρι

Ο Κόροιβος το πάνω χέρι

Οριστικά τέλος τα Τρίκαλα, ζόρια για Λάρισα, στη χειρότερη θέση ο Πανιώνιος, ο Άρης το ελέγχει.

Περιμέναμε να… ξεμπλέξει το κουβάρι, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη. Μετά τη νίκη του Κοροίβου επί της Λάρισας και του Πανιωνίου στα Τρίκαλα, αυτό που ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε είναι η πτώση των Τρικάλων, κάτι που το γνωρίζαμε και πριν από αυτό το αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα, γίναμε μια… ωραία ατμόσφαιρα.

Ο Κόροιβος απέκτησε τον πρώτο λόγο για τη σωτηρία κι ας είναι έναν βαθμό πίσω από τον Φάρο, κι ας υστερεί στην ισοβαθμία με τον Πανιώνιο. Οι Πελοποννήσιοι έχουν μια νίκη μπροστά τους (στο ματς με τα Τρίκαλα στην Αμαλιάδα) και για να βρουν δεύτερη πρέπει να κάνουν υπέρβαση. Έχουν ακόμα εκτός έδρας τον Προμηθέα, υποδέχονται τον Παναθηναϊκό και πηγαίνουν στην Κύμη, για να κλείσουν τη χρονιά στην έδρα τους με αντίπαλο τα Τρίκαλα. Άρα θεωρητικά θα τελειώσουν με οκτώ νίκες.

Ο Φάρος έχει ήδη οκτώ και θέλει μια για να… δέσει τον γάιδαρό του. Η εικόνα, σε συνδυασμό με τις δύσκολες αναμετρήσεις που έχει μπροστά του, τον μπλέκουν σε περιπέτειες. Θα παίξει με ΑΕΚ (εντός), πηγαίνει στο Λαύριο, φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Μπορεί δηλαδή να μην έχουν νίκη στο πρόγραμμά τους!

Ο Παν ιώνιος διατηρεί το… μειονέκτημα στην τριπλή ισοβαθμία (με Φάρο και Κόροιβο), υπερισχύει μόνο της ομάδας της Αμαλιάδας, άρα θέλει όχι μόνο να έχει τις ίδιες νίκες με τον Κόροιβο, αλλά και να κάνει μία περισσότερη η Λάρισα. Αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (εντός) και μετά παίζει στο Αλεξάνδρειο, σ’ ένα κομβικό ματς και για τον Άρη. Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι κομβική, καθώς ακολουθεί αυτή στο Ρέθυμνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι «κυανέρυθροι» έχουν μια νίκη, για να πάνε στις οκτώ.

Ο Άρης έχει πρόβλημα, αλλά έχει το πάνω χέρι, καθώς θα δώσει τους περισσότερους από τους… τελικούς στην έδρα του, αρχή γενομένης με αυτόν κόντρα στην Κύμη, ενώ αμέσως μετά πηγαίνουν στα Τρίκαλα για να «κλειδώσουν» (αν κάνουν 2/2) την κατηγορία. Ακολουθεί το ματς που μπορεί να κρίνει πάρα πολλά (με τον Πανιώνιο), αν έχουν χάσει από Κύμη ή Τρίκαλα, φιλοξενούν το Ρέθυμνο και ταξιδεύουν στη Ρόδο για να παίξουν με τον Κολοσσό. Έχουν επτά νίκες, αλλά μπορεί να φτάσουν εύκολα στις 10, ακόμα κι 11.

Θεωρητικά στην εξίσωση είναι και το Ρέθυμνο, αλλά θα σας τρελάνουμε αν κάνουμε κι άλλους υπολογισμούς.

Συμπέρασμα: Αν δεν υπάρξουν υπερβάσεις, είναι πολύ κοντινή η τριπλή ισοβαθμία και σε αυτή την περίπτωση ο Πανιώνιος θα πληρώσει ακριβά την 30άρα της πρεμιέρας στη Λάρισα.

ΥΓ. Ο Ντίνος Καλαμπάκος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε ως τώρα και κρατά «ζωντανή» μια ομάδα που αρνείται να παραδοθεί και να «πεθάνει». Αν μείνει στην κατηγορία ο Κόροιβος θα το κάνει με το σπαθί του.

ΥΓ1. Η εικόνα της Λάρισας σήμερα ήταν αποκαρδιωτική και γι’ αυτό που έχει, και γι’ αυτό που θα… έχει. Τεράστια προσωπική ευθύνη του Θανάση Σκουρτόπουλου.

ΥΓ2. Τα Τρίκαλα πέφτουν με αξιοπρέπεια, έτσι όπως έμειναν τόσο καιρό στην Α1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ